-
Podobna zawartość
-
Przez kolo99
Mój MF 3610 ostatnio ciężko przełącza się ze skrzyni górnej(zając) na dolną(żółw). Czy ktoś może wie o co chodzi?
Jeśli ktoś miał podobny problem w MF'ie to prosiłbym, aby podpowiedział mi co trzeba zrobić, aby łatwo to się przełączało. Jak to naprawić?
Z góry dziękuję!
Pozdrawiam!
-
Przez piterq1991
Orientuje się może ktoś czy przy MF 3690 montowany jest przepływomierz paliwa od datatronic'a tak jak to ma miejsce w serii 30xx, 31xx i 3655, 3645 na przykład?
Nie mogę znaleźć go w katalogu części od tego modelu...
-
Przez deejaay
witam czy moze ktos wie jaka moze byc przyczyna tego ze w moim masseyu 3075 nie moge wrzucic zajaca kontrolki wogole nie dzialaja a traktor jedzie tylko na biegach terenowych . a i jeszcze bieg 2 i 4 wchodza z oporem i wyskakuja czasem , mial moze ktos taki problem?
-
Przez lordzik13
Witam. Bardzo prosiłbym o pomoc kto jest w temecie. Niedawno nabyłem Valmet 8000 z 95r. Kupiłem ją z takim problemem ze nie jeździła. Po rozpoznaniu sytuacji doszedłem że są porozłaczne elektrozawory przy rozdzielaczu oleju po lewej stronie tylnego mostu. Ten rozdzielacz wygląda tak że u góry są 3 elektroawory a na dole 2 i żadna wtyczka nie jest podpięta, dodatkowo jeszcze dwa czujniki które też rozłączone. Po kombinacjach ciągnik ruszył, po wyzwoleniu górnego prawego elektrozaworu. Jeśli ktoś miał z tym do czynienia to bardzo prosze o pomoc, który kabel podpiąć do którego elektrozaworu, zamnim bedę zmuszony wydać niemałe pieniądze na serwis.
Do wtyczek przychodzą następujące kolory kabli:
czerwony + biały
brązowy + biały
żółty + biały
niebieski + biały
niebieski + biały
i który elektrozawór czym steruje?
Albo jeśli ktoś miałby udostępnić Katalog czy schemat to może samemu bym jakoś do tego doszedł. Z góry dziękuje za wszelką pomoc.
-
Przez damkys
Witam. Mam MF 3690 z 94r i problem z przełączeniem z żółwia na zająca. Co mam zrobic? Doradzicie mi coś?
A ....... i dodatkowo jak załączam WOM to dośc sporo go słychac jak zgrzyta.
-