Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A był  ubezpieczony  od przepięć bo  koszt ubezpieczenia  znikomy  a ryzyko  duże   nigdy nie wiadomo  kiedy  licho  nie śpi.

U mnie  wczoraj  trochę  wieczorem  popadało    teraz  przydało by  się  kilka dni  upałów  co  by  QQ  szła  jak szalona  i potem  znów  opady  a  będzie  dobrze

Cały czas płaczesz, że sucho i deszczu brak. Jak trochę popadało, to już upałów Ci brakuje. I weź tu dogódź..

Jak dla mnie to może jeszcze ze dwa tygodnie padać, a i tak wody  za dużo nie będzie.

Gość marekfarmer
Opublikowano
jacek1296 -   no nie wiem  czy  60l w dwa dni  to takie trochę  :P .  Tak chcę  teraz pogody i mam bo dzisiaj zapowiada  się  słoneczny  piękny dzień  wieczorem  będzie  można  kuku  ładnie dokarmić  dolistnie  i  ziemniaki na zarazę  prysnąć  bo jutro zapowiadają  opady  :P
Opublikowano (edytowane)

rolnik  tylko moknie juz tydzien i nie moze wyschnąc bo co dzień coś pada a dziś jest drugi dzien słoneczny 

kiedyś kosiłem zboże w niedziele i nic nie zerwało itd... jedynie porządny opie*dol dostałem wtedy jeszcze od narzeczonej, że nie przyjechałem i nic nie powiedziałem, że kosze :D

Edytowane przez marulekk
Opublikowano

jak jest dobre to zbieraj i się nie zastanawiaj zawsze jak siano było dobre w niedzielę a mi się nie chciało zbierać bo niedziela to zawsze mi zalało  

Opublikowano

jacek1296 -   no nie wiem  czy  60l w dwa dni  to takie trochę  :P .  Tak chcę  teraz pogody i mam bo dzisiaj zapowiada  się  słoneczny  piękny dzień  wieczorem  będzie  można  kuku  ładnie dokarmić  dolistnie  i  ziemniaki na zarazę  prysnąć  bo jutro zapowiadają  opady  :P

60 l w taki popiół zobaczysz za 5,6 dni nie bedzie sladu po tych deszczach i znów bedziesz tesknił za opadami (uzupełnienie takiego deficytu wody z dwóch lat wymaga duzo duzo duzo wody)

Gość marekfarmer
Opublikowano

Terry24 -     Czy ja napisałem że  susza  odwołana bo spadło 60l  wody :D   Nie  ale to że  chciałbym z 2 dni pogody na  niezbędne i konieczne   opryski  i może  padać  dalej  nawet  co drugi  dzień  :P    aż  do połowy Sierpnia :lol:     Z małymi przerwami 1-2 dniowymi  takie mam życzenia  do niebios i o taką  pogodę  się  codziennie modlę   :D

Opublikowano

Własnie wracam od znajomego w prostej linii ok 1km ja tak go słucham co on trzeszcz że wczoraj tak lało, u mnie co prawda leciało coś ok 10minut ale to tam taka lekka krajówka a u niego w takim samym czasie napompowało że w kukurydzy jeszcze teraz na dołku woda po kostki stoi a u mnie w kukurydzy praktycznie obeschnięte i take zróżnicowanie na takim małym obszarze i to nie pierwszy raz takie coś.

Dzisiaj ładnie grzeje i wszystko ładnie budzi się z powrotem to życia ale wszystko wszystkim deszczem na pewno jeszcze bym nie pogardził. Dość dużo spadło na pare dni spokój ale w prognozach upały także długo się tym nie pocieszę. 

Opublikowano

Terry24 -     Czy ja napisałem że  susza  odwołana bo spadło 60l  wody :D   Nie  ale to że  chciałbym z 2 dni pogody na  niezbędne i konieczne   opryski  i może  padać  dalej  nawet  co drugi  dzień  :P    aż  do połowy Sierpnia :lol:     Z małymi przerwami 1-2 dniowymi  takie mam życzenia  do niebios i o taką  pogodę  się  codziennie modlę   :D

To   nie  ,,koncert  życzeń''   :D    

Gość marekfarmer
Opublikowano
Szymi40 -   Napisane  jest  ,, Proście  a będzie  wam  dane ,,    :D
Opublikowano (edytowane)

Okolice Jarocina wlkp teraz w godz ponad 20 lwody w tym tygodniu ok 60 l na m2 na razie nie jest źle pozdrawiam i życzę wam opadów pozdrawiam

Edytowane przez figo
Opublikowano

Kurcze znowu wszystko mnie omija... Jeśli przez 3-4 dnie nie spadnie deszcz, to nie będzie śladu po tych 50 litrach co ostatnio spadło i jak sucho było tak sucho będzie... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v