Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

prognoza długoterminowa w tym roku to się na razie im nie sprawdza.zawsze jak powiedzą pogodę to pomarzyć można.

zapowiadają pogodę to wreszcie coś się zasieje,chyba że znowu przyjdzie burza i po robocie.w łódzkim wczoraj tak lało że dzisiaj trudno w nie których miejscach wejść w pole.

Opublikowano

Południowe Mazowsze dolał deszcz i rzeka wylała , teraz mogę ryby łapać z balkonu bo do rzeki mam za ledwie 150 m.

W polu też nie ciekawie woda stoi po dołkach nie ma szans na jakiekolwiek prace przez najbliższy tydzień.

Opublikowano

W tamtym roku wszystko wymarzło-czego nie pamietaja 80-letni ludzie ,teraz zima w kwietniu tego też nie pamietają a tak miało byc przed końcem świata i rzekomo w biblii pisze ale może sie nie sprawdzi narazie

Opublikowano

Co za popieprzona pogoda... Wczoraj ok. 15 stopni, lekki wiatr i słońce za to w nocy 2 stopnie, dzisiaj z też ok. 15 stopni i słonecznie ale wieje jak cholera u mnie na podwórku aż się kurzy...

Opublikowano

dziś rozsiałem nawóz na 3 ha łąki jutro może posieje na pszenżyto .jeżeli chodzi o siew jarych to coś po górkach ruszy pod koniec tygodnia a tak po za tym to trzeba czekac .pn.mazowsze

Opublikowano

Dziś próbowałem siać nawóz ma piaskach - i niestety była wtopa. Na pole, gdzie podczas ubiegłorocznej suszy w rowach była woda jak wjadę w maju to będzie sukces

Opublikowano

No u mnie już można powiedzieć, że zaczyna się susza. Do maja tylko i wyłącznie w granicach 20- 25 stopni i nic deszczu. Może się mylą tak jak z przyjściem wiosny ale już mi się to nie podoba.

Opublikowano (edytowane)

Widze że kolega wyżej na odwrotną sytuację niż ja. Umnie wszędzie mokro i jeszcze nic niezasiane dziś wjechałem na pole przejechałem raz dookoła i do domu bo strach jechać po tych bagnach

Edytowane przez mariusz123456789a
Opublikowano

A u nas dla odmiany i sucho i mokro :) woda stoi na niektorych kawalkach i nic nie mozna zrobic na nich,a na innych posiane i sucho.

Wychodzi na to ,ze wiosna bedzie taka sama jak zima i (kobieta)-kaprysna :P

Opublikowano

U nas pola obsychają ale i tak ciężko wjechać... Jak na razie pogoda dopisuje i oby tak dalej :) Deszczu zero i oby jeszcze z 2 tygodnie tak było ... ;)

Opublikowano

Ja zasiałem trochę pszenicy i mieszanki 14 kwietnia potem deszcz mnie wygonił z pola może i dobrze bo na jednym końcu pola było mokro bez napędu by nie przeszedł ale dzisiaj już się zieleni nawet w tym mokrym obawiałem się czy skorupa nie utrudni wschody resztę zasiałem 16 przez niedzielę przeschło i siało się idealnie przydało by się deszczyku teraz wielkopolska

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v