Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

U Ciebie burza a u mnie ciągle lał sie żar z nieba, teraz naszły bylejakie chmurki i kto wie, może coś z nieba kapnie. Prognozy nie są jednoznaczne :unsure: .

Opublikowano

Mnie już znowu wkurzają, wielokrotnie wspominałem o ich prognozach i dziś znowu mam ochotę coś rozwalić. Powiem krótko: k***a mać od środy zapowiadali na piątek i dziś burze. Już bym miał sianokiszonkę zrobioną ale czekałem jak ten debil, dziś była nadzieja na deszcz ale na chmurach się skończyło i tak nie mam ani skoszonych łąk, ani nie popadało. Niemal tydzień zmarnowany na j*****m czekaniu na ten zakichany deszcz, który i tak nie przyszedł

No, już mi lepiej :P .

Opublikowano

Ja skosiłem wczoraj i na wtorek chyba dobre na siano wręcz będzie :D

A tak poważniej to tak mnie ta pogoda denerwuje... 2-3 tyg temu pogoda była przez całe dnie super do pryskania, teraz kiedy jej potrzebowałem to oczywiście upał i silny wiatr gdy musiałem dać herbicyd w owsie i fungicyd w życie. Z tymi kilkoma ha męczyłem się 2 dni. Jeszcze do tego gdy pozostały mi 3 przejazdy do końca pola to wąż musiał w opryskiwaczu pęknąć. Ciągle jakieś problemy no...

Opublikowano

A u mnie jęczmień przesiany nie chce wschodzić, po siewie przyszedł deszcz, ziemia ulana i się spiek zrobił:/ W dołkach woda stoi nadal, ale lekki deszczyk morze by nie zawadził.

Opublikowano

Beton się zrobił... Ozimina daje radę, jare bidne. Ziemniaków nie da się obsypać. Deszczu jak nie było tak nie ma. Wczoraj jedynie ochłodzenie przyszło. Rozpada się jak ludzie zaczną trawy kosić...

Opublikowano (edytowane)

Nowy81

wschodnia wielkopolska czyli? Bo ja mam kilka kilometrów do wschodniej wielkopolski ( Ostrzeszów, Grabów) i nie narzekamy brak wilgoci nie narzekamy, ponieważ jeszcze na dołki nie można wjechać.

Edytowane przez Kuba1212
Opublikowano

mnie też ta pogoda wku*wia, SUCHOOOOOOOO jak nastepnego dnia po odpuscie w gardle :P potrzebny deszcz, jak nie po popada w najbliższych dniach bedzie kiepsko, oziminy po tyłku już dostają na z górkach o jarych nie wspomnę

jak nie trzeba deszczu to wtedy do*ebie a jak trzeba to nie ma :blink:

północna lubelszczyzna

Opublikowano

A u mnie dzisiaj pierwszy porządny deszcz od czasu zasiewów wiosennych. Aż sie skala w deszczomierzu skończyła bo przez jakieś 2h spadło około 55l/m2

Także pompa była spora wszystko pozalewane.

Gość marekfarmer
Opublikowano

U mnie wilgoć jest po dzisiejszym deszczu także nie jest źle jak na razie

Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj policzyłem i zrobiłem średnią z kilku punktów pomiarowych i wyszło że spadło do dnia dzisiejszego 62l/m2

Te 55litrów spadło przez jakieś 2h ulewy, a reszta dopadała w nocy.

Edytowane przez lemysz1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v