Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Najprościej byłoby zastosować aviatora  tylko nigdzie go nie ma, może wiesz jaka firma ma go na wyłączność ?

Obecnie jak nie pakiety to tylko mieszanki  lub produkty wyłącznościowe typu zantara  można dostać w okolicy, co do mieszanek to też cudów nie ułoży 

NIe wiem jaka firma. ale sądze ze najpredzej sam Bayer. 

Aviatora zamienili na Boogie. 1.5l tego to pełna dawka Aviatora .

Zakup najlepiej internetem jeżeli nie ma w pobliżu.

Np. sklep, który odwiedzam osobiście bo mam pare kilometrów wiec bez obaw ,że firma zryw.

http://aptekarolnika.pl/fungicydygrzybobojcze/35530-Boogie_XPRO_400_EC_4_5L.html

Edytowane przez bratpit
Opublikowano (edytowane)

a co powiecie  na taką mieszankę na 1ha mondatak 1L+Tebu 1L+Talius 0,15L lub Bumper super 1L+Safir 1L  zastosowanie pszenica jara T1, dodam że siane zboże po zbożu już kilka lat

Edytowane przez KOSTEK12
Opublikowano

T1 był Duet Start 1l +Mondatak 0,8  czy na T2 może być Tazer 0,5+Soprano 1l i do tego Modus+ccc  lub Medax T+ccc co otym myslićie.Ewentualnie w jęczmieniu ozimym Cerone czy to można zmieszać razem.

Opublikowano

CCC raczej odpada w zabiegu na liść flagowy, sam Modus albo sam Medax Top. Tazer 0,5 + Safir 0,8 to jest dosyć fajny i skuteczny zabieg, w tych pieniądzach chyba nic konkretniejszego nie da rady zrobić, tak ja uważam. 

Opublikowano

CCC raczej odpada w zabiegu na liść flagowy, sam Modus albo sam Medax Top. Tazer 0,5 + Safir 0,8 to jest dosyć fajny i skuteczny zabieg, w tych pieniądzach chyba nic konkretniejszego nie da rady zrobić, tak ja uważam. 

Czyli mogę to zmieszać razem.A odnośnie tego ccc to nie zadziała czy zaszkodzi.Myślałem o takiej kombinacji;

Tazer+Safir+modus 0,3+ccc 1l

lub

Medax 0,5+ccc 1l

lub                    

Cerone  ale tylko w jęczmieniu

A za Safir proponują mi własnie to Soprano czy ono może być zamiast Safiru

Opublikowano

Safir=Soprano, to to samo, tylko z rozpędu napisałem safir, bo u nas był rok temu safir+tazer i w tym roku bedzie tak samo. 
Co do CCC to nikt CCC na liśc flagowy nie praktykuje, wędzie znajdziesz zalecenia że na liść flagowy idzie sam Modus albo sam Medax. 

Opublikowano

Safir=Soprano, to to samo, tylko z rozpędu napisałem safir, bo u nas był rok temu safir+tazer i w tym roku bedzie tak samo. 

Co do CCC to nikt CCC na liśc flagowy nie praktykuje, wędzie znajdziesz zalecenia że na liść flagowy idzie sam Modus albo sam Medax. 

A odnośnie Cerone jak to wygląda

Opublikowano (edytowane)

a co powiecie  na taką mieszankę na 1ha mondatak 1L+Tebu 1L+Talius 0,15L lub Bumper super 1L+Safir 1L  zastosowanie pszenica jara T1, dodam że siane zboże po zbożu już kilka lat

bumper super 1l + safir 0,5l styknie spokojnie

Edytowane przez Artis
Opublikowano

ja dopiero dzis zaczałem w pszenicy  t1 plus skracanie

0,5imput+ 0,7 prochloraz+0,13 talius+0,33 moddus+mocznik+siarczan magnezu+odżywka npk i mikro.

MAm tylko nadzieje, ze w nocy temperaturanie spadnie za bardzo, zeby to zadziałało.

Opublikowano

Mnie dziwi takie rozumowanie że jak spadnie temperatura kilka godzin po zabiegu to nie zadziała... Przecież roślina wciągnie substancje i w kolejnych dniach będzie je rozkładała. Czemu ma nie działać? Chyba że pociągnie kilka dni zimna to rozumiem albo że oprysk zmyje ale że nie zadziała bo temperatura spadła na kilka godzin? 

Opublikowano

Co powiecie na taki miks na Jantarkę , T1

Mondatak 1 l 

Corbel 0,4 l

Heltrin 250 (generyk moddusa ) 0,3 l

Stabilan 1 l

Siarczan magnezu 5 kg

Mocznik 5-7 kg , tak tyko na zwiększenie przyczepności