Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
macko25

Problem z elektroniką MF 6290

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
macko25    5

Posiadam MF 6290 i w czasie orki gdy opuszcze pług na dół to ciągnik mi staje a po chwili startuje tzn przerywa czy miał ktoś taki przypadek albo coś wie na ten temat ????ale to tylko jak naciśnie przycisk opuszczanie pługa na dół do góry już nie ale czasami mi się pojawiało że jak jadę to ciągnik stanie a po chwili już jedzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

hubertuss    483

To jest tak chaotycznie napisane, że trudno co kolwiek wywnioskować. Przeczytaj sobie ostatnią cześć ostatniego zdania. Ludze chcą porad a piszą tak, że za bardzo nie wiadomo o co chodzi. Myślę, że sprawdzenie połączeń elektrycznych to naturalna kolej rzeczy w takich przypadkach. Migają jakies lampki podające kody błędów rewersu lub ehr?

Edytowano przez hubertuss

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
macko25    5

po prostu stanie i po chwili rusza ale silnik chodzi wszystko oki a co do kontrolek to zapali się kontrolka niskiego ciśnienia oleju ale do końca to nie jest to to napewno problem z elektryką.olej filtry wszystko wymieniane jak potrzeba

 

wczoraj orałem pod rzepak i jak używam podnośnika podnoszenie opuszczanie i jak opuszcze pług na dół to ciągnik przerywa i po chwili jedzie i mruga kontrolka taka kropka na czerwono w trójkącie tam od panelu EHR i podnośnik nie działa ale jak pokręce wszystkie pokrętła od EHR to już wszystko oki i za pare minut znowu to samo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertuss    483

Ta kontrolka na panelu ehr podaje kody błedów. Mignięcia z długimi przerwami podają jakby grupę błedów krótkie przerwy to konkretna rzecz. Policz dokładnie np 2-4 dwa razy z długa przerwą i cztery z króką.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kaczus    2

no normalnie ile razy mrugnie prawdopodobnie masz błąd 2-4 dzisiaj mi tez to wyskoczyło a czujnik wymieniłem 3 misiace temu więc za długo nie pochodził :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
macko25    5

który czujnik wymieniłeś ten z tyłu przy ramionach ?

ale według mnie nie będzie czujnik u mnie wszystko ładnie chodzi tylko czasami tak się dzieje czyli napewno coś elektroniką

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kaczus    2

no ten właśnie przy ramionach ale nie ja tylko elektronik. Już jest dobrze okazało sie ze kabel sie poluzował ten w konsoli EHR być może przez to ze duzo po polnych ciagnik chodzi. W twoim przypadku może być coś z przełącznikiem albo prąd gdzieś ginie nie mam pojęcia nie znam sie na tym. jak coś sie dzieje to dzwonie do MAJSTRA podpowie przez telefon a jak nie da rady zrobic samemu to przyjedzie :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×