Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

hehe. lepiej za marude rolnika niz za miastowego rurecznika... choc teraz to i wioskowe chlopaki jakies takie zniewiesciale. do zeniaczki toto nieskore. tylko smartfony w reku.

Tu masz rację w 100 % bo teraz młodzi ze wsi przejmują styl bycia oraz modę od miastowych cymbałów i to jeszcze te najgorsze wzorce i to pod każdym względem. Jak widzę młodego chłopaka ze wsi w tych rureczkach albo w dresie oraz jakiś pedalskich pseudo adidasach wysiadającego z bmw, audi itp. na oponach szerokich jak skiba w Kvernelandzie a cienkich jak kromka chleba w szpitalu to nie umiem tego pojąć za cholerę...no ale ja jestem jak to się mówi stara data B|

• Like 3
Opublikowano
30 minut temu, Thomas2135 napisał:

A kto po Tobie przejmie? 

pisał tu jakiś parę dni temu temat że pojecie ma i chęci tez, i że chętnie przejmie za darmo dobrze rozwijające się gospodarstwo w zamian za dziękuję, to może dla niego będzie

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, extrabyk napisał:

Jak widzę młodego chłopaka ze wsi w tych rureczkach albo w dresie oraz jakiś pedalskich pseudo adidasach wysiadającego z bmw, audi itp. na oponach szerokich jak skiba w Kvernelandzie a cienkich jak kromka chleba w szpitalu to nie umiem tego pojąć za cholerę...no ale ja jestem jak to się mówi stara data B|

To jak wg Ciebie powninen wyglądać chłopak ze wsi? O autach nie piszę bo to kwestia zasobności portfela rodziców.

Dzieciaki ze wsi upodabniaja się do dzieciaków z miasta,  wiesz dlaczego? Bo próbują się dostosować, nie chcą być gorsze czy wyśmiewane. I tyle.

A to czy chłopak chodzi w rurkach czy w pedalskich adidasach, tutaj nie wiem o jakich mowa, też o niczym nie świadczy. Bo kiedy ojcu pomaga to raczej ubiór zmieni.

Jesteś stara data mówisz... uważaj bo się przeterminujesz 😛 ;D

Edytowane przez Doloress
Opublikowano

Większość tych samochodów o których napisałem jest droższa od porządnej terenówki, która zdecydowanie lepiej pasuje facetowi ze wsi. Ubranie to oczywiście kwestia gustu ale jak dla mnie facet w jeansach i choćby koszuli w kratę wygląda bardziej na faceta niż ten w dresie czy tych rurkach z krokiem pół metra za nisko. Problem jest w tym,że nie rozumiem po co na siłę upodabniać się do ludzi z zupełnie innego środowiska (miasta) i czumu mamy się wstydzić tego,że jesteśmy inni zwłaszcza,że sam ubiór czy auto niczego nie zmieni i "blokers" na dłuższą metę i tak się nie dogada z "wieśniakiem" i na odwrót.

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, extrabyk napisał:

Tu masz rację w 100 % bo teraz młodzi ze wsi przejmują styl bycia oraz modę od miastowych cymbałów i to jeszcze te najgorsze wzorce i to pod każdym względem. Jak widzę młodego chłopaka ze wsi w tych rureczkach albo w dresie oraz jakiś pedalskich pseudo adidasach wysiadającego z bmw, audi itp. na oponach szerokich jak skiba w Kvernelandzie a cienkich jak kromka chleba w szpitalu to nie umiem tego pojąć za cholerę...no ale ja jestem jak to się mówi stara data B|

To co ma w kraciastej koszuli, kufajce i baranicy popierniczać bo ze wsi? O filcach nie wspomnę 😋 bez przesady ja też lubię się ubrać, rureczki i niektóre inne  rzeczy "na topie" nie podobają mi się to nie ubieram,a że inni w tym chodzą to lotto.... Jesteś mało tolerancyjny ☺️ heh samochody tak samo jednego dnia bym wysiadał ze starej toyotki byś powiedział dobry chłop, a drugiego czarna bmka e60 na 18" co za buc? 😉 wyluzuj nie po wyglądzie ani samochodzie oceniać. Młodość też ma swoje prawa, lepiej jak poprobuje wszystkiego niż sierota pod płaszczem mamusi do 30stki będzie siedzieć.

• Like 1
Opublikowano

Jeszcze dodajmy że auto często wynika z lokalizacji w jakiej mieszkamy, @extrabyk pisze że na wieś najlepsza terenówka, a ja kiedyś przemyślałem wszystkie za i przeciw, i akurat u mnie nie ma to sensu, zimy co raz lżejsze, śniegu jest trzy dni w roku, i wtedy może by się 4x4 przydało i wyższe zawieszenie, ale potem przez resztę roku denerwować się pod sklepem że nigdzie miejsca na takiego kloca nie ma to raz, dwa auto droższe w utrzymaniu, bo cały układ 4x4 dochodzi, jak terenówka to z reguły brak osiągów. Jak nawali śniegu a bardzo będę musiał gdzieś jechać to założę na nogi Caterpillary i przejde się 800m na pociąg

• Like 1
Opublikowano

Nie ma to jak czytać, gdy  popadacie w skrajności. Przeciętna terenówka, suv wcale nie są takie wielkie i nigdy nie ma problemu z parkowaniem o ile nie trafi nie na debila zajmującego 1,5 miejca lub stojącego skosem.

Opublikowano
tu nie chodzi o stroj czy samochod. zachowanie tych zniewiescialych chlopcow powoduje ciarki na plecach. jesli sie dobrze przyjrzec to dziewczyny przejely cechy chlopakow i odwrotnie. dziewoje chodza na ustawki za szkola, a chlopaki maluja sobie pazurki i wlosy. dokad ten swiat zmierza nie wiadomo, ale jesli tak dalej bedzie to o rozmnazaniu mozna bedzie zapomniec. ;)
  • Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

tu nie chodzi o stroj czy samochod. zachowanie tych zniewiescialych chlopcow powoduje ciarki na plecach. jesli sie dobrze przyjrzec to dziewczyny przejely cechy chlopakow i odwrotnie. dziewoje chodza na ustawki za szkola, a chlopaki maluja sobie pazurki i wlosy. dokad ten swiat zmierza nie wiadomo, ale jesli tak dalej bedzie to o rozmnazaniu mozna bedzie zapomniec. ;)

Ilu znasz chłopaków co "maluja sobie pazurki i wlosy"? Ja całe 0 i nie, nie siedzę zamknięty 24/7 na gospodarstwie.

Opublikowano

misio3p napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Ilu znasz chłopaków co "maluja sobie pazurki i wlosy"? Ja całe 0 i nie, nie siedzę zamknięty 24/7 na gospodarstwie.

na szczescie wsrod moich znajomych nie mam takich znajomych. ale powiem Ci, ze widzialem z 2 takie przypadki. i nie, nie bylo tam tez smokow ziejacych ogniem. tez nie siedze zamkniety.

Opublikowano
21 godzin temu, radekz200 napisał:

a co lepsze potem wezwałem swojego weterynarza a tu tez ku mojemu jeszcze większemu zdziwieniu przyjeżdża dziewczyna

Na inseminację przyjechała?😃

3 godziny temu, radekz200 napisał:

Teraz crossovery w modzie 😀 takie jak u mnie ale w sumie to miejskie samochody a ja rolnik 🤭

Jak dobrze pamiętam to nasz nowy i biały? Pochwal się cudem

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

na szczescie wsrod moich znajomych nie mam takich znajomych. ale powiem Ci, ze widzialem z 2 takie przypadki. i nie, nie bylo tam tez smokow ziejacych ogniem. tez nie siedze zamkniety.

No widzisz, nie ma co wrzucać wszystkich do jednego worka. Nie wszyscy chłopcy zniewieścieli i nie wszystkie dziewczęta zmężniały 😛 :D

Opublikowano
8 godzin temu, Bananek napisał:

... dokad ten swiat zmierza nie wiadomo, ale jesli tak dalej bedzie to o rozmnazaniu mozna bedzie zapomniec. ;)

słyszałeś o eksperymencie Callhouna (mysia utopia), podejrzewam że rodzima ludność krajów wysokorozwinięty balansuje na krawędzi trzeciego i czwartego stadium, im mniej rozwinięta i cywilizowana ludność ze świeższą , młodszą religią tym bliżej do poczatkowych faz 

7 godzin temu, soltys48 napisał:

córka i tak powiedziała że wszystko sprzeda

uprzedziłeś ją że dopiero po twoim trupie?

7 godzin temu, misio3p napisał:

może nie chodzi o malowanie włosów i pazurków ale o tą całą metroseksualność , facet miastowy dba o siebie jak kobieta poświęcając na to niewiele mniej czasu i pieniędzy co one same, może to inne pierdoły ale porzez przesadne i częste wizytowanie u fryzjera barbera czy innego jakiegostam facowca od czegośtam i stosowanie podobnych do kobiecych zabiegów kosmetycznych, to wychodzi się na robienie z siebie lalusia 

10 godzin temu, extrabyk napisał:

Większość tych samochodów o których napisałem jest droższa od porządnej terenówki, która zdecydowanie lepiej pasuje facetowi ze wsi. Ubranie to oczywiście kwestia gustu ale jak dla mnie facet w jeansach i choćby koszuli w kratę wygląda bardziej na faceta niż ten w dresie czy tych rurkach z krokiem pół metra za nisko. Problem jest w tym,że nie rozumiem po co na siłę upodabniać się do ludzi z zupełnie innego środowiska (miasta) i czumu mamy się wstydzić tego,że jesteśmy inni zwłaszcza,że sam ubiór czy auto niczego nie zmieni i "blokers" na dłuższą metę i tak się nie dogada z "wieśniakiem" i na odwrót.

masz racje 100% , sam wychodze w życiu z tego załozenia i się prowadzę w życiu bardziej jak wioskowy pomimo że w mieście pracuję i widzę co się tam odpier... tego

nieraz chodze jak piszesz , jeansy i flanelowa koszula w krate a na wierzch stara ale nie porwana marynarka i człowiek myśle że źle nie wygląda, sobie się taki podobam, kobietom nie muszę bo szkoda czasu by się im podlizywać jak miastowi i korzyści z tego też nie mam 

z reszta widze i tu po komentarzacz że "normalni "są na straconej pozycji u kobiet bo gdzieś czytałem że któryś by córkę oddał dla pedałka w rurkach jeśli miałaby być z nim  szczęśliwa , tylko co z tego , imigranci na zachodzie takich traktują pięścią , kopniakiem i na ich oczach gwałcą ich dziewczyny  

więc nie widzę sensu snobistycznie podążać za ikonami zachodniej popkultury i lansowanym stylem życia bo to poza zasięgiem i nie po drodze 

16 godzin temu, slawek74 napisał:

... ja po ślubie przesoloną zupę nie raz jadlem 😉

i lepiej się nie odzywać , mrzemilczeć by nie skończyć tak:D 47882617c2e8c17b33edbe645508b36a.jpg

Dnia 5.11.2018 o 20:56, radekz200 napisał:

...potem wezwałem swojego weterynarza a tu tez ku mojemu jeszcze większemu zdziwieniu przyjeżdża dziewczyna...

jak na imię ? Monika? 

Dnia 5.11.2018 o 19:58, Thomas2135 napisał:

I o to chodzu, żeby podyskutować, pośmiać się. Koledzy już mi tu nawet wesele chcieli organizować. Catering już bym miał zapewniony, biały samochód i coś tam jeszczez ale cholera o panie młodej zapomnieli.

już pare stron wcześniej szukałeś detektywa co na fb ją znajdzie, jakoś "rutkowscy" z poprzednich edycji przy tej sie nie popisali i do dziś nie wiadomo kogo szukać na fb

Opublikowano

W sumie te jeansy i koszula w kratę to już też zachodnia kultura ale jakoś mnie osobiście bliższa. Tak jak piszesz nie można na oślep podążać za trendami i udawać kogoś kim się nie jest tylko po to by na chwilę zaimponować jakiejś równie pustej lasce. Pół biedy jeśli to zaimponowanie nie skończy się ślubem bo potem okazuje się,że żyjemy z zupełnie obcą i nie znaną osobą, która w dodatku jest idiotą-idiotką lub chamem-chamką lub jednym i drugim...a wszystko przez to,że ktoś kogoś udawał.

Wracając do jeansów to teraz żeby kupić porządne w klasycznym kroju to też trzeba mieć nerwy i sporo czasu.

Osobiście nie mam nic przeciw różnorodności kulturowej ale jak pokazuje obecnie sytuacja na zachodzie łatwo jest przekroczyć granice do której ta różnorodność ma same zalety...i oni już tą granicę przekroczyli dość dano a teraz zbierają jej żniwo a to dopiero początek. To tak jak z nami Polakami wyjeżdżającymi na zachód do pracy. Jak gdzieś zrobiło się nas za dużo i powstało "polaczkowo" to zrobił się syf i zaraz wszyscy Polacy na tym tracą w opinii rodowitych mieszkańców...taki jest mechanizm.

Gość Daria54321
Opublikowano

SOŁTYS jak podpiszesz odpowiedni dokument to można to załatwić 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radas
      Witam jestem Nowy na tym Mega fajnym forum od kilku lat jeżdze do wujka Pomagać mu w 100hektarowy gospodarstwie !! Mega podoba mi się ta praca !! mam 18 lat i Marzy mi się Własne gospodarstwo !! ale niemam pojecia jak mogę zacząc realizować swoje mażenie !! czy w ogóle mam jakieś szanse ?? z kąd wziąć kase Itp. ?? POzdrawiam wszystkich !
    • Gość kadioor
      Przez Gość kadioor
      Jestem młodym rolnikiem. W 2019 chcę ubiegać się o dotacje z funduszu 'młody rolnik'. Czy podlega temu zakup busa bądź chłodni? Chciałabym z niego korzystać w celach rolniczych i nie tylko. Jak wyglada teraz sytuacja jeśli o to chodzi? Czy ktoś z was ubiegał się w podobnym celu? 
    • Przez Paula98r
      Dzień dobry. Mam pytanie odnośnie młodego rolnika. Czy mam szanse dostać 
      - mając skończone technikum mechanizacji rolnictwa
      -zdany egzamin zawodowy na M1 i M2 
      - nie zdany egzamin na M 43
      Czy jak mam nie zdanej ostatniej kwalifikacji to mam jakieś szanse czy musze mieć wszystkie 3 kwalifikacje?

• Gość kadioor
      Przez Gość kadioor
      Jestem młodym rolnikiem. W 2019 chcę ubiegać się o dotacje z funduszu 'młody rolnik'. Ile procent dotacji muszę przekazać na dany cel? 80% czy 100%? Chciałbym wiedzieć czy zostaje jakiś procent dla siebie, który nie będzie sprawdzany na co został przekazany. 
    • Przez rolnikk70
      Witam złożyłem wniosek na mr w lipcu jak długo mam czekać za decyzją?
  • Dodaj nową pozycję...
v