Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

ceny niby idą do góry ale zapasy na świecie rosną szczególnie w USA i może być tak, że wiosną zacznie tanieć tak jak to bywało przez ostatnie dwa lata. Zresztą wszystko sie może zdarzyć, mnie jakoś robienie zimą zapasów na cały rok nie przekonuje

Opublikowano (edytowane)

Ja też z dostawą kupiłem legalnie ale w tysiączce jest dużo mniej jak tej z CPN i wychodzi na to że płace-płacimy więcej jak w CPN-ie.Jest ktos w temacie ile może ważyć litr oleju napedowego?

z tego co ja wiem to waga litra uzalezniona jest od temperatury cieczy I wynosi od 840 g-860 g ale srednio mozna przyjac ze 850 gram przy temperaturze bodajze 17 C Im zimniej tym ciezejszy jest ON kupujac na stacji masz przewaznie w okolicy 15 C a z cysterki jest wychlodzone stad moze byc roznica ktora moze siegac wg mnie ponad  20 litrow Tak dla sprawdzenia to nie bierz z tego tysiaczka i poczekaj czy ci urosnie jak błysnie słonko

Prima łomza zakup 30 stycznia 4,18 zł Wiem ze drogo ale chodzilo o papier Moglem kupic po3,9 ale od poczatku stycznia wiozl Chyba cos z papierami kreci bo nie dowiozl

Edytowane przez marijusz
Opublikowano

Ja kupowałem w Petro-naft w Płońsku na końcu stycznia po 4.07 przy dwóch tyś litrów. Może i ztaniaje jeszcze później ale chciałem kupićdo końca stycznia żeby w lutym złożyć o zwrot akcyzy. Pieniążki będą na wiosne a tak to aż by były gdzieś w październiku

Opublikowano (edytowane)

EKOTANK

ja od nich biore juz od paru lat i sie nie zawiodłem

zwykle paliwo jest ładne niebieściutkie, a nie żólte i na spalanie narzekać nie mozna.

Gadałem z kierowca i oni je biorą ponoc albo z Możejek albo gdzies spod Berlina, bo tamto paliwo niby nie ma miec bio.

Przywieźli kompletną żółtaczke dzis, wiec troche sie zawiodłem (ta niebieska, która zawsze wozili była bardzo dobra).

NA pytanie czemu ropa jest taka żołta kierowca odpowiedział, ze niemieckie paliwo juz sie skonczyło (w kazdym razie nie wożą już stamtad) i biorą z lotosa a u nich ponoc jest taka zółta.

Cóż począc.

ps

jak ktos chce kupowac paliwo, to chyba czas najwyzszy, bo zaczeło mocno drozec na rynkach swiatowych.

praktycznie cały styczen trzymało sie ponizej 50 dolarow za baryłke a przez osttnie pare dni kurs wzrósł około 15%.

Edytowane przez nunu85
Opublikowano

w   tamtym tygodniu stacja siedlce 4,10 w tym paweł wiesz ile ?? ale jak dziś jechałem do warszawy to po pare groszy drożej jak w tamtym tygodniu 5-7 gr na

Opublikowano

orlen, gm. Józefów nad Wisłą-4,33zł  trochę drogo ale się opłaca bo gdy kupowałem na tańszej stacji należącej do firmy (która posiada ok 150 tirów) spalanie było wyższe o jakieś 0,5-0,7l/100km

Opublikowano (edytowane)

w okolicy rolnicy wpadli w panike i kupują na potęgę, aż cysterny nie nadążają wozić..., a dostawcy zacierają ręce i dźwigają ceny, bo wystraszony każdą cene przyjmie. Jak na razie na świecie ropa raczej ma tendencje spadkowe. U mnie 4.30 przy 1000l

Edytowane przez grego
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v