Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
ursusikc330m

podnośnik zetor8045

Polecane posty

Mam problem z moim podnośnikiem w Zetorze 8045,chodzi oto że nie da się nim regulować jak chcę żeby podniósł np pług to podniesie go do końca że aż pod samą kabinę i jak chcę trochę opuścić to całkowicie mi opadnie na ziemię i znowu jak dam wajchę lekko do góry to podniesie do końca i tak się dzieje w kółko cały czas dodam jeszcze że z tego zaworu co jest za siedzeniem co jakiś czas leci olej proszę was o pomoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
CIAPEK1981    7

Jak na moje to trzeba zdjąć podnośnik i na pewno jakaś dźwigienka albo sie wygieła albo rolka wytarła itp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam;Moim zdaniem to masz problem z dzwigienkami w podnosniku.Rozdzielacz nie reaguje na krzywke ustalajaca polozenie ramion podnosnika .Takze pokrywa w gore i sie okaze co tam nie gra.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Stefano1    39

Czy obawy występują na wszystkich rodzajach regulacji automatycznej podnośnika (ciśnieniowa, pozycyjna, mieszana i siłowa)?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

tak na wszystkich tak się dzieje i jeszcze nieraz leci olej tym zaworem za siedzeniem.Mam jeszcze pytanie do czego jest ta wajcha przy ręcznym hamulcu?

Edytowano przez ursusikc330m

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Ta w podłodze? To jest dźwignia włączająca wałek .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez Krzys375
      Witam
      Potrzebuje pomocy przy naprawie.
      Przed naprawą podnośnik działał co wymieniałe i dlaczego:
      Korpus regulacji i dwa wałki od regulacji obudwu rączek od podnośnika.
      Zdjąłem cały dekiel od skrzyni pod siedzeniem aby wymienic korpus regulacji.
      Po założeniu części i złożeniu wszystkiego do kupy po odpaleniu ciagnika podnośnik startuje od razu do góry mimo ustawienia do opuszczania. Obydwiema dzwigniami krecilem juz we wszystkie mozliwe strony. Ruszajac kazda z oddziela cos tam zawsze sie eusza przesuwa 
      Odkręciłem dekiel boczny od skrzyni po prawej stronie i widzę że dzwigienka trafiła we widełki widać na zdjeciu przy regulacji jedną z dzwigieniek wciska się ten chyba to zawor w dół ten co są te widełki. Regulując dzwignią pierwszą od siedzenia po opuszczeniu w dół słuchać tak jak by pompa przestawała pompować olej po podniesieniu słychać że pompuje.
      jeszcze kwestia długiego płaskownika jak on powinien prawidłowo byc???
      Aktualnie ciegna sa uniesione
      Prosze zerknąć na zdjecia
      Moze chcial by ktos pomoc przez telefon wytlumaczyc? Nr podam na priv



    • Przez Andre8989
      Witam! Mam problem z podnośnikiem w same explorer 90 2001r. wolno podnosi ramiona niezależnie od obrotów opadają normalnie, podczas podnoszenia silnik bardzo ciężko pracuje. Same ma rozdzielacz od hydrauliki zewnętrznej na zewnątrz i z niego wchodzi przewód do plecaka. Miał może ktoś podobny problem? 
    • Przez Mikołaj
      Witam problem jest z podnośnikiem gdy mam podpięty np pług do podnośnik drga podskakuje a gdy zgasze ciągnik to opandnie, 
    • Przez michal022
      Hej. Zakupiłem ostatnio John deere 6230. Robiłem ostatnio 4 ha agregatem i po pracy okazuje się że nie działaja przyciski boczne podnośnika. Suwakiem da sie podnosić i opuszczać ale boczne przyciski za nic nie chca działać. Proszę o pomoc
    • Przez michal7536
      Wczoraj podczas jazdy przestał działać mi obrotomierz, prędkość poniżej pokazywało, a zamiast obrotów były wyświetlone motogodziny i wciskając tą manetkę od wycieraczek mogłem zmienić jedynie na motogodziny które można resetować. Pojeździłem tak kilkanaście minut i nagle pojawiły się obroty i wszystko było ok. Dzisiaj w południe odpaliłem go, podniosłem agregat i znowu to samo, ale dodatkowo przestał działać podnośnik, na wyświetlaczu nic się nie pokazuje oraz zapaliła się kontrolka od akumulatora, ktoś ma jakiś pomysł, czego to wina jest ?
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.