Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I tu sie mylisz kolego bo duży na szerokich laczkach na pewno szybciej wjedzie od 3P w pole gdzie mokro ,w 3p od razu przód bluknie a szerokie laczki beda szły po wierzchu-praktyka :P

Nie zawsze duży ciągnik ma szerokie opony ;)

Opublikowano

No u mnie prognozują w nocy taką samą temperaturę jak w dzień, tylko ze na minusie. W środę deszcz prognozują tak więc, aby za mocno nie padało, to może się niedługo posieje :D

Opublikowano (edytowane)

ok Zamościa +6 i niebo, jakie niebo same chmury :wacko: ale za to może przymrozku nie będzie, na jednym polu jeszcze 15cm śniegu na drugim bagno ;[

Edytowane przez mom
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

U mnie kujawsko pomorskie od 3 dni pogoda wiosenna słońce świeci aż milo się robi jeszcze kilka takich dni a będzie można ruszać w pole z uprawą i siewami szacuję że pod koniec tygodnia pójdzie już może coś posiać na piasku

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

U nas jak zawsze chmury i 0 st. Wiosna w maju jak się na zachodzie znudzi to na wschód przyjdzie. I gdzie tu konkurować jak zawsze pod górkę...

Nie gadaj głupot bo słońce od rana świeciło. :P Mieszkam przecież blisko Ciebie ;)

W tej chwili jest 7 stopni, było już 8. Woda wszędzie płynie jak z wiadra.

Bociany już są ;)

Opublikowano (edytowane)

Drugi z rzędu przepiękny dzień śniegu ubywa w oczach ale za to wody przybywa jeszcze mocniej....Jutro przegląd upraw będę chci zrobić

Edytowane przez soltys48
Opublikowano

Drugi z rzędu przepiękny dzień śniegu ubywa w oczach ale za to wody przybywa jeszcze mocniej....Jutro przegląd upraw będę chci zrobić

to fizycznie niemożliwe chyba że pada deszcz :D

Opublikowano

danielhaker

bociany są już od paru dni. Trzy sztuki w locie widziałem na pierwszy dzień świąt :) . W piątek zobaczyłem pierwszą jaskółkę. Za to nie wiem jak sobie radzą żurawie. Już pod koniec lutego widać było pierwsze ptaki. Podejrzewam, że niejeden słabszy osobnik padnie.

Opublikowano

nie podniecajcie się tak tą pogodą bo i tak w tym tyggodniu nie wjedziemy w pole chyba nie oglądaliście pogody mówią ciepłe ale ulewne deszcze to wieć jeszcze przez dwa tygodnie może nie wjedziemy w pola.

Opublikowano

No, może się uda wcześniej na wyższych kawałkach. A może nie będzie padało jakoś szczególnie, w tamtym roku ile razy zapowiadali duże deszcze, przeszedł front i nic nie napadało. Zobaczymy co będzie :D

Opublikowano

na mocnej ziemi to nie da rady w tym tygodniu w jechać,na piachach to może.

na polu to bagno jest.

nic na siłę robić się nie da.

przyjdzie pora to każdy posieje i napisze posiałem jest ok.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v