Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

ja też ponad połowę zapasu kupiłem, bo zawsze kupuje w lutym i potem przed lub w czasie żniw, ale nie ma co panikować i robić wielkich zapasów bo większość analityków twierdzi, że po zimie będzie sporo taniej, a to co się teraz dzieje to tylko zagrywka spekulantów, zapasy ropy na świecie są niemal rekordowe, a wydobycie nie spada i w pewnym momencie cena poleci jeszcze w dół i to sporo.

U nas w PL nie patrzył bym na analityków, jak baryłka taniała to mówili że mają zapasy kupione przed spadkami, teraz powiedzą że baryłka drożeje to i ON w górę

• Like 1
Opublikowano

Wczoraj słyszałem w radiu że w świecie ropa spada, wydobycie jest zbyt duże i nie spada i ten stan jeszcze troche potrwa.

A w Polsce Orlen piszczy że na małe mają dochody i podnosi cenę,

Ja zamówiłem koniec stycznia po 3,94  i nie przywieżli mi a teraz 4,3, wstrzymuję się czekam.

Opublikowano

Wali w górę na łeb na szyję. Ropę już mam na manewry wiosenne, ale byłem dzisiaj w pobliskim składzie po oleje to mówili, że ostatnimi czasy cena ON wzrosła u nich o 40 groszy i końca wzrostów cen nie widać. Ile prawdy w ich proroctwach - NIE WIEM.

Opublikowano

Ja kupilem  10 lutego po 4.07  1500l on a w tej chwili maja juz po 4.52 jak tak bedzie szlo do gory to jak cena ropy skoczy do poprzedniej wysokosci 100-110 $ to u nas juz on nie bedzie po 5.50 zl/l  tylko raczej po 7zl/l cena spadla o polowe to paliwo o zlotowke

Opublikowano

wiosna idzie , wyczuli klimat i do góry czy jak ? tylko dlaczego w takim tempie ???

jak to jest - nawozy szybko łap bo z miesiąca na miesiąc w górę. Ropę jeszcze szybciej łap , bo z dnia na dzień w górę  :o 

Opublikowano

Właśnie tak śledzę historię cen i moje obserwacje:

Jak ropa taniała to podobną cene osiągnęła i utrzymywała w okresie świątecznym w grudniu. I wtedy on był tańszy jakieś 23 gr niż teraz (cena ropy podobna). Niby dolar zdrożał i doszedł nowy podatek ale prawie 23 gr na litrze?

Opublikowano

niedawno była na jakimś radiu  w nocy audycja że araby się zmówili ale nikt nie wie dokładniej kogo ta zmowa miała dotyczyć i obniżali ceny uzyskali co chcieli osiągnąć i cena idzie w górę najlepsze jest to że statki z ropą po nowej cenie przypłyną za 2 miesiące do polski a cena podskoczyła już na drogi dzień o 5gr u mnie aktualnie 4.70 

Opublikowano

hmm zawsze ciekawe i rzeczowe audycje podają póżno w nocy , ciekawe dlaczego... ech to jest kraj ....

co do zmowy arabów - to ciekawe jacy to arabowie sie zmówili i czy czasami nie polscy :(

Opublikowano

Tym krajem rządzi mafia, to jest chore - jak ropa taniała na światowych giełdach to na stacjach paliwa taniały w ślamazarnym tempie bo oni zapasy mają, że niby kupowali po wysokiej cenie, teraz jak baryłka podrożała (ale też nie jakoś szokująco) to oni kuźwa zapasów nie mają? W tydzień 30 groszy w górę? A w tv non stop gadają, że absolutna większość Polaków twierdzi, że żyje im się coraz lepiej - propaganda gorsza niż za komuny, patrzą tylko jak tu by z ludzi ściągnąć kasę

Opublikowano

u mnie jest po 4,70,

ropa spadła z 110$ na 50$ a paliwo na stacjach ile??? złodziejstwo na każdym kroku,

Sprawdź jaka jest faktyczna cena paliwa (pomijając podatki) to sam sobie odpowiesz na to pytanie :)

Opublikowano

Cena ropy to tak naprawdę tylko część ceny ON.

Jednak rozwijając mój post wyżej (#75):

Cena ropy spadła o 50$ ON tanieje o 78 gr.

Cena ropy w górę o 10 $ ON drożeje o 30 gr.

Od zawsze z obniżaniem cen nie spieszyło się im tak jak z podnoszeniem :D

Opublikowano

hmm zawsze ciekawe i rzeczowe audycje podają póżno w nocy , ciekawe dlaczego... ech to jest kraj ....

co do zmowy arabów - to ciekawe jacy to arabowie sie zmówili i czy czasami nie polscy :(

Arabowie z ulicy Wiejskiej w Warszawie
Opublikowano

gdzie kolego tak tanio ? u nas po 4,60 przespałem dobry czas i zastanawiam się czy trzeba by teraz zamawiać czy jednak może cena jeszcze coś spaść ? 

Opublikowano

Ja kupuję paliwo tylko od sprawdzonego dostawcy, zawsze dostaję certyfikat paliwa i zaplombowaną próbkę paliwa (plombowana u mnie). Znajomy już raz kupił paliwo po okazyjnej cenie, rozpuściły mu się uszczelnienia w pompie paliwowej od niego, a potem uszkodził się cały silnik. I to w 3 letniej maszynie!!! Po oddaniu paliwa do analizy okazało się, że był to odbarwiany opał, a jak się odbarwia opał to chyba każdy wie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v