Sprzęganie rozrzutnika z ciagnikiem [wejdz zobacz co i jak]
-
Podobna zawartość
-
Przez mimol22
Witam
W chwili obecnej przebudowuję rozrzutnik tandem polkiej produkcji o ładowności 6t.
Zaciąłem sie podczas projektowania klapy hydraulicznej znajdującej sie wewnątrz przestrzeni załadunkowej tuż przed bębnami.
Moje pytanie jest następujące. Czy macie może rozrzutniki z klapami hydraulicznymi podnoszonymi pionowo do góry?
Jesli tak to czy macie zamontowany synchronizator podnoszenia tj. dwa koła zębate umieszczone od wewnętrznej strony burt na jednym wałku. Wałek z kołami znajduje się w górnej częsci rozrzutnika i współpracuje z klapą poprzez zamontowany do niej łańcuch. Ma to na celu wyrównanie pracy siłownika ponieważ dwa siłowniki niekoniecznie muszą pracować równo co może doprowadzić do zaklinowania klapy i uszkodzenie jej elementów.
To rozwiącanie jest stosowane w rozrzutnikach MetalFach oraz Tytan Unii Grudziądz.
Prosiłbym posiadaczy tych rozrzutników o przesłanie zdjęć tego rozwiązania wraz z zdjęciami klapy oraz prowadzeń klapy. Mój mail rybinskim@gmail.com
Dziekuje za pomoc.
-
Przez e2visionamd
Witam wg instrukcji przed rosprzęgleniem ładowacza z ciągnikiem trzeba podnieść przednią oś na 3 sek i opuścić aby jakoś odpowiednio wyrównać olej w siłownikach , ale nie mogę podnieść przedniej osi co może być przyczyną ?
-
Przez avanttura
Potrzebuję przekaźnik wom. ze sprzęgłem. do rozrzutnika 6-cio tonowego (Jeantil) z dwiema walkami spiralnymi i posuwem mech.
Jaką wartość Nm w przybliżeniu powinno posiadać sprzęgło przekaźnika ,może ktoś ma podobny?
-
Przez FarmerX2
Panowie, mam rozrzutnik Deguillaume 9t i on posiada mały komputerek, z czujnikiem zliczajacym obroty wału ciągnącego łańcuchy. Jakie zastosowanie ma ten cyfrowy licznik? Na jeden kurs licznik dodaje +5 na wyświetlaczu, ma 3 przyciski, TOTAL, plus, minus. Po naciśnięciu TOTAL, liczba na wyświetlaczu zmienia się na taką, która można plusem i minusem regulować. O co tu chodzi?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Poidła dla bydła
Massey Ferguson 6475