Skocz do zawartości

WARFAMA Z543 [opinie]

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

dzięki za odp linkę regulowałem nic nie dało. przy traktorze szybkozłacza są ok bo sprawdzałem na wycinaku i talerzówce takiej na kołach dodam ze zamieniałem miejscami podłączanie a nawet odkręciłem wąż podłączyłem szbkozłacze to olej podaje pompa. jak odkręciłem wężę od prasy i do dolnego króćca dmuchnąłem powietrzem to poszło a jak chciałem dmuchnąć do górnego króćca to nie dało rady. dodam ze odkręciłem ten rozdzielacz co linka jest podpięta do niego i tam nic nie ma znaczy nic nie zatkane. a możlie ze jak miałem mało oleju w skrzyni to powietrze zapowietrzyło instalację w prasie. bo juz nie wiem co jest może ktoś chce kupić ja:)

Opublikowano

problemem okazał się jednak ciągnik w którym rozdzielacz działał jak chciał czyli raz zadziałał za chwile nie. kolega podjechał swoim ciągnikiem i się wyjaśniło.

Opublikowano

witam,

może wiecie gdzie szukac problemu bo ja juz nie mam wizji, mianowicie gdy podaje siatkę - sama lekko siaga się do środka i pozniej z lewej strony ok 10-15cm balot jest niedowiniety. masa podawana jest moziliwe na calej szerokosci. ma ktos jakis pomysl?? kiedys było ok, a teraz ten problem wystepuje gdzies w 1/4 wykonywanych balotów. warfama z543/ pozdr

Opublikowano

Witam. mam problem otóż moja warfama z543 nie zbija belek. pracuje przy c-360 i gdy nabijam jej cisnienie 10-13mph to cisnienie podczas prasowania spada, gdy ,,niby'' belka jest gotowa do owiniecia, cisnienie wzrasta do tych 14-15mph, owijam siatką, wypluwam a okazuje sie że do środka ręke idzie włozyc i wychodzą jajowate i bardzo miekkie. wie ktos moze co musze wyregulowac? albo co moze byc przyczyna slabego dobijania bel. z góry dzięki. odpowiedzi pisze jak najszybciej bo sezon sie zaczal a gnoju nie chce narobic:(

Opublikowano

Witam Przymierzam się do kupna prasy warfama z543 rok 2008 jak sprawdzić czy prasa niema naciągnięty łańcuchów i w ogóle na co zwrócić uwagę na jakie elementy ? to moja pierwsza prasa ;) 

Opublikowano

Na wszystko:) Łańcuch zwijający i popękania ramy. Resztę można szybko i tanio naprawić. Ja mam moja z 2006 i zrobiła ponad 40 tys. bo na usługach robiłem jako pierwszą zwijką w okolicy. Podbieracz 2 razy miał remont bo powycierały i poukrecały się belki, do tego trochę łożysk i łańcuchów. Łańcuch zwijający skrócony o jedn a belkę ale już czas na złom bo rama pęka i powycierana tam gdzie łańcuch zwijający chodzi bo kilku łozysk brakowało i po tylu tysiącach efekty są.  Na wiosnę kupuje nową i albo znowu taka sama albo z nożami z 594, chyba że trafi się coś popokazowego. Dealer nie wierzy w taki przebiej bo sprzedaje też case i twierdzi że łańcuchówki case wytrzymują do 20 ty. bel.

Opublikowano

Czy ktoś z was ma zamontowany wskażnik pokazujący przesuw sznurka [lub jego brak po beli],fabrycznie takowego nie ma,właśnie wczoraj zrobiłem taki i zamontowałem . Podpowiem że wygląda to jak  J,tylko to zagięcie trochę dłuższe do góry,jakby był ktoś zainteresowany to może kiedyś podrzucę zdjęcia lub wyjaśnię co i jak A ty Mustang rozwiązałeś problem z nierówny,bocznym obwijaniem beli.   ?. Mi się wydaje że przyczyną może być zbyt mocno naciągnięty z jednej strony  hamulec beli.

Opublikowano

Masz akurat tego ciut mocniejszego 3 cylindrowego. On w tej prasie powinien w miarę iść. Problem pojawi się,przy dobiciu beli,szczególnie gdy mało materiału a od dłuższego czasu dobijasz,wtedy temperatura wody podskoczy,no i upaly też będą ,,pomocne''. No ale do tego zetora to nie masz za bardzo wyboru. Na moje oko ciut lżej idzie niż welger 12,czy metal-fach. Miałem okazję c 360 robić właśnie tą welgerką jak i ursusem,czy metal fachem ,i stąd moje porównanie. przy prasowaniu to spoko,tylko przy dobiciu każdy koń się liczy,ale jak mniej dociskać?

Opublikowano
Mam swiadomosc, ze mocy malo. Ale mocno zielonej sianokiszonki nie zamierzam robic ( chyba, ze 3 lub 4 pokos jesli pogody nie będzie) tak zawsze material bylby podsuszony na ile to mozliwe, wiec moze dalby rade. U mnie we wsi ludzie robia c360 i sipma classic wiec pomyslalem, ze i ten zestaw dalby rade.
Opublikowano

Zetor da radę, ma nieskończone rezerwy power boosta pod obciążeniem :) Puści chmurę, spali 10l/godz ale da radę. Sąsiad robił 2 lata jakąś starą zmiennokomorówką że zetor gasł mu jak za mocno dobił i nic się nie działo z ciągnikiem. Także w warfamie da radę śmiało