Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

troche sie naczytalem o tych skrótach a moze ktos sie spotkal ze skrzynia EPS Electronic power shift ?? mam taka skrzynie w cigniku Same Titan , dziala troche inaczej od power shift niema polbiegow tylko jest 9 biegow szosomych i terenowych i przelancza sie je jak polbiegi w power shift cie z ta roznica ze naciska sie guzik na dzojstiku i natepny bieg oczywiscie ma tez na tym samym dzojstiku rewers , mozna elektronicznie tez rozlaczyc sprzeglo i w drogą strone mozna tez ruszyc bez sprzegla, prawde mowiac jak sie dojdzie do wprawy to mozna wcale nie dotykac noga sprzegla wszystko jest pod reka. moze ktos mial stycznosc z takims czym to niech sie podzieli swoimi doswiadczeniami ??

Opublikowano

Witaj kolego! ;) Mianowicie eksploatowane w Polsce maszyny pasują z reguły do TUZ-ów II lub III kategorii wg normy ISO (kat. II – rozstaw 825 mm, kat. III – 965 mm. Obie kategorie TUZ różnią się też wewnętrzną średnicą kul w cięgnach dolnych. Dla II jest to – 28,7 mm, a III – 37,4 mm.

Opublikowano

Turbomatik to sprzęgło hydrostatyczne a za nim jest cierne stosowane w ciągnikach Fendt.Ciągnik wtedy nie "szarpie" i rusza delikatnie,nie ściera się tak to drugie sprzęgło cierne(jezdne).

Aha dorzuce jeszcze TMS-TraktorManagementSystem-system sterowania traktorem.Bo chyba nie było.

Opublikowano

A czy można jakoś "pogodzić" maszyny z kat II i III? Bo wszystko mam na kat2, a teraz redliniarka będzie bodajże na kat3. Wszystko spoko, kupie ramiona na kat3, ale jak będę chciał przed formowaniem redlin przejechać agregatem to będę musiał zmieniać ramiona... Czy można to jakoś pogodzić czy nie ma szans i trzeba bedzie zawsze ramiona zmieniać?

Opublikowano (edytowane)

Skontaktuj się z producentem redliniarki, żeby wymienił Ci zawiesie z kat 3 na 2. Ewentualnie jeżeli nie masz haków CMB, to kup takie do wspawania, wtedy wymieniasz tylko kule zaczepowe.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano

Chodzi o belkę czy tak? Bo byłem próbować podnieść te redliniarke u znajomego (czy podniesie itd) i dał nam belkę, patrze a tutaj nie pasuje, wzięliśmy swoja od talerzówki, niby pasowała, tylko ciekawe czy wytrzyma. Ale dzięki za pomoc ;)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez AdrianFanDeutz
      Gdzie mozna kupic ile kosztuje obciaznik do ciagnika na przedni tuz waga jaka mnie interesuje to ok 800kg
    • Przez Dastan
      W zimie poskładałem silnik Cumminsa, robiona głowica, pompa paliwa, wtryskiwacze, nowe pierścienie blok honowany. Przyczyną remontu była zatarta panewka. Od początku dwa cylindry po odpaleniu bardzo kopcą na jasny gryzący dym dopóki się silnik nie zagrzeje potem to nie występuje. Dodam że przed remontem tak nie było.  Pompa ustawiona na znaki. Silnik ma przepracowane 30mtg i dalej to samo, a liczyłem że muszą się pierścienie dotrzeć, ale nie jestem pewny czy to to bo oleju nic nie ubywa. Jak to zdiagnozować? Może źle pierścienie założone? Ale to by brał olej? Kąt wtrysku?
    • Przez KatarzynaJeziorkowska
      dzień dobry,

jestem pośrednikiem kredytowym i pozwoliłam sobie napisać do Państwa z propozycją finansowania skierowaną do Waszej grupy zawodowej a mianowicie - kredyt dla rolników poz zastaw ziemi na max 15 lat
      max kwota BRAK
      pod zastaw hipoteczny
      uproszczone procedury - do 500 tys na oświadczenie o osiąganym dochodzie
      na okres 15 lat
      szybka decyzja
      bez wpisu do bik
      spłacamy inne zobowiązania do 500k na uproszczonej procedurze, powyżej polisa i zestawienie faktur(bez faktur i przelewów;)) konsolidujemy inne zobowiązania wpisane na hipotece
      w każdej chwili możliwa wcześniejsza spłata bez żadnych dodatkowych kosztów hipoteka możliwa i na domu i na ziemi, itd, itp   zapraszam do kontaktu dkfinanse.spzoo@gmail.com tel 695 588 952 w swojej ofercie mam produkty zarówno dla osób z dobrymi bazami bik jak i złymi cała Polska   pozdrawiam   Katarzyna Jeziorkowska DK Finanse sp. z o.o. wpis do KNF RPK037045
    • Przez Fugeo
      Poszukuję sprawdzonych lamp roboczych ledowych na tył ciągnika.  Na chwilę obecną będą założone dwie. Preferowane z wbudowanym złączem typu AMP. Pierwsze jakie znalazłem to takie:
      https://elmoto.pl/lampy-robocze/4562-lampa-robocza-led-4000-lm-owalna-amp-wesem-kat-60-5905445633354.html
      Mogą być? Mają odpowiednią moc, strumień świetlny i kąt?

• Dodaj nową pozycję...
v