JD 6130 dymi
Sprawdź JD 6130 dymi na AgroTesty.pl
John Deere 6130 Dane techniczne
John Deere 6130 Dane techniczne
-
Podobna zawartość
-
Przez silny84
Witam. Mam problem z ciągnikiem mf 6130. Ciągnik nie pali, tak jakby został odcięty dopływ paliwa. Kręcę rozrusznikiem aż akumulatory mi się wyczerpią, a on nie reaguje. Z tłumika nie widać żadnych oznak spalin. Bezpieczniki w kabinie wszystkie są ok. Z kontrolkami wszystko też jest w porządku. Proszę o pomoc.
-
Przez silny84
Witam.
Mam mf 6130 i podczas jazdy i pracy moim mf-em po rozgrzaniu się oleju w skrzyni zapala się mi kontrolka nr 7. Wymieniłem filtry olejowe. Zalany jest olej agrol. Olej ten wychodził już ok 350 mtg. Podnośnik jest odpowietrzony tak jak powinien bo odpowietrzałem go po wymianie filtrów tą pompką pod skrzynia. Dlaczego skrzynia mi się tak nagrzewa podczas jazdy? I dlaczego zapala się ta kontrolka? Proszę o pomoc.
opis kontrolek
-
Przez nunu85
Witam Panowie
Mam niemały dylemat. Rozważam zakup traktora, wstępnie spodobał mi się steyr, wiec odwiedziłem swojego dealera żeby rozeznać się w cenach.
I na chwilę obecna 6125 profi i 6130 cvt są w bardzo podobnych cenach. Różnice są dosłownie groszowe (jest jakaś promocja na CVT)
Dealer bardzo namawia mnie na cvt, gadałem też z kilkoma użytkownikami tego traktora i wszyscy zadowoleni (ponoc wytrzymały i się nie psuje prawie w ogóle, czego nie można powiedzieć o wersjach profi). Ponadto ma bardzo fajną skrzynie bezstopniową.
to są zalety. A teraz druga strona medalu.
Traktor jest koło tony cieższy- masywniejszy (wyższy dłuższy, szerszy) i będzie pewnie przez to palił odczuwalnie więcej paliwa, nieprawdaż?
Ogólnie jak na moje potrzeby (areał, posiadany park maszynowy), to 6125 profi staczyłby w zupełności, no ale skoro mocniejszy, lepiej wyposażony i z wyższej serii traktor jest w takiej samej cenie, to czemu go nie brać?
Choć jak go wezmę, to będzie taki trochę przerost formy nad treścią
Doradźcie coś.
-
Przez RobciO1
Witam nie znalazłem odpowiedniego tematu na to pytanie wiec zakładam nowy. Mam następujący problem w ciągniku MF 6130 nie rozłącz przedniego napędu oraz blokady, nie działa przełącznik od półbiegów ten przy kierownicy, oraz cały czas włączone są biegi terenowe (żółw). Na kokpicie podczas zapłonu świecą się wszystkie kontrolki (jak zawsze) natomiast potem wszystkie gasną t.j od blokady nie świeci mimo tego ze blokada jest włączona i nie można jej wyłączyć to samo z przednim napędem. Kontrolka żółw/ zając także nie świeci mimo tego ze cały czas jest na żółwiu i nie da sie zmienić przebitką na zająca. Od półbiegów nie świeci kontrolka C i D oraz ciągnik nie reaguje na żadna zmianę.
PROSZĘ O SZYBKĄ POMOC GDYŻ NIE DA SIĘ JEŹDZIĆ NA ŻÓŁWIU.A CIĄGNIK JEST POTRZEBNY.
-
Przez gseries
Witam!
Drodzy forumowicze, zastanawiam się nad kupnem ciągnika o mocy 85-95km. Rocznik 1995 i w górę, cena max 60 000 zł. W oko wpadły mi wyżej wymienione modele, czyli MF 6140, Same Silver oraz Lamborghini Premium. Wszystkie mają swoje wady i zalety, chciałbym abyście podzielili się opinią na ten temat, a może zaproponowalibyście coś innego. Z góry dzięki
@edit Powiedzcie mi, jak w Same i Lambo wygląda sytuacja z hydrauliką, czy można mieszać oleje czy tak jak w MF może skończyć się to dużymi kosztami?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Massey Ferguson 6120 czy 6130 - opinie przed zakupem
John Deere 6130 comfort