Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Nabyłem prasę Z224 z przeciwwagą i chciałbym jeszcze kupić do niej ciągnik ale nie bardzo wiem jaki.

Budżet ograniczony do 15tys.

C330 mało pali, tańsze części, na remoncie trochę się znam bo mam już jedną c330

C360 droższy w utrzymaniu ale ma zapas mocy

Ceny raczej zbliżone

Robiłaby gdzieś na 7ha

Co polecacie.

Opublikowano

Jeśli masz równy teren to 330 sobie poradzi , u mnie w okolicy czasem widzę jak pracują 330 na górzystym terenie z sipmą radzić sobie radzą nie najgorzej ale znacznie lepiej sprawują się w prasach na górach 360

Opublikowano

c360, bez dwóch zdań albo 3p. ciapka lepiej sobie odpuść, różnicy w spalaniu wielkiej nie będzie, bo jednak c360 będzie chodził na niższych obrotach, a co za tym idzie, będzie mniej palił i mniej się zużywał.

Opublikowano

Pomyślałem sobie, że może c 330 będzie tańsza w utrzymaniu a i tak wykona tą samą pracę co 60-tka. Ale z drugiej strony trzeba się rozwijać i kupić coś mocniejszego, ponieważ kto się nie rozwija to się cofa. :)

Opublikowano

Mam T-25, jest podobny mocą do C-330 i wiem, że jako drugi ciągnik u Ciebie będzie najlepiej pasował C-360. Do prasy Z-224 to coś przynajmniej 3-cylindrowego, bo obciążenie tam jest zmienne i zdrowiej dla silnika jest aby z tą prasą pracował C-360 a nie C-330

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez SebastianP
      Chciałbym samodzielnie zamontować wspomaganie do c330 napędzane z rozrządu. Oś okrągła. Montował ktoś? Jaki zestaw polecacie? Mile widziane linki, oceny i opis problemów przy montażu. Pozdrawiam.
    • Przez klamka4
      Witam pisze w imieniu kolegi bo ma taki problem. 
      C360 jak jest zimny to odpala a jak ciepły to mie odpala i nie można wałem przekręcić. A jak odpali gdy jest zimny to strasz nie kopci i kontrolki się świeca. Pomoże ktoś z góry dzięki 
  • Dodaj nową pozycję...
v