Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

małopolska północ od prawie 3,4 tygodni niema deszczu w sobote skosiłem a niechby i popadało na to siano lepiej by je jadły a tak nic ani dobrej pogody na suszenie ani deszczu na wzrost, lucerka się tylko tli na polu kiepsko jest

Gość rmiecz8
Opublikowano

Podlaskie - od 2 godzin pada i nie zapowiada się żeby przestało. A u was?

Opublikowano

kuj-pomorskie na granicy z mazowieckim ,popadało tyle co nic ;[ ,susza trwa :(

Opublikowano (edytowane)

Pawll18 mieszkamy całkiem niedaleko od siebie ,wiec taki sam beznadziejny deszcz ... :wacko: Zaraz znowu będzie się kurzyć .Z pogody w inter. następny jakikolwiek opad u nas jest przewidziany na piątek .

Edytowane przez Gość
Opublikowano

tylko wlasnie ze teraz takie lekkie 15 minutowe opady i tak za duzo nie zmienia, bo wyjdzie slonce i robi sie to samo.

kilka dni porządnego deszczu bo inaczej to nie bedzie co zbierac, no ale w zniwa na pewno bedzie padac

Gość rmiecz8
Opublikowano

Kilka dni porządnego deszczu to też źle bo na pole nie wjedziesz i wszystko zgnije ale dwa dni by wystarczyły. U mnie po dwóch godzinach zielono się zrobiło.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Północne Mazowsze przeszła burza, ulewny deszcz i coś jeszcze się szykuje. :)

Opublikowano (edytowane)

to zalezy na jakich glebach.

u nas przewaznie gleba IV i V. i wody jakos w sobie za bardzo nie trzyma, jak dobrze lunie to woda stoi na polu, ale chwila po ustaniu opadow i sucho(nie licze 2ha ktore zawsze potrafia byc mokre)

niech pada tylko zeby burz i mocnego wiatru nie bylo.

teraz na polu to przyczepa o masie 8ton i ciagnik 40km i jezdzisz jak po drodze.

nie padalo tyle czasu to troche musi teraz napadac zeby wyrownac poziom

@bobek z jakiej czesci polnocnego mazowsza jestes bo ja niby tez i jakos nie chce porzadnie padac.

ja okolice zuromina biezunia

Edytowane przez Pawell18
Opublikowano

Miało w piątek padać w całym kraju, już widzę że front się obraca tylko na wschód Polski.

Sprawiedliwości nie było i nie będzie.Ozime mi wymarzły, wypali wszystkie jare do suchej ziemi, wczoraj bez przyczyny padła mi krowa. Ciężki rok. Gadać się nie chce.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

@bobek z jakiej czesci polnocnego mazowsza jestes bo ja niby tez i jakos nie chce porzadnie padac.

ja okolice zuromina biezunia

Praktycznie sąsiedzi powiat.

Opublikowano
A ja powiem tak. W Olsztynie lało, a w mojej okolicy wiało. Taka różnica

U mnie wiało i padało :). Szału nie było, ale na tydzień powinno wystarczyć wilgoci z tego co popadało. Może w nocy jeszcze trochę zmoczy ziemię. W niedzielę przeszły groźniejsze chmury, a nawet kropla deszczu nie spadła <_< . Tak przy temacie to mi najczęściej trafia prognoza z tego miejsca: http://www.meteo.pl/um/php/gpp/search.php

Co prawda są to wykresy, a nie jak w pogodynce obrazki, ale można się przyzwyczaić.

Opublikowano

U mnie na dodatek dziś był przymrozek i ziemniaki dostały popalić, a deszcz to chyba wcale nie będzie padał wszystko schnie i jeszcze ten przymrozek, Ten rok to chyba będzie biedny bo na pola nawet patrzeć się nie chce.Nic nie padało u mnie od 6 maja.

Opublikowano

ja osobiście poświęcę nawet prawie suche siano za mały deszcz....... a najśmieszniejsze jest to, że byłem wczoraj w miejscowości oddalonej od mojej o jakieś 6-7 km i tam dość ładnie popadało a u mnie na wiosce NIC

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v