Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ale z tymki usługami to ześ koleś walnął....gdyby tak zrobił to chyba automatycznie agencja pioprosiałaby go o załozenie dzaialności, bądź aby pokazał iz tajką już ma.... Tak wogóle chyba nwet nie można na usługi na Modernizacje brać maszyn

Opublikowano

kiedys sie tak dalo, ale teraz jesli bys wykonywal uslugi ta maszyna i ARiMR sie o tym dowie to masz pozamiatane- odbieraja zwrot. Jesli chcesz brac na uslugi jest na to odpowiednie dzialanie w PROWie

Opublikowano

Zgadzam sie z Toba. Nie warto isc w spolki bo potem trudno sie dogadac, jeden bedzie dbal o sprzet a drugi go potłucze, albo bedzie problem kto ma kosic pierwszy. Najlepiej jest miec sprzet na własnosc samemu i byc niezaleznym, choc wiadomo ze czasem samemu ciezko kupic cos:/

Opublikowano

z tymi spulkami to kaplica. mielismy prase na wspolke to bylo dokladnie tak jak pisze Jacek.

wie ktos kiedy bedzie mozna skladac nastepne wnioski?? bo chyba juz na ten bede bral maszyny.

Opublikowano

Dzisiaj dostałem pismo o złożenie poprawek do wniosku :D W kujawsko-pomorskim mam numerek 362. szkoda że w tamtym naborze się tak nie uwijali bo bym miał ciągnik dużo taniej i pług lepszy ale przynajmniej będę miał talerzówkę przed żniwami

Pozdro

Opublikowano (edytowane)

Na stronach agencji sa informacje ze 10 osób już podpisało umowy z kwietniowego naboru!!! chyba sie ostro wzieli:)

Edytowane przez deer
Cytowanie poprzedniego posta i pisanie nie w tym okienku.
Opublikowano

Dzisiaj w "Notowaniach"powiedzieli że w 3 woj. złożone wnioski wyczerpują całą kwotę przewidziana do 2013 roku i nie wiadomo kiedy będą następne nabory ,bo nie wiadomo czy i jak zrobić nabory w tych 3 woj.na pewno wymienili wielkopolskie.

Opublikowano

Na pewno przekroczyło kwotę do 2013 wielkopolskie, lubuskie i zachodniopomorskie ma styku jest pomorskie.

Teraz będzie dużo dumania co zrobić żeby pozostałą kasę z Programu podzielić. Na pewno w tym roku nie będzie żadnych naborów nawet w województwach które nie wyczerpały kwoty.

Opublikowano

no tak ale przeciez na kazde woj. jest przydzielona kwota i jest podzielona i dam byle jaki przyklad, w woj. wlkp dofinansowanie dostanie tylko co 5 czy 6 rolnik bo tam jest duzo rolnikow a np. w woj. pomorskim dostanie co 2 bo jest malo rolnikow skladajacych wnioski (dalem tylko takie przyklady) wiec nie mozliwe jest wyczerpanie funduszy bo na kazde nabory jest przydzielona kwota na kazde woj. i nie ma bata ze zabraknie kasy, czyli taki co sklada wnioski za kazdym naborem moze zapomniec i przyznaniu dofinansowania, a predzej dostnie taki co wymienia stary sprzet itp. poprostu kazdy nie dostanie i koniec. i chyba by bylo bez sensu konczenie programu w 2009 ktory ma byc do 2013 roku.

Opublikowano

No w końcu coś się ruszyło i nareszcie jakieś pożądne wiadomości :D

Troche postraszyliście tym że kasa już wyczerpana dla 3 województw...

A nie wie ktoś może czy pomorskie napewno jest jednym z trójki???

Czy tzn, że następnego naboru nie będzie ??? (mi się wydaje że bd w 2010 jak dobrze pójdzie :) )?????

Opublikowano
no tak ale przeciez na kazde woj. jest przydzielona kwota i jest podzielona i dam byle jaki przyklad, w woj. wlkp dofinansowanie dostanie tylko co 5 czy 6 rolnik bo tam jest duzo rolnikow a np. w woj. pomorskim dostanie co 2 bo jest malo rolnikow skladajacych wnioski (dalem tylko takie przyklady) wiec nie mozliwe jest wyczerpanie funduszy bo na kazde nabory jest przydzielona kwota na kazde woj. i nie ma bata ze zabraknie kasy, czyli taki co sklada wnioski za kazdym naborem moze zapomniec i przyznaniu dofinansowania, a predzej dostnie taki co wymienia stary sprzet itp. poprostu kazdy nie dostanie i koniec. i chyba by bylo bez sensu konczenie programu w 2009 ktory ma byc do 2013 roku.

niby dlaczego ci co juz składali teraz mieli by nie dostać?? Przecież prawie każdy co chciał mógł też brać. Powinni teraz wszyscy dostac co złożyli a jesli nie ma kasy to wziąc z nastepnych lat

Opublikowano
Mam pewna informacje ze Pan z numerem 70 podpisał w dniu dzisiejszym umowę, wiec juz jest fajnie :D

To trochr im sie zejdzie jak dojdą do 1000. Ale trzeba być cierpliwym :)

Opublikowano

tak sluchalem dzis agrobiznesu, wsród tej trójki nieszczesliwych jest na pewno moje kochane warminsko mazurskie. informacja na 100% pewna a te 3 wojewodztwa ktore ktos wymienil wyzej to nie pewne sa bo nie ma w tej trojce mojego a mowie wam na pewno wymienili w nim warmisko-mazurskie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez karolr2
      Witam chcę założyć nowy temat poświecony modernizacji małych gospodarstw na terenach południowowschodniej części Polski.Słuchałem dzisiaj ministra Kalemby i podobno sie szykuje jakaś dla nas pomoc.Jeśli ktoś coś wie to proszę niech się wypowie w tym temacie. Z tego co wiem ja to ma być pomoc dla gospodarstw o wielkości średniej wojewódzkiej ilości posiadanych ha
    • Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez TomZet
      Witajcie. 
      Z tego co udało mi się do tej pory wyczytać od 2023 zasady przyznawania premii dla młodego rolnika ulegną znacznym zmianom. 
      Pierwsza z nich to powiększenie dotacji z 150 na 200 tysięcy. 
      Kolejna bardzo ważna, ale chyba jeszcze nie potwierdzona to brak wymaganej ziemi. Do tej pory rolnik musiał w ciągu 9 miesięcy od otrzymania pozytywnej decyzji powiększyć gospodarstwo do minimum średniej województwa lub kraju.  Dzisiaj wiemy, że najprawdopodobniej ten wymóg niknie, zostanie zastąpiony nieco większą niż dziś wielkością ekonomiczną gospodarstw. 15 tysięcy euro. 
      Co sądzicie o tej zmianie? 
    • Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez jarekvip99
      Ile po wzieciu młodego rolnika moge sprzedac maszyne zakupiona z tej dotatcji? zmieniam ciagnik i mysle o wiekszej

• Dodaj nową pozycję...
v