Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

temat wieleokrotnie poruszany na forum

moze być oznaka końca pompy- olej gesty jeszcze sobie z tym radzi ale i też zuzyte pierscienioe w tulei podnośnika te 2 elementy trzeba sprawdzić -poziom oleju rozumię ze jest

Opublikowano

Witam. Zastosowałem się do Waszych porad i wymieniłem pompę na nową , wymieniłem pierscienie na tłoku, przepłukałem całą tą komore trzykrotnie ropą, wymienilem filtr oraz wlałem nowy olej. Złożyłem to dziś do kupy, jak olej był zimny podnosi normalnie ale jak sie rozgrzeje to już nie podnosi. co mam dalej wymienić ?

Opublikowano

Dołącze się do pytania bo rozdzielacz i zawory bezpieczeństwa od nowości (30 lat)nie ruszane. Na gorącym oleju pompa puszcza (pompa sprawdzana jest wszystko w porzadku) a przed kupnem rozdzielacza warto jeszcze by było sprawdzić zawory bezpieczeństwa, nóż, widelec...

Opublikowano

Witam Panowie. Ja w sprawie podnośnika w c 330 tylko iene pytanie. W moim cieknie olej tuż przy dzwigni podnosnika. Jak myślicie? co mozna poradzić? z góry dzięki. Jak załatwie foto to wam pokażę gdzie dokładnie.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o ta dzwignie w rozdzielaczu co podnosisz opuszczasz i tam masz przeciek?? jeśli tak to trzeba wymienić tam uszczelniacz lub oring. Musiałbyś najpierw rozebrać i zobaczyć co tam masz w środku, w starszych typach rozdzielaczy(te bez śruby regulacji ciśnienia) był simering, w nowszym jest oring.

Opublikowano

mam pytanie odnośnie rozdzielacza pod siedzeniem.podłączyłem wąż pod wyście na wywrot, wywróciłem przyczepę ,ale nie chciał jej opuścić.co to może być?

Opublikowano

Witam , ja mam taki problem ze w c-328 mam regulator pod siedzeniem z 330 , noi dzieje się tak ze jak się ją włączy to aż silnik dusi z obciążenia , jak dźwiga to nie dusi jej bo ciśnienie idzie do tłoka , jeśli zaś się nic nie robi to ciśnienie nie ma gdzie uciec i rozrywa rurkę jest zawór ten bezpieczeństwa z kulką on jest nowy dobry , wydaje mi się ze to nie wina tego zaworu , lecz gdy wykręcę go i dam bez kulki to prawie nie dźwiga ale traktora nie dusi , co z tym zrobić , wydaje mi się ze tam nie będzie jakiegoś przepływu i nie ma gdzie ciśnienie uciec gdy pompa jest włączona i się nie dźwiga, proszę o pomoc B)

Opublikowano

Witam , ja mam taki problem ze w c-328 mam regulator pod siedzeniem z 330 , noi dzieje się tak ze jak się ją włączy to aż silnik dusi z obciążenia , jak dźwiga to nie dusi jej bo ciśnienie idzie do tłoka , jeśli zaś się nic nie robi to ciśnienie nie ma gdzie uciec i rozrywa rurkę jest zawór ten bezpieczeństwa z kulką on jest nowy dobry , wydaje mi się ze to nie wina tego zaworu , lecz gdy wykręcę go i dam bez kulki to prawie nie dźwiga ale traktora nie dusi , co z tym zrobić , wydaje mi się ze tam nie będzie jakiegoś przepływu i nie ma gdzie ciśnienie uciec gdy pompa jest włączona i się nie dźwiga, proszę o pomoc B)

Opublikowano

Z tego co piszesz to nie ma przelewu gdy dzwignia jest ustawiona na luz, wydaje mi się że nie założyłeś przewodu który się przykręca z góry rozdzielacza i do boku obok zaworu. On właśnie odpowiada za przelew, w orginalnym rozdzielaczu od 328 go nie ma.A ty pewnie te otwory zaślepiłeś i nie ma przelewu.

Opublikowano

udało sie , ale nie dawałem tam tej rurki , tylko przewierciłem dziurę w korpusie tam było juz przygotowane i jest ok dzięki za pomoc , koniec tematu

Opublikowano

A więc mam taki problem co pewien czas na pompie od podnośnika wydmuchuje mi uszczelkę i co za tym idzie nie podnosi trzeba mu bardzo gazować żeby podniósł jaka może być przyczyna tak częstego wydmuchiwania uszczelki?

Opublikowano

nie zawsze to objaw pompy -wywalony oring -pytanie do autora postu

Jak podnosnik podniesie ciężar na pługi,kultywator trzyma-nie opada szybko np po dłuzszej jezdzie-transport.Podejrzewam że może byc to powoli wina roździelacza pompa pcha na siłę i ten olej gdzieś musi miec ujście i dlatego wywala....Mozna tez sprawdzić czy jak założysz nowy-wybity oring to masz luż na zębatce pompy??na boki góra dół?? po załozeniu podnoszenie jest normalne na niskich obrotach???

ps

nic nie regulowałeś przy podnosniku-rozdzielaczu pod dźwignią jest regulator

Opublikowano

Tak jak założę nowy oring to podnosi normalnie na niskich obrotach a luzów nie ma bo pompa była 3 miesiące regenerowana nie ja nic nic nie regulowałem pod rozdzielaczem