Skocz do zawartości

Polecane posty

Witam Mam mały problem z filtrem pompy hydraulicznej posiadam ciągnik Zetor 7045. Podnośnik wszystko podnosi nie opuszcza samoczynnie tylko bardzo wolno podnosi i na wysokich obrotach. Wnioskując z różnych opini i tematów na forach doszedłem do wniosku ze ten oto filtr może być zanieczyszczony. Mój problem polega na tym ze nie wiem gdzie ten filtr się znajduje i czy się go czyści czy wymienia :D Jak by ktoś mógł zrobić zdj lub jakiś skan z instrukcji napraw byłbym bardzo wdzięczny :D

 

Z góry dziękuje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
FINN    1058

filtr masz siatkowy, przy pompie u dołu , jak zerkniesz pod tylni dolny zaczep to to powinienieś go zlokalizowac, bo jest umieszczony na tej pokrywie od pompy musisz odkrecić go i przepłukać lub wymienic...


"Wielu internautów jest kundlowatych.Jedyne, co mogą, to anonimowo szczekać, podgryzać najwyżej kostki, bo wyżej nie sięgają. Jakby ich odwiązać z łańcuchów i kazać coś zrobić, to by nie dali rady." K. Jackowski
Skargi, wnioski i zażalenia, proszę kierować na PW i GG :)
 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Radekk    156

W 7045 są dwa filtry. Jeden jest umieszczony przy pompie olejowej,trzeba wypuscić olej , zdjąć całą pokrywę dolną, na niej jest pompa a przy niej przykręcony filtr siatkowy. Drugi filtr jest na powrocie oleju i jest to magnes z siatką wkręcony na górnej pokrywie podnośnika. Jest to identycznie jak w c 360.

  • Like 1

Jeśli podoba Ci się co napisałem, lub pomogłem kliknij zieloną strzałkę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Prawdopodobnie pompa do wymiany.Może też gubić olej na odcinku od pompy do rozdzielacza tak jak u mnie było,tulejka wchodząca wrozdzielacz za głeboko weszła, zerwało oring i olej uciekał.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sebastian84    5

nie wiem jak jest w zetorze 7045 ale w starszej seria to była taka gałka do regulacji szybkości przepływu oleju, a może to właśnie u ciebie jest zle to ustawione .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.