Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

jak dobrze pamiętam to w jednym z postów było napisane, że 9 lirów.

z bańki 10l zostało mi około 1,5l jak wymieniałem.

Edytowane przez marioo117
Opublikowano

kolego a gdzie ci weszło to 9 litrów??? bo Nie wierzę że do zbiornika hydraulicznego.

Jak by mógł ktoś odpowiedzieć ile wchodzi oleju hydraulicznego do : ZBIORNIKA HYDRAULIKI i ZBIORNIKA SERWOMOTORU.

Opublikowano (edytowane)

Dobra wiem że między 6 a 9 litrów wchodzi do serwa. A mógł by ktoś potwierdzić że 15 litrów wchodzi do zbiornika hydrauliki??? Bo muszę zamówić olej.

Powiedzcie mi jeszcze czy taki olej hydrauliczny może być????

1. HYDRAX HLP 46 Lotos

2. Hydrol HLP 46 Fusch RENOLIN VG 46

3. SilesiaOil Hydrol HLP 46

Aha i jeszcze jedno czy może być taki olej przekładniowy:

Lotos Transmil CLP 220

Edytowane przez wojtf23
Opublikowano

A do hydrauliki co polecacie układ caly czysty nowa pompa hydrauliczna ,nowy rozdzielacz , wyczyszczony filtr i zbiornik ,wyczyszczony amortyzator i siłownik główny zmiana uszczelnień.

Opublikowano

chłopy w hydraulice jest zalecany olej hl32 anie 46 whcodzi 27 litrów miesiąć temu musialem zalewać bo pękł przewod od przyczepy hl32 jest 50% droższy od 46 ale na mrozie kierownicą kręci się jak w aucie a pompy nawet nie slychać co przy 46 bylo kłopotliwe

Opublikowano

Podnośnik opada jak złoto. Nie ma z nim żadnych problemów.

Tylko po długim używaniu podnośnika gdy siłownik zrobi się ciepły od oleju to nie opadanie za skarby świata. Chyba uszczelnienia tłoka puchną od ciepła bo nie ma innej możliwości.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez damianzb9613
      Witam, co może być przyczyną mokrego kolektora wydechowego i całego tłumika aż do samej góry (podstawiłem puszkę pod tłumik to nakapało oleju z paliwem czy coś takiego )zostały wymienione pierścienie tłokowe , uszczelki pod głowicą i pompa paliwa i wtryski były sprawdzone.
    • Przez uator
      Panowie, przekopałem te działy i podobnego tematu nie znalazłem. Czy ktoś się z tym uporał? Nie mogę za Boga uszczelnić tej miski. Dorobiłem fest uszczelkę pod tą misę, jestem w trakcie rozbierania, zdjąłem tą uszczelkę, i nie widać nigdzie żeby pod nią była nieszczelność, a jednak jakimś cudem olej ucieka mi do skrzyni. Nie mam ochoty kolejny raz robić dochodzenia i za 2 tygodnie znowu rozbierać. Chciał bym aby mój ciapek brał olej ze skrzyni. Niby prosty temat, puścić od pompy rurkę w dół, ale dawać filtr na końcu? Gumową czy stalową? Tam nawet nie ma jej jak zamocować, boję się żeby z czasem nie przespacerowała się w stronę któregoś z trybów. Czy ktoś robił podobną modyfikacje?
    • Przez Luki1988
      Witam, czy jest jakiś olej hydrauliczny do skrzyni power quad na dolewkę? Nie wiem jaki jest zalany. Kupiłem jd 6300, na bagnecie olej jest czysciutki ale stan na minimum.Chciałem chociaż trochę jeszcze na nim przepracowac.
    • Przez kzt1736
      Witam, ile doleju do silnika Deutz Fahr 6.30tt 7.2 l ?
  • Dodaj nową pozycję...
v