Kubota l5040 czy Tym503
-
Podobna zawartość
-
Przez bartosz0013
Witam,
Kupiliśmy Kubotę M6060 66koni i chcemy do niej dokupić jakiś agregat ścierniskowy bądź talerzówkę.
Co będzie lepsze?
Ziemie 3-4 klasa, uprawiamy zboża i rzepak.
Jeśli "gruber", to znaleźliśmy taki na 4 łapy z zabezpieczeniem ślimakowym firmy EURO MASZ. Jak takie zabezpieczenie się sprawdza? Różnica w cenie jest około 2000zł między ślimakowym a sprężynowym. Kołkowe zabezpieczenie raczej nie wchodzi w grę, bo pola są dość kamieniste.
A może lepsza będzie talerzówka ?
Której firmy maszyna będzie najlepsza (znaczy najlepszy stosunek jakość/cena) ?
Z góry dziękuję za pomoc.
-
Przez Gość
Witam,
zastanawiam się nad zakupem kubota m9960. Ten ciągnik będzie pracował głównie przy pracach zielonkarskich - zgrabiarka, kosiarka, owijarka samozałodowawcza oraz w przyszłości zostałby dołożony tur do zwożenia balotów. Interesują mnie plusy i minusy tego ciągnika chodzi mi tutaj głównie o opinie ich użytkowników.
-
Przez Piotrekk9540
Chodzi mi konkretnie o to, ile litrów na sezon potrzebujecie aby uzupełniać stan oleju w skrzyni ?
-
Przez Gość
Witam , stoję przed zakupem nowego ciągnika pomocniczego , w przedziale mocy 60-75km
Szukam czegoś o niedużych gabarytach , o niewielkim spalaniu , i dobrym skręcie .
Ciągnik miałby pracować z rozsiewaczem 800l opryskiwaczem 650l sadzarką do tytoniu 2 rzędową , rozdrabniaczem 1,6m
glebogryzarką 2m i w transporcie w obrębie gospodarstwa .
Jeśli ktoś coś poleca chciałbym żeby uzasadnił swoją odpowiedz
-
Przez Farmer2017
Witam.
Składam wniosek na prow. Planuje kupno ciagnika 140 - 160 km. Ciagnik bedzie typowo do cieżkich prac oraz transportu. Podpowiedzcie jaki wybrać. Który jakie ma wady i zalety oraz o jakich usterkach słyszeliście.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Kupno nowej prasy z 2023 roku
Kubota M5091 + Vicon Extra 322