-
Podobna zawartość
-
Przez piotrek202127
Witam
Tak jak w tytule, jaką prasę kupić rolującą do 30-35 tys? Ważne żeby dobrze zbijała słomę, będzie pracowała prawdopodobnie z 82km ciągnikiem lub 62km gdy 82km będzie zbierał bele.
Prasa roczne robiłaby z 400bel (mało ale chcemy mieć swoją). Chciałbym by prasa była łańcuchowa lub walcowo-łańcuchowa. Głównie prasowałaby słomę (300bel słomy, 100 zielonki)
Z góry dzięki za pomoc
-
Przez Kondzio55
Witam .Mam mały kłopot z podnoszeniem.Chodzi tutaj o wysokosc podnoszenia maszyn typu pług obrotowy bądz talerzówka.Najbardziej kłopotliwy jest pług.
Co i jak mozna przerobić zeby wyzej podnosił ramiona? Ramiona skręcone ,łacznik jest na dolnej dziurze i skręcany aby tył szedł w gore,ale pomimo tego koło pługa czasem wadzi o ziemie co jest czasami uciązliwe..Ramiona opuszcza praktycznie do samej ziemi ,podniesc podnosi wysoko lecz przy takich maszynach te 10cm chociaż przydałoby sie.
-
Przez Renault145
https://m.olx.pl/oferta/bizon-zo56-CID757-IDyYR2O.html?backUrl=%2Fajax%2Fmojolx%2Fdetails%2F516899010%2F -
Przez hurlimannD70
Kupiłem cały bęben młocarni do bizona czyli z cepami ale bez osi. Jest to nowy oryginalny produkt z fmż Płock. Leżał w stodole 30 lat , zastanawiam się czy dawać go do wyważenia . Na jednej ze środkowych tarcz przykręcone są blaszki jest ich chyba 5 sztuk w kupie. Wygląda jak by był kiedyś w fabryce wyważany ale nie jestem pewien. A do wyważenia musze jechać ponad 250km . Czy takie bębny składane w fabryce były sprzedawane wyważane ?? Czy ktoś mi podpowie ?
-
Przez crazy29
w jednej oponie 710/70R38 pękły druty i zchodzi z felgi i nadaje się na smietnik. opony mają 4cm wysoki bierznik, ile może być różnicy +/- w wysokości bierznika między oponami na tylniej osi??? mam oponę tej samej marki i modelu ale jest o 0,5cm wyższy bierznik. zastanawiam się czy można ją założyć czy nie będzie to miało istotnego wpływu na dyferencjał
-

Rekomendowane odpowiedzi
Oświetlenie bizon
Bizon