Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Odnośnie tych kwalifikacji do MGR i MR to jest tak, gdy złożysz na MR zobowiązujesz się do uzupełnienia wykształcenia w ciągu 3 lat, później jak składasz na modernizację to zobowiązanie przechodzi także na modernizację. Więc jak ktoś dostał MR i tam zobowiązał się uzupełnić wykształcenie i chce złożyć na MGR to wymaganie posiadania wykształcenia w chwili składania wniosku go nie obowiązuje.

Opublikowano

Hm tylko nie jestem pewien jak to rozłożyć w czasie, z tego co słysze wnioski na młodego rolnika bedą coś koło czerwca, a na Modernizacje gospodarstw rolnych w okolicach pażdziernika. gdyby te terminy okazały sie prawdą można by było złożyć na MR i zaryzykować i przed przyznaniem decyzji (bo to sie w granicach 6 miesiecy czeka), przepisac ziemie na mnie w okolicach wrzesnia i w pażdzierniku składac na MGR. Ale domyślam sie że to nie możliwe. ktoś sie orientuje w tym zakresie ? Szkołe skończe w lutym 2011, może uda sie złożyć na MGR a zanim dojdzie do rozpatrzenia wniosku to sie napisze jakąś poprawkę i uda sie skonczyć studia ;)

Opublikowano

A powiedzcie jak to jest z odległościami,mam wąskie i krótkie siedlisko,

niebędą sie czepiać,stara obora troche przerobiona,brak płyty(już niepotrzebna)

,są szanse bardzo sie czepiaja

podpowie ktoś, przy najbliższym naborze chciałbym wziąć ciągnik i szambiarke

Opublikowano

teraz na to nie patrza abys miał zaswiadczenei o spełnianiu dobrostanu od powiatowego lekarza weterynari jesli masz hodowle

i to wszytko podwórko ich nie obchodzi. na kontroli masz tylko sprawdzane maszyny które kupujesz.

Opublikowano

Procenty zależa od tego jakie kryterja spełniasz jest 40, 50 i 60 procent. Ma to związek z wiekiem i onw.

Powyżej chyba 50 lat i bez onw 40 %

Powyżej 50 lat i z onw lub z onw ponizej 50 lat 50 %

Poniżej 50 lat i z onw 60 %

jak cos pokreciłem sprostujcie

ONW to obszary o utrudnionych warunkach gospodarowania

Opublikowano

Procenty zależa od tego jakie kryterja spełniasz jest 40, 50 i 60 procent. Ma to związek z wiekiem i onw.

Powyżej chyba 50 lat i bez onw 40 %

Powyżej 50 lat i z onw lub z onw ponizej 50 lat 50 %

Poniżej 50 lat i z onw 60 %

jak cos pokreciłem sprostujcie

ONW to obszary o utrudnionych warunkach gospodarowania

ONW- obszar o niekorzystnych warunkach

wiek magiczny 40 lat.

Opublikowano

Jeżeli opłacę fakturę gotówką (do 10k netto) to co muszę przedstawić w ARIMR jako dowód opłacenia tejże faktury?

na fakturze musi być magiczna regułka 'zapłacono gotówką' i podpis tego co ją przyjał

Opublikowano

Jak wygląda kontrola na miejscu podczas rozpatrywania wniosku o płatność na działanie modernizacja gospodarstw rolnych? Agencja informuje o przyjeździe kontrolerów?

Opublikowano

mam pytanie bo jeśli teraz ruszy nowy nabór chciałbym złożyć wniosek na maszyny pomocnicze do ciągnika tylko nie wiem czy mogę składać bo nie biorę ciągnika tylko będzie używka i nie na prow. mam jakieś szanse na to?????? może mi ktoś udzielić dokładnej odp??:)

Opublikowano

Aby kupić sobie maszyny np na MGR które współpracują z ciągnikiem, to nie musisz kupować nowego ciągnika, ich to nie interesuje, najwyżej bedą się czepiali, że np Ci ta maszyna jest niepotrzebna, czy też za duża...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez zenmaniek
      Witam
      Jest tu ktoś kto korzystał z dofinansowania na wymianę dachu z azbestu, chce wiedzieć czy w ogóle warto brać to pod uwagę?
    • Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez KarolTD90
      Wie ktoś  coś  na ten temat ?? Co za maszyny można kupić  albo co wybudować???
    • Przez rolnik22
      Czy już coś wiadomo jak będą wyglądały nabory na PROW 2014-20? Na jakich zasadach będą przyjmowane wnioski o dofinansowanie z UE? Co z Młodym Rolnikiem i Rentami Strukturalnymi na kolejne lata?

• Dodaj nową pozycję...
v