Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy a gdzie najlepiej i najszybciej moge zauwazyc informacje o rozpoczeciu naboru?

Ile trwa mniej/wiecej nabor?

Sorki za takie pytania ale jestem w tej sprawie zupelnie zielony...

Opublikowano

Według ekspertyzy do 4,2 KW/ha czyli nawet 5,7km. Mysle ze 85km powinno sie dac przepchnac tylko trzeba dobrze umotywowac. Jesli nie masz innego ciagnika który ma mniej niz 20 lat i masz zwierzeta to spokojnie przejdzie :D JA teraz skłądałem na 24ha udukumentowane w agencji na case 117km, ale bede zminiał na 141km bo taki mi sie trafił w starej cenie( jest tanszy od teraz zamawianego 117km) i juz jest zaliczkowany, czeka tylko na umowe z arimr :D

Opublikowano

a to sie liczy razem z ciagnikami jakie sie juz ma?? bo slyszalem ze licza sie do tego jeszcze ciagniki zarejestrowane mlodsze niz 20 lat wiec teraz bym dostal jedynie ciagnik o mocy 70 KM ale za rok jak moj 912 bedzie mial juz 21 lat to powinienem dostac nawet NH t6040 bo on m chyba 90 KW wiec by bylo 86 KW z ursusa 1224, jest on chyba z 90 albo 91 roku (tak ma w papierach) i to 90 KW to razem 176 KW podzielic na 40 ha bo tyle mam swojej ziemi a reszta to dzierzawa wiec wychodzi ok. 4,4 KW na ha wiec powinienem dostac.

Opublikowano

Panowie jak to jest z doborem kombajnu do ilości posiadania ha np. jak mam przypuśćmy 100 ha to jaki moge wziąść największy kombajn? (jest jakiś przelicznik)

Opublikowano

to czy mogliby Ci przepisac za 2 lata połowę gruntów,jest uzależnione od tego jakie maszyny mają zamiar kupic twoi rodzice.Jesli chca kupic brone talerzową czy cos podobnego to ok.lecz jesli chcecie wziac ciagnik i tu przykład: masz np. 20 ha i bierzecie ciagnik 100km czyli limit jest juz wyczerpany wtedy twoi rodzice nie moga Ci nic przepisac przez okres 5 lat, poniewaz ten ciągnik jest zwięty na powierzchnię 20 ha i nie moze ona ulec zmianie.

Opublikowano

Ja slyszalem ostatnio w agrobiznesie ze nabor ma byc we wrzesniu ale nie wiadomo ktorego a ja mam takie pytanie :D Moj ojciec konczy w tym roku 55 lat oczywiscie chce przejsc na rete strukturalna a bratu maja przepisac grunty co nalezy zrobic pierwsze pisac wniosek na rete czy przepisac grunty??

Opublikowano
to czy mogliby Ci przepisac za 2 lata połowę gruntów,jest uzależnione od tego jakie maszyny mają zamiar kupic twoi rodzice.Jesli chca kupic brone talerzową czy cos podobnego to ok.lecz jesli chcecie wziac ciagnik i tu przykład: masz np. 20 ha i bierzecie ciagnik 100km czyli limit jest juz wyczerpany wtedy twoi rodzice nie moga Ci nic przepisac przez okres 5 lat, poniewaz ten ciągnik jest zwięty na powierzchnię 20 ha i nie moze ona ulec zmianie.

A orientuje sie moze ktos na ile ha mozna wziasc prase zwijajaca?

Opublikowano

@Wacek21,najpierw składać papiery na rentę , a jak będzie wstępna decyzja o przyznaniu renty i dopiero wtedy przepisać gospodarstwo po wstępnej decyzji ma na to chyba 6 miesięcy czasu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez zenmaniek
      Witam
      Jest tu ktoś kto korzystał z dofinansowania na wymianę dachu z azbestu, chce wiedzieć czy w ogóle warto brać to pod uwagę?
    • Przez karol
      Informuję wszystkich że 15 lutego tego roku (2008) upływa termin dostarczania wniosków o dopłatę do materiału siewnego. Dotyczy to tylko roślin ozimych.

Więcej na stronie Agencji Rynku Rolnego

www.arr.gov.pl

Wniosek
      http://www.arr.gov.pl/data/01593/dms_p1_f2.pdf

Instrukcja
      http://www.arr.gov.pl/data/01593/instrukcja_dms_p1_f2.pdf
    • Przez KarolTD90
      Wie ktoś  coś  na ten temat ?? Co za maszyny można kupić  albo co wybudować???

• Dodaj nową pozycję...
v