Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli co , siew owsa będziesz miał w maju . nie da rady puścić wody do sąsiada ? ;)

Gość marekfarmer
Opublikowano

Jak na razie  10l  przydało  by  się  jeszcze z 20l

Opublikowano

Zaczyna lać, jak to co na radarach się sprawdzi to deszczołap znowu z 15 l złapie. Ech zabierajcie te wodę w kujawy.

No faktycznie radary ładnie wam pokazują:)... U mnie tylko z nocy 8l. Teraz coś mży,  niby nie zapowiadają w prognozach a może coś pokropi (patrząc na radar).

Opublikowano

Zaczyna lać, jak to co na radarach się sprawdzi to deszczołap znowu z 15 l złapie. Ech zabierajcie te wodę w kujawy.

masz teraz ciągnika z napędem to możesz mieszać błoto :)

Dobrze, że w poniedziałek opryskałem oziminy bo teraz to chyba plecakowym bym musiał

na niektórych kawałkach takie bagno, że mieszanka pójdzie w piz*u, myśle że pod koniec maja zrobię wsiewke traw to chociaż siano zbiore

Opublikowano

Około 3.00 zaczęło padać i tak przez dwie godziny nalało 8L  :wacko:

Opublikowano

siejesz w błoto zbierasz złoto :D  ,u nas tak powiadaja, choc ja sie z tym nie zgadzam ,pogoda nie sprzyja w tym roku ,niby mokro ale zimno dzis u mnie ledwo 8 st ,od nocy deszczowo ,a prognozy poprawy nie przewidują

Opublikowano

Wilgoci nie brakuje, ale ciepła bardzo. trawy stoją, ozimin pryskać się nie da, jare też już na odchwaszczanie czekają, wszystko się odwleka. QQ nie posiane, zresztą zimno swoje robi. Mimo wszystko na kondycje pszenżyta i pszenicy nie mogę narzekać.

Opublikowano

Peter kondycja moze i dobra ale na dołkach skromnie to u mnie wyglada ,tam gdzie łan jest solidny pojawia sie grzyb a zabieg nie do wykonania ,albo mokro ,albo wieje ,ledwo co na chwasty opryskane ,a tu kolejny zabieg czeka na sprzyjajace warunki

Opublikowano

U mnie dziś przed południem 3 mm w deszczołapie, pod wieczór nawet słońce wyjrzało, a teraz mgła taka, że konia z wozem by udusiło... ciepło, obecnie +9°C.

Opublikowano (edytowane)

@wilhelm 0.7 na cały Maj?? Do tego nie warto wcale siadać ;-) a my chłopaki z kuj-pom lubimy dużo... wody B) bo nas suszy :-)

Edytowane przez Milosz27
Opublikowano

Od wczoraj bez deszczu jak na razie oby tak dalej obecnie 12*

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v