Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja chyba pójdę w ten duet na start, duży pak w zwiększonej dawce jak tu chłopaki pisali 1+0,4 wychodzi ok. 150 zł za ha biorąc średnio cenę paka ze sklepów internetowych + jeszcze tam jakaś promocja basu jest.

Opublikowano

Track (Ventur, Bell) zawierał 233 g/l boskalidu. Dawka 1,2 - 1.5. W mieszaninie z 0,3 Flexity, dawka "zalecana" to 1 - 1,2 l/ha. Łatwo policzyć ile boskalidu wychodziło na ha. Ten cały Empartis czy jak mu tam, zawiera 200g. boskalidu, a dawka 0,75 🤣

Opublikowano

i w tym duecie trzeba było by pójść bardziej w 1,2 l Empartis i 0,3 , 0,4 flexity. Było by wtedy ok 240 g boskalidu i ponad 100 g metrafenonu wiec powinno być już calkiem calkiem. Tylko cena wtedy bedzie już koło 200 zł

Opublikowano

Takie pierdolenie z tymi dawkami, to już nie ma tak że te substancje się jakoś uzupełniają/wspomagają najlepiej tak jak mówiłem przypiepszyc na 200zl to wtedy joo panie, duett Star działał, ultra też a jakieś wybitne nie były

Opublikowano
10 godzin temu, lebek5 napisał:

Tez mysalem o tym ale 300 zł na ha to nie tanio

Jak ty to wyliczył mi wychodzi 160 netto, ale daje na t2, bez bonusów firmowych,190 brutto

Opublikowano (edytowane)

Ale chociaż napiszcie dawkę tej ascry jaką stosujecie, bo pewnie jeden pisze o pełnej dawce 1,5L/ha a drugi o dawce 1l/ha.

Edytowane przez loquito
Opublikowano
12 godzin temu, lolq1660 napisał:

Takie pierdolenie z tymi dawkami, to już nie ma tak że te substancje się jakoś uzupełniają/wspomagają najlepiej tak jak mówiłem przypiepszyc na 200zl to wtedy joo panie, duett Star działał, ultra też a jakieś wybitne nie były

Duet Star i Ultra chyba wycofane?

Opublikowano
3 godziny temu, miwigos napisał:

Jak ty to wyliczył mi wychodzi 160 netto, ale daje na t2, bez bonusów firmowych,190 brutto

No ja liczę w dawcę 1,5  nie mało 1 l?

T2 Adexar

Opublikowano
2 godziny temu, lebek5 napisał:

No ja liczę w dawcę 1,5  nie mało 1 l?

T2 Adexar

Według mnie ascra jest na t2 ,1 l starczy , będzie jeszcze t3

Opublikowano
8 minut temu, miwigos napisał:

Według mnie ascra jest na t2 ,1 l starczy , będzie jeszcze t3

Narazie trudno powiedzieć czy będzie. 

Powinien szczerze ze mam 3 ha pszenicy i 5 l Ascry mi nie jest potrzebne.
Co by dodać do Delaro ze by było dobrze?

Moze ktoś kupuje Boogie 15l i 5 l mu nie potrzebne chętnie odkupie.

Opublikowano (edytowane)

Musiał bym być przy rozlewaniu inaczej bym nie kupił , duży problem jak zostanie ci na przyszły rok ,na serio chcesz dać na t-1 , dla mnie troche dziwnie kombinujesz

Edytowane przez miwigos
Opublikowano (edytowane)

Cyflux za kendo, ta sama substancja, a będzie taniej. Kiedyś taka mieszanina była była "kosą" na podstawę, teraz to mizernie to wygląda, bo okazuje się że do protiokonazolu trzeba prochlorazu czy cyprodinilu dodawać żeby dobrze na podstawę działało. Tak na serio to za 150-160zł chyba lepiej nie będzie. 

Edytowane przez loquito
Opublikowano

Miał ktoś z was problem z mieszaniem Dr Green razem z prochlorazem? Rok temu dałem mieszankę Tilt Turbo + Mirage + Dr Green i cały opryskiwacz zielony. Podejrzewam, że od prochlorazu. Miał ktoś taki problem?

Opublikowano
30 minut temu, miwigos napisał:

Musiał bym być przy rozlewaniu inaczej bym nie kupił , duży problem jak zostanie ci na przyszły rok ,na serio chcesz dać na t-1 , dla mnie troche dziwnie kombinujesz

To Ty kup i rozlej. Nie mam pojęcie co zastosować na T1  czekałem cały czas na Boogie ale ktoś pisał ze nie będzie go w tym roku w Polsce w bankach 5l

Ty co będziesz stosował?