Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A i jeszcze jedno . Prawie wszyscy podniecają sie tu prochlorazem. Ja go nigdy nie zastosowałem bo po obserwacji pul kolegów twierdze ze to kasa wyrzucona.

Mam pytanie jeszcze macie pszenice jakościową? 

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)

W burakach dawanie epoksykonazolu w prawie każdym zabiegu źle się skończyło. Tutaj będzie podobnie, ale nie da się dobrze rotować środkami przy tak ograniczonej liczbie substancji aktywnych.

@sisu, po dobrym przedplonie kiedyś często ludzie dawali litr Duettu Star i litr prochlorazu, i mieli co młócić. Jak ktoś bogaty lub celuje w minimum 8 ton to może dawać cyprodynil po strączkach, okopowych czy rzepaku...

Edytowane przez JanKrzysztof
  • Root Admin
Opublikowano

Ja idę na szkolenie posłucham, zaprosze na pole posłucham na polu, bo większość doradców to ludzie dużo mądrzejsi ode mnie. Następnie poczytam i robie co uważam za stosowne. Podziwiam ludzi którzy nie słuchają doradców twierdząc ze są głupsi od nich.

8 minut temu, sisu napisał:

Mam pytanie jeszcze macie pszenice jakościową? 

Co to jest pszenica jakościowa?

Opublikowano
1 minutę temu, yacenty napisał:

Ja idę na szkolenie posłucham, zaprosze na pole posłucham na polu, bo większość doradców to ludzie dużo mądrzejsi ode mnie. Następnie poczytam i robie co uważam za stosowne. Podziwiam ludzi którzy nie słuchają doradców twierdząc ze są głupsi od nich.

Co to jest pszenica jakościowa?

konsumcyjna?

• Root Admin
Opublikowano
4 minuty temu, masa24 napisał:

Doradców firm handlujących nawozami czy środkami to goni się z pola a nie zaprasza

Kim innym jest doradca a kim innym sprzedawca - nie mylcie pojęć!!!
Do mnie sprzedawcy nie przyjeżdzają - za mały jestem, ale doradcy bywają i od nich dużo można się dowiedzieć

Opublikowano

Bez obrazy , ale rolnik z doświadczeniem , poszerzający swoją wiedzę , próbujący różnych rozwiązań ma wiedzę oraz doświadczenie większe niż jakiś doradca wymądrzający się na polu

• Like 1
  • Root Admin
Opublikowano

Widze ze masz taki punkt widzena jaki masz.
Ja tam lubie zaprosić doradce niech mi pokaze co jest złego jego zdaniem w roślinie co możemy poprawić, a na koniec zadać pytanie, a czemu rok temu sugerowałes zrobić inaczej niż teraz?

Opublikowano
28 minut temu, yacenty napisał:

Kim innym jest doradca a kim innym sprzedawca - nie mylcie pojęć!!!
Do mnie sprzedawcy nie przyjeżdzają - za mały jestem, ale doradcy bywają i od nich dużo można się dowiedzieć

Jak ty szukasz wiedzy u doradców to współczuję.

Opublikowano

Wysłuchać innego zdania hehe rozsmieszylo mnie to.. przyjdzie doradca bayeru to bedzie mi polecać produkty bayeru bo mu za to płacą, przyjdzie od syngenty to bedzie wciskac swoje produkty.. dlatego w tym wszystkim potrzebna jest wlasna nabyta wiedza i praktyka.. doradca ch*** zna twoje pole i warunki

Opublikowano

Dziś mamy do czynienia bardziej z tzw. przedstawicielami, niż z prawdziwymi doradcami. Doradca musi być niezależny, a nie reprezentować konkretnego producenta czy dystrybutora...

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Kubawww napisał:

Wysłuchać innego zdania hehe rozsmieszylo mnie to.. przyjdzie doradca bayeru to bedzie mi polecać produkty bayeru bo mu za to płacą, przyjdzie od syngenty to bedzie wciskac swoje produkty.. dlatego w tym wszystkim potrzebna jest wlasna nabyta wiedza i praktyka.. doradca ch*** zna twoje pole i warunki

Współczuję jak znasz doradców handlowych Bayeru czy syngenty. 

A gdzie ty szukasz wiedzy?? 

Ja tam nic nie płacę za agronoma, nic mi nie narzuca, normalna rozmowa i wymiana zdań jak prowadzimy plantacje, co niektórych to jakieś pseudo doradcy skrzywdzili 😃

Edytowane przez Tomek90