Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja w ubiegłym roku dawałem 0,5kg medax.

W tym kupiłem moddus. Jak dostanę zwrot z syngenta to wyjdzie mnie 105zł /l.

Medax wyszedł by około 180zł za kg po zwrocie. Różnica spora

Opublikowano
28 minut temu, Stach123 napisał:

nalistnie chwastox ekstra + basagram 

W jakiej fazie oraz jakie dawki ?? Basagram nie uszkodzi jęczmienia  oraz odwrotnie chwastox grochu 

Opublikowano (edytowane)

Myślałem nad windsarem 250ec, ale wziąłem moddusa w bańce 20l 

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

U na w okolicy w jęczmieniach takie żółte place są w jęczmieniu, po całym polu. Tam gdzie nie ma jeczmień ładny zielony a w tych miejscach zółty i widac ze nie rośnie. Ktoś ma podobnie ?

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Nie od wilgoci ?

Raczej nie..

3 minuty temu, krilan06 napisał:

Pewnie karłowatość 

Też tak obstawiam ale już tak wcześnie ? Skad to się wzieło ?

Opublikowano

Jak wcześnie? Mszyce na jesieni przeniosły wirusa i na wiosnę się to dopiero objawia. Sam przez to przechodziłem w 2015r, sypiesz jedną dawkę, drugą a tu się okazuje że jęczmień coraz gorzej wygląda. Możesz podawać nawóz, cudować - odżywki, mocznik dolistnie a to i tak nic nie pomoże 

Opublikowano
2 minuty temu, krilan06 napisał:

Jak wcześnie? Mszyce na jesieni przeniosły wirusa i na wiosnę się to dopiero objawia. Sam przez to przechodziłem w 2015r, sypiesz jedną dawkę, drugą a tu się okazuje że jęczmień coraz gorzej wygląda. Możesz podawać nawóz, cudować - odżywki, mocznik dolistnie a to i tak nic nie pomoże 

Bo tak jest, w tych miejscach raczej kłosów nie bedzie ?

Opublikowano

panowie wszystko i może racja tylko że ja doprawiłem jęczmień na robaka takim środkiem jak trzeba i też mam dziury w jęczmieniu i to w tych miejscach w których był najmocniejszy.

Opublikowano
16 minut temu, jaffa napisał:

panowie wszystko i może racja tylko że ja doprawiłem jęczmień na robaka takim środkiem jak trzeba i też mam dziury w jęczmieniu i to w tych miejscach w których był najmocniejszy.

To czym zaprawiles ? 

Tam gdzie najmocniejszy zawsze się mszyce zleca, bo mają na co.

Opublikowano

Kurcze, najsilniejsze pędy kolanko mają 3cm od węzła krzewienia. 

Może we wtorek udałoby się wjechać że skracaniem ale na dzisiejszą i jutrzejszą noc przymrozki.

Lepiej chyba poczekać dobę po przymrozku?

Opublikowano

-2, w łanie powinno być mniej 

Kłoski już są widoczne🤭

20240324_080401.jpg

20240324_080235.jpg

Opublikowano

po jesiennym zabiegu na chwasty quelexem troszkę miotły mi przepuściło i chciałbym go poprawić axialem dawka 0.5 wystarczy czy musi być 0.6? oraz czy axial można dawać z mustangiem forte?

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Kurcze, najsilniejsze pędy kolanko mają 3cm od węzła krzewienia. 

Może we wtorek udałoby się wjechać że skracaniem ale na dzisiejszą i jutrzejszą noc przymrozki.

Lepiej chyba poczekać dobę po przymrozku?

Nie idealnie ale od wtorku już pogoda. Robiłem już tak, do zabiegu od razu asahi, megafol lub coś podobnego i nie było fito

Opublikowano

Z asahi nie zaszaleję. Zbyt drogi interes przy zbyt tanim zbożu.