Skocz do zawartości

[połączone]Co lepsze? C-360 czy C-360 3P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Orka orce nie równa a 5km to mało tak naprawdę decyduje tu stan tech.ciągnika...3p tylko do kosiarki i opryskiwacza?? Nie to już chyba lekka przesada...

Opublikowano (edytowane)

Ten traktor to by był aby do tura, prasy, kosiarki. A do reszty jest jeszcze Ursus C330M. :D

Edytowane przez milanreal1
cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano

Ja dołączam się do zwolenników C-360 normalnej. Z tym spalaniem nie przesadzajmy, jak będzie miał ciężką robote to sobie chlapnie, jak nie to spali mniej, Jak sie chce oszczędny silnik to sobie trzeba C-330 kupić. Są dwie różnice między tymi ciągnikami: pompy i 1 gar. Już z logicznego punktu widzenia wiadomo, że te 3 muszą zrobić więcej na tą moc, są wyżyłowane, 4 chodzą lżej, mniej się zużywają, mają dłuższą żywotność. No i pompa. Jak będziesz chciał oszczędzić to kupisz opału i będziesz śmigał bez obawy, że Ci wysiądzie. 3p to według mnie jednak wynalazki są.

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie? Czy ktoś zakładał do 60 opony 16.9 R 28 albo 18.4 R28 i co z tego wynikło?

Edytowane przez milanreal1
cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano

moje jest zdanie takie że w spalaniu c-360 drugiej c-360 nie równa ;) Sąsiad ma to w orce na głęboko po 8 godz. w baku sucho a w mojej np. jechałem w transport (20km w jedną stronę) to spaliła 10 l. Ja uważam że wszystko zależy w jakim stanie jest pompa wtryskowa ;)

Opublikowano

Pewnie, że pompa to podstawa. moja 60-ka po regeneracji pompy w orce (1ha, 3 skiby,na 2biegu, orałem 2 godz. zegarowe) spaliła 10litrów.

ps. nigdy bym nikomu w to nie uwierzył gdybym sam tegonie doświadczył.

Opublikowano

Pewnie, że pompa to podstawa. moja 60-ka po regeneracji pompy w orce (1ha, 3 skiby,na 2biegu, orałem 2 godz. zegarowe) spaliła 10litrów.

ps. nigdy bym nikomu w to nie uwierzył gdybym sam tegonie doświadczył.

Jeżeli to prawda to ukłon w stronę twojej maszyny. Mój 3P w orce 3 skiby bieg 2 zaorałem 3 ha spalił 32 litry

Opublikowano (edytowane)

Na te ceny paliwa to 3p lepszy

czesci łatwo dostepne i tanie

Jak dla mnie to części do 3p i zwykłej 60 są porównywalne ;) A części do silnika czy do czego kolwiek to do swojej 60 jeszcze nie miałem problemu z dostaniem.

Edytowane przez Piotrek14
Opublikowano

panowie przecież te ciągniki mają tylko silniki ,pompy inne no i coś tam ze zwolnicami instalacją elektryczną. silnika czy pompy nie naprawja się co rok. więc nie ma co bać się o droższe części. to zależy jaki jest inny ciągnik w gospodarstwie i to to decyduje czy 3p czy 60ka.

Opublikowano

popieram słowa kolegi powyżej, wybór czy c-360 czy 3p zależy od tego jaki ciągnik jako drugi posiadamy, jeśli jest to ciągnik mniejszy, np. mf235, mf255, czy też c-330, to lepiej wybrać c-360, jako że to jest ciągnik który lubi ciężką robotę

Natomiast jeśli posiadamy ciągnik większy, np 7211, czy też któregoś z serii ciężkich ursusów, to lepszym wyborem będzie c-360 3p, jako pomocnik, oraz do lekkiej pracy

Opublikowano

w zaleznosci od ziemi

u nas jakies 5 lat ciagala z duza odkladnia, chyba najwieksze jakie sa do pluga grudziadzkiego,

U mnie kolega ma trójkę na dużych odkładnicach i 60-tka daje radę na 4-5 klasie ziemi

A moim zdaniem lepsza jest zwykła 60-tka

Opublikowano

Panowie mowcie co chcecie ale wedlug mnie do lekkich prac perkins jest 100razy lepszy. Oczywiscie nie mowie tego nie majac podstaw. Wczraj moim mf 255 (praktycznie ten sam silnik co w 3p) sialem nawoz na 11 ha w tym jeden kawalej oddalony o 7 km w obie strony mf spalil jakies 5-6 litrow . az sam sie zdziwilem

Opublikowano

Ja wczoraj swoim 3P uprawiłem 3.20 h agregatem 2.1 m , pierw posiałem nawóz i zasiałem mieszankę Jak zaczynałem to nie mierzyłem ale widać było że jest mniej jak pół baku "pod taką kreską wybrzuszoną poprzeczną". O dziwo ale dojechałem do domu.

• Like 1
Opublikowano

6 litrów na obsianie 11ha? :D Dobre sobie.

Ja dziś siałem owies, i takie tam lekkie prace pracy ok 7godz. Rano wlałem 30l i to starczyło. Nie spalił 30 litrów.

w sianiu nawozu to mozliwe jak obsial te 11 ha w 2 godziny to by wyszlo po te 3l/godz

• Like 1
Opublikowano

to chyba ten perkins stał i parkotał a ty z płachtą i worem zapierdzielałeś i gaścią siałeś... na 6 litrach to może byś ze 2 hektary obsiał ale nie 11... może przecinka zapomniałeś. mam perkinsa i wiem ile pali ( mało to fakt ale nie przesadzajmy) jak ma ciężko i trzeba gaz w podłodze trzymać to też sobie pociągnie.

• Like 1