-
Podobna zawartość
-
Przez stop
Witam!
Zainteresowały mnie takie brony http://allegro.pl/br...3436085768.html
posiadają ramę, a nie zwykłą rurę tzw. barki co jest dużym plusem. Cena (1650zł z dostawą) jak na takie 5- polowe składane ręcznie z zębem 14 jest OK.
Proszę posiadaczy bron z tej firmy o opinie jak jest z wytrzymałością, chodzi mi o ramę, łańcuszki, pola bron, farbę, zawiasy dosłownie wszystko co może się zużyć.
Jakie są wasze zdania na ten temat http://img14.allegro...57/3436085768_1
http://demarol.pl/in...76&Itemid=16��- na foto wygląda obiecująco
Parametry: WZMOCNIONA RAMA PEŁNA SKŁADANA Z PROFILA 60x60 --- tylko jaką ma grubość ????????? Czy profil 60*60 to nie za mało? Można będzie taką ramą dociskać brony do ziemi?
Kolejna sprawa to czy ząb 14 wystarczy do uprawy po orce na lessach II i III klasa bonitacyjna gleby ?
PS. Może ktoś znajdzie alternatywę w tej cenie
Jeśli obawiacie się otwartości publicznej wypowiedzi na forum to zawsze piszcie PW do mnie, jestem ciekaw opinii na temat tych bron.
Proszę o rzeczowe odpowiedzi .
Pozdrawiam
:edit::
Nikt nie posiada takich bron? Mam tylko jedna opinię na PW i jest wyraźnie negatywna. Widocznie nie chcecie się przyznać, że kupiliście taki złom. Nie będę robił więcej reklamy producentowi bo ten już nawet zwiększył cenę. :edit:
-
Przez viking
Witam,
Z racji kiepskiej deszczowej pogody nie zdążyłem do tej pory wyrównać pole po orce i zwapnować.
Gleby jest bardzo kwaśna i wymaga pilnego odkwaszenia.
Jakie byłoby najlepsze wyjście z tej sytuacji, rozrzucić teraz wapno granulowanie ręcznie na 1 h. czy poczekać na lepszą pogodę, ewentualnie jak przyjdą mrozy i wtedy rozrzucić rozsiewaczem ?
-
Przez Arek84
Witam, tak jak w temacie we czwartek dostałem zawiadomienie z sądu zamiejscowego który zajmuje sie księgami wieczystymi o zmianie powierzchni działki z 1 ha 1984 m2 na 1 ha 1440 m2. Co w takiej sytuacji robić? dodam ze działka była mierzona przez arimr we wrześniu 2016 a w marcu 2017 miałem info że będzie mierzyła gmina i widać te 550m2 namierzyli mniej...Co w takiej sytuacji robić gdy się nie zgadzam z tym miał ktos. podobny przypadek??
-
Przez Magdalenalesiska
Cześć, Szukam osób do współpracy. Potrzebuję waszego eksperckiego oka! Z waszą pomocą możemy stworzyć coś fajnego! Pracuję nad narzędziem do organizacji pracy w rolnictwie: Projekt składa się z dwóch części: kalendarz + budżet oraz karty pracy czyli "historie", w których będziesz mógł przechowywać wszelkie niezbędne dane do prowadzenia nowoczesnego i prosperującego gospodarstwa rolnego! Zestaw składa się z kart: historia pola, historia zwierząt, historia maszyn, zasoby (magazyn). Kto by to wszystko spamiętał? Na pytanie "po co mi to" odpowiem następująco: – w celu zaoszczędzenia czasu – w celu zwiększenia wolnego czasu – w celu zwiększenia terminowości – w celu zmniejszenia ilości błędów wpływających na dochody – aby pomóc w lepszej organizacji czasu – aby wpłynąć na produktywność pracy – aby usystematyzować pracę – aby wywiązywać się ze wszystkich obowiązków Chętnych do testowania proszę o kontakt na adres slesinska.magdalena@gmail.com lub odzywajcie się niżej -
Przez TomaszGDA
Skupujemy plewy konopne prosto z pola lub suszone.
Za plewy suszone oferujemy 8zł za kg, cena plew świeżych do uzgodnienia.
Rolników zainteresowanych kontraktem na ten rok prosimy o kontakt na email info@cannapol.com lub telefon +31 648 88 44 96
-

Rekomendowane odpowiedzi
Dzierżawa dla początkującego
Zetor 9540 & Kverneland