Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Fandango to 100g protiokonazolu i 100g strobiluryny, a Delaro to 175g protiokonazolu i 150g strobiluryny , Delaro ok. 150zł netto za 1L, a Fandango 180zł netto za 1L. Czyli w Fandango jak to jest 1,75 razy mniej protiokonazolu, 1,5 razy mniej strobiluryny a o 20% droższe. 

Edytowane przez loquito
Opublikowano

Na takich pakietach firma zarabia ,wyrzuca to co się nie sprzedaje , na szczęście bayer wyleczył się w tym roku z pakietów

Opublikowano

o proleaf myslalem ,

ale 540 netto za 3  w miare dobre zabiegi ,  plus odzywki adiuwant itp to nie najgorsza opcja chyba

ciezko wam dogodzic, jak przeglada sie tematy to jedziecie stymulatory odzywki , azot dolistnie.   tu z ciekawymi zabiegami  z kupnem caramby wychodzi 540 netto za 3 zabiegi , stymulator, odzywki, azot i biostymulator .  kupujac oddzielnie  wyjdzie drozej.   chyba ze teraz stwierdzicie ze tego nie stosujecie?

Opublikowano

T1: Prochloraz 133g + Tebukonazol 66g + Protiokonazol 75g + Spiroksamina 150 g + Proquinazid 26g 
Wszystko w okrojonych dawkach przynajmniej o połowę  albo i lepiej.
Kto daje odżywki i stymulatory to daje, wg mniej dać 80g miedzi, 150g manganu i 100g cynku do 1 kolanka to wszystko. 

Opublikowano

Ten metkonazol w T3 nie wnosi zupełnie niczego w stosunku do np. tebukonazolu. Już lepiej użyć go w rzepaku.

Opublikowano (edytowane)

przeciez nawet tu panuje opinie ze metkonazol w t 3 to dobry pomysl,  wspomaga ochrone flagowego i zwalcza inne szczepy fuzariozy niz tebu

a co z ta teoria ze zwalcza inne szczepy fuzariozy? i t 3 wspomaga jeszcze tez ochrone liscia flagowego. wiec wg was na t3 wystarczy samo \tebu?

Edytowane przez masa24
Opublikowano (edytowane)

Prochloraz ostatnio drogi albo rozebrali całkiem. 

Na kłosa fajnie tebukonazol + bromukonazol i tak będę robił jak będzie potrzeba. 

Te wszystkie dodatki z pakietu można kupić oddzielnie bez problemu. Input jest drogi i to mnie odrzuca jakoś od niego. 

0.4 do 0.8 proline tego z UK, większą dawka skuteczność podstawy na poziomie pełnej dawki unixu + 0.5 epoxy

Edytowane przez Tomek90
Opublikowano (edytowane)

75zł brutto
Prochloraz poniżej 300zł/5l dobrze dostępny. 
@Tomek90 odnośnie tego proline z UK on ma 275g protiokonazolu, więc dać 160g protiokonazolu + np. morfolinę/cyflufenamid na mącznika i powinno starczyć i to w rozsądnych pieniądzach. 

Edytowane przez loquito
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, masa24 napisał:

a co o tych dodatkach sadzisz jako glowny specjalista procamu?:D   jaki wogole sklad ma ten proleaf bo widze ze to jakis sekret bo na stronie producenta nie podaja

azotu 24g, potasu 77g, miedzi 14,6, manganu 50,5g, molibden 2,7, cynk 21,3g, mikro w chelatach

Edytowane przez loquito
Opublikowano (edytowane)

Ale brassitler ma skład bardziej pod rzepak dodać do niego czystego boru i wystarczy rzepakowi. 

image.png

z kolei yara na zboża;

image.png

i tu już raczej nic nie trzeba dokładać
Tylko że to nie są chelaty.

Edytowane przez loquito
Opublikowano

cholera tomasz zachwalales ten procam, ze stosujesz ten proleaf bo amino bo adiuwant.  juz chcialem probowac a ty teraz za innymi produktami sie rozgladasz:)

i odwieczne pytanie , jak teraz chelat z sola porownac:)

i w pakiecie jest nhca delta.  musi byc kozak srodek :D

dobra faktycznie wyleczyliscie mnie z tego pakietu.    Zrobie  dobre 3 zabiegi za 450- brutto, dokupie mikro albo nawet ten proleaf z adiuwantem i starczy wynalazkow

Opublikowano (edytowane)

@masa24 ja biorę Proleaf max napewno tylko ktoś pisał gdzieś w temacie o tej yarze i sromek chyba też kiedyś coś gadał. Raz mi zabrakło Proleaf, dokupiłem intermagu plonvit zboża taki zielony to zalepiło filtry a mieszane w tej samej kolejności. Nie chcę innego micro jak proleaf chyba że Adob solo. 

Weź na 10ha improvera czy calcorium zobacz czy będzie efekt ale to biostymulatory czy aminokwasy jakieś z fca takie rzeczy to w warunkach stresowych. Jak masz gleby na szanse 8t w górę to może i warto - niewiem. 

34 minuty temu, loquito napisał:

75zł brutto
Prochloraz poniżej 300zł/5l dobrze dostępny. 
@Tomek90 odnośnie tego proline z UK on ma 275g protiokonazolu, więc dać 160g protiokonazolu + np. morfolinę/cyflufenamid na mącznika i powinno starczyć i to w rozsądnych pieniądzach. 

Dlatego dziwi mnie ten input z taką cena, ta spiroksamina też chyba nie rewelacja z mączniakiem bo z tego co pamiętam chyba coś tam działa. 

Edytowane przez Tomek90
Opublikowano

a pier**le .  dobrze czasem glosno pomyslec.  3 dobre zabiegi na grzyba, dam  proleaf bo chce dolozyc adiuwant, daje 100 kg kizerytu na zboza na probe i dosc wynalazkow. 

adiuwant i kizeryt na pszenice , to moje nowosci na ten sezon i dosc.