Problem żółw- zając
-
Podobna zawartość
-
Przez Kmiecio
Witam.
Mam taki oto problem. W moim Zetorze jeżeli rozgrzeje się olej w skrzyni biegów przy ciężkiej pracy zaczyna "gwizdać" i zaczyna się świecić jakaś kontrolka. Napęd ciągnie, myślę że ta kontrolka jest od wzmacniacza momentu bo jest podłączona pod jakiś czujnik w skrzyni biegów. Co może oznaczać to "gwizdanie"?? Czy winą może być mikropompka?
Proszę o jakieś porady. Może ktoś miał do czynienia z taką sytuacją lub wie dlaczego tak się dzieje??
-
Przez polkos06
Problem dość nietypowy
Kontrolki od żółwia i zająca zapalają się dopiero po wcisnięciu sprzęgła.
Samodzielnie mogę zmienić żółwia/zająca dopiero po wachlowaniu sprzegłem/przełącznikiem i ruszeniem aby sprawdzic czy się przełączył
natomiast podczas jazdy przełącza się sam ze zgrzytem bez zmiany kontrolek
Ma ktoś jakiś pomysł?
dodam że zmiana cewki nic nie dała, tak samo jak spięcie na krótko kostki czyjnika pod deklem skrzyni biegów.
Zapomniałem dodać, MF 3060
-
Przez Gość Profil usunięty
Witam!
Tak jak w temacie..znajomy ma Lambo champion 150, skrzynia automatyczna z 2004r. Na podłodze przy prawej nodze jest 'wajcha' do przelaczania biegow z zólwia na zajaca i na odwrot ale za cholere nie idzie jej ruszyc. Juz nie wiemy czy trzeba jakis przycisk do przelaczania uzyc? Niech ktos pomoze bo juz nie wiem czy to takie skomplikowane czy tez cos jest zepsute...z gory dziekuje za pomoc.
-
Przez Adam9125
Witam.
Otóż mam taki problem z MF 3690 dynashift
Ciągnik odpala normlanie ale po dopaleniu nie moge przełączyć żółw/zając ani włączyć napędu i blokady. Ale czasami wszytsko działa normalnie tak jak powinno. Treaz odpaleniu słycgać że skrzynia się ząłącza bo szrpnie lekko do przodu i załączy się dynashift a po chwili skrzynia i dynashift się wyłącza i zostaje na wolenj slrzyni biegów.
Co to może byc za przyczyna??
A możę ktoś zna się na elektronice w tym modelu co mógłby podjechać do mnie i zobaczyć o co chodzi? (okolice Nowej Soli, woj, lubuskie)
A tą przyczyną może być zepsuty czujnik cisnienia oleju w skrzyni?
Pozdrawiam
-

Rekomendowane odpowiedzi
Problem z jazdą do przodu ładowarka Merlo 26.6
joistick ładowacz mx czy tak powinien działać?