John deere 5r a 5m czy new holland 5t czy czy ursus 10014h
-
Podobna zawartość
-
Przez abuk14
Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
-
Przez vitoma
Czesc
Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?
oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.
Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.
Jest tez olej Orlen Agro 80W90.
Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'
dzieki
pozdrawiam
Piotrek
-
Przez agrof
Witam.
W c330 "zniknęło" ładowanie, ponadto:
- bardzo niepokojące jest grzanie się regulatora (element który się bardzo mocno grzeje zaznaczony na fotce)
- grzeje się również kabel, który idzie do stacyjki (osłona kabla aż się przy topiła).
- kontrolka od ładowania gaśnie jak zwiększy się obroty
Podstawowe pytanie:
- jak sprawdzić prądnice czy jest sprawna,
- gdzie najlepiej zmierzyć napięcie i jakie wartości powinny być (na akumulatorze brak ładowania, a na wyjściach z regulatora jakieś dziwne wartości pokazuje)
- co może być powodem, że się grzeje regulator (chyba że tak ma być?)
Bardzo proszę o pomoc.
-
(zdjęcie poglądowe z internetu)
-
Przez peewee1984
Witam
Potrzebuje Waszej opinii w wyborze ciągnika. Moc ok 120-130 koni, prosty w obsłudze i ewentualnych naprawach, tani w eksploatacji. Poprzednio był DF Agrotron 150 mk3, teraz zastanawiam się pomiędzy Case MX 120 lub 135 i New Holland TM 125/135. Case skrzyni 4 biegowa i 4 półbiegi, w NH skrzynia mechaniczna 4 biegi, 3 zakresy i pólbieg. Wcześniej brałem pod uwagę jeszcze Fendt serii 500, ale ciężko znaleźć coś sensownego w rozsądnych pieniądzach. Który z tych dwóch będzie bardziej ekonomiczny? Areał ok 30ha, maszyny to pług 4x45, talerzówka 3m, zestaw uprawowo-siewny 3m, rozrzutnik 10 ton, czasami jakiś transport...
Pozdrawiam
-
Przez warchest
witam mam pytanie gdyz zastanawiam sie nad zakupem ciagnika z serii tm ogladalem tm165 oraz mniejsze mnie interesuja , i takie pytanie czy wszystkie te ciagniki tm mają skrzynie automatyczną , i posiadaja az tyle elektroniki , bo to jest przerażające ilosc elektroniki jaka była przy tm 165 , jakie opinie macie o tych ciagnikach i jak brac to z jaką skrzynia ? są mechaniczne skrzynie i bez tyle elektroniki ?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Witam mam problem z John deer 6620 mjanowicie po wciśnieciu pedału ...
Ursus 902