Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panie i panowie mam pytanko odnosnie zakupu kwoty mlecznej: w umowie przeczytałem: "

Sprzedający oświadcza, że jest właścicielem Kwoty Indywidualnej Dostaw / Sprzedaży

Bezpośredniej* na dzień zawarcia niniejszej umowy w wysokości .................................... kg,

nr decyzji...............................................................................................................................................

wydanej przez ........................................................................................... w dniu...............................

i oświadcza, że w okresie dwóch lat poprzedzających zawarcie niniejszej umowy nie otrzymał

Kwoty Indywidualnej (kwoty mlecznej) z Krajowej Rezerwy Kwoty Indywidualnej."

chodzi mi i zdanie mówiące że sprzedający nie otrzymał kwoty z krajowej rezerwy w ciągu ostatnich 2 lat, tzn jesli otrzymał to nie moze sprzedać ?? a ja jako kupujący jak mogę to sprawdzic ?? tzn chodzi mo o to czy nie jestem robiony przez sprzedającego w bambuko ??

Opublikowano

panie i panowie mam pytanko odnosnie zakupu kwoty mlecznej: w umowie przeczytałem: "

Sprzedający oświadcza, że jest właścicielem Kwoty Indywidualnej Dostaw / Sprzedaży

Bezpośredniej* na dzień zawarcia niniejszej umowy w wysokości .................................... kg,

nr decyzji...............................................................................................................................................

wydanej przez ........................................................................................... w dniu...............................

i oświadcza, że w okresie dwóch lat poprzedzających zawarcie niniejszej umowy nie otrzymał

Kwoty Indywidualnej (kwoty mlecznej) z Krajowej Rezerwy Kwoty Indywidualnej."

chodzi mi i zdanie mówiące że sprzedający nie otrzymał kwoty z krajowej rezerwy w ciągu ostatnich 2 lat, tzn jesli otrzymał to nie moze sprzedać ?? a ja jako kupujący jak mogę to sprawdzic ?? tzn chodzi mo o to czy nie jestem robiony przez sprzedającego w bambuko ??

weź od sprzedającego NIP i zadzwń do właściwego wg miejsa zamieszkania oddziału ARR i poproś osobę zajmująca się kwotami o sprawdzenie czy tenże sprzedający może faktycznie sprzedac i będziesz na 100 wiedział

Opublikowano

wysyłając umowe dzierżawy liczy się data stempla pocztowego czy data wpływu do arr, mało czasu a najwcześniej w poniedziałek bym wysyłał czy lepiej zawiesc samemu?

co jak coś nie tak bedzie wypełnione

Opublikowano

Nie ma co panikować z kwotami ja dając ogłoszenie kupna kwoty w tygodniku siedleckim przez dwa dni otrzymałem oferty sprzedarzy na ponad 200 tys a potrzeba mi już tylko około 10-12 tys . :huh: Oferowano poniżej 0;35zł kg .

Opublikowano

wysyłając umowe dzierżawy liczy się data stempla pocztowego czy data wpływu do arr, mało czasu a najwcześniej w poniedziałek bym wysyłał czy lepiej zawiesc samemu?

co jak coś nie tak bedzie wypełnione

data stempla pocztowego

Opublikowano (edytowane)

pojawił się komunikat odnośnie skupu mleka łącznie z grudniem jest spadek ale nadal prognozuje się przekroczenie kwoty o 1,5%, ponadto nici ze starań naszego ministerka od rolnictwa Bruksela nie wyraziła zgody na przeniesienie rezerwy z kwot bezpośrednich na kwoty dostaw.

Edytowane przez marcin1726
Opublikowano

Polska ma tyle do gadania w unii jak ,,żyd za okupacji'' :ph34r:

,,W grudniu, analogicznie do roku poprzedniego nastąpił wzrost dostaw mleka do skupu, jednakże od listopada utrzymuje się malejąca dynamika skupu.

W rezultacie ostatnie miesiące przyniosły dość znaczące wyhamowanie produkcji mleka.

W analizowanym miesiącu podmioty skupiły ok. 780,3 mln kg surowca, czyli o 5% więcej niż w listopadzie 2012 r., ale o 0,5% mniej niż przed rokiem.''

Opublikowano

pojawił się komunikat odnośnie skupu mleka łącznie z grudniem jest spadek ale nadal prognozuje się przekroczenie kwoty o 1,5%, ponadto nici ze starań naszego ministerka od rolnictwa Bruksela nie wyraziła zgody na przeniesienie rezerwy z kwot bezpośrednich na kwoty dostaw.

Czyli jedziemy zgodnie z moimi postami z 6-7 stycznia

Opublikowano

Zakładając że w grudniu była dobra cena za mleko ze względu na premie, kolejne miesiące powinny przynieś spadek ilości dostarczanego mleka ponieważ z reguły na początku roku mniej płacą za litr mleka. Tak więc moim zdaniem całkiem realny jest spadek ilości mleka o 0,5% w każdym miesiącu co skutkować może tym że jednak nie przekroczymy kwoty.

Wole jednak nie ryzykować właśnie szykuje papiery i wydzierżawiam brakujące 70 tys. mogę teraz spać spokojnie. :D

Opublikowano

Dzierżawiąc zawsze mogę ubiegać się o 30tyś z rezerwy

Na szczęście początek roku to troczę miejsze koszty czasami wpływają już dopłaty więc każdy kombinuje jak może

To jak mam dzierżawę to mogę ubiegać sie o kwotę z rezerwy tak jakbym tej dzerżawy nie miał??

Opublikowano

Słuchaliście dziś AGROBIZNESU ,jest światełko w tunelu ,że może nie przekroczymy limitu krajowego ? Mały powiew optymizmu :rolleyes: ;)