Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od miesiąca walczę z olejem w układzie chłodzenia mojej 640. Najpierw wymieniłem chłodnicę oleju i myślałem że będzie ok. Układ był zanieczyszczony tzw. smalcem więc został kilkanaście razy wyczyszczony ale okazuje się że olej cały czas dostaje się do układu. Wymieniłem uszczelkę pod głowicą głowice dałem do splanowania i podobno była krzywa. Niestety to nie była przyczyna bo olej cały czas przecieka do układu chłodzenia.Sprawdzałem jeszcze tą nową chłodnicę oleju czy przypadkiem nie jest "walnięta" ale jest ok. A olej w ilości ok 2 litry na 5 godzin pracy się przedostaje i smalcu są niesamowite ilości. Miał ktoś podobny przypadek? Ciągnik z roku 2010 przebieg 6500

Opublikowano

kolego, sprawdzcie dobrze wymiennik ciepła, u mnie w claasie, był taki sam przypadek, dwa razy wymieniali, bo pierwszy okazał się wadliwy

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez damianzb9613
      Witam, co może być przyczyną mokrego kolektora wydechowego i całego tłumika aż do samej góry (podstawiłem puszkę pod tłumik to nakapało oleju z paliwem czy coś takiego )zostały wymienione pierścienie tłokowe , uszczelki pod głowicą i pompa paliwa i wtryski były sprawdzone.
    • Przez jarx08
      jaki olej wlać do skrzyni Jd 6810?
      czy po wymianie wymagana jest jakaś kalibracja?
    • Przez Nasters
      Witam  mam problem Lamborghini 1060 otóż do 1 tys obrotów z odmy leci delikatnie biały dymek lecz pod za dużym ciśnieniem po zwiększeniu obtotów z odmy zaczyna kapać olej czym większe obroty więcej oleju ?? ktoś może już to przerabiał ?? uszczelka ?? pierścienie ??
    • Przez patryk90
      Witam. Problem z podnośniki em, na pusto podnosi po podpięcie maszyny nie chce ruszyć jej do góry. Co może być?
  • Dodaj nową pozycję...
v