Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

@Agrest odpowiedz

Co mam ci odpowiedzieć? Że guzik mnie obchodzi co jest u Ciebie?Nie lubisz być ignorowany?

U ciebie to mogą nawet i helikoptery latać i mało mnie to interesuje.

Opublikowano
11 godzin temu, Agrest napisał(a):

Im gorzej na polach tym taniej na giełdach. Jaja normalnie.

Pszenica 202 euro 

Akurat sytuacja na polskich polach ma niewielkie przełożenie na ceny na światowych giełdach. Ważniejszy jest trend globalny, stan zapasów no i oczywiście to co tygrysy lubią najbardziej czyli spekulacje. 

Opublikowano
2 godziny temu, Matey napisał(a):

Jak już jesteśmy przy lataniu, to u mnie samolot lata z mospilanem nad lasami 🙂

E tam. Mospilan tylko w papierach bo sprzedany nim do awionetki dotarł.

A u mnie o zmierzchu nie wyjdziesz bo chrabąszcze oczy wybiją. O blachę dzwoni jakby ktoś kamieniami rzucał. Plaga od kilkunastu lat . 

Opublikowano (edytowane)

W Jakubusie flagowy wyszedł,ościom brakuje 5 cm do początku wysuwania.Robić T2/T3 czy czekać jeszcze kilka dni?dać moddusa czy cerone i ile?Co jest mniejszym złem?Poniedzieli ochłodzenie,a teraz około 20 stopni więc temperatura by odpowiadała.

Edytowane przez Gerard123
Opublikowano
livebird napisał:

Krucafiks jeczmien jary siany gdzies koło 10 marca dosc goni pierwsze  kolanko już jest cza bedzie dziada skrocic i moglem druga dawke  rozsiac przed deszczem ciul dostanie na majówke jak bedzie mialo co padac 

Ja wczoraj leciałem z regulacją na jary browarny, bo kolanko już uciekło w górę, poszedł medax max 0,4 kg/ha + mikro

Opublikowano
24 minuty temu, JarekBazydlo napisał(a):

W Wielorzędowym idzie flaga. Dziś dane T2/T3 plus aminokwasy z mikro.

IMG_20250430_123056.jpg

Ale u Mateusza pszczoły na rzepaku latają.  

Opublikowano
11 minut temu, Gerard123 napisał(a):

Skracałeś tez?Co na R1 poszło?

Skracalem ale na pierwsze kolanko.

8 minut temu, Agrest napisał(a):

Ale u Mateusza pszczoły na rzepaku latają.  

Niech latają u mnie ich nie ma bo w okolicy ponad 5km nie ma rzepaku🫣 Jutro muszę dokończyć w pszenżycie bo dziś już wieje ponad 8m/s i zwiewa...

Opublikowano
10 godzin temu, krzysiek1614 napisał(a):

Ja wczoraj leciałem z regulacją na jary browarny, bo kolanko już uciekło w górę, poszedł medax max 0,4 kg/ha + mikro

A ja dopoero po majówce bo narazie siewy 

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj zrobione T2 azoksy 125g(Tazer) + 250g tebu (Orius Extra) + druga regulacja etefon (Cerone) 0,5l do tego cyperkil 50ml. Jęczmień Jakubus LBL 

20250430_184301.jpg

Edytowane przez Aroo22
Opublikowano
1 godzinę temu, Aroo22 napisał(a):

Wczoraj zrobione T2 azoksy 125g(Tazer) + 250g tebu (Orius Extra) + druga regulacja etefon (Cerone) 0,5l do tego cyprekil 50ml. Jęczmień Jakubus LBL 

20250430_184301.jpg

Co było na r1?

Opublikowano
47 minut temu, adrianooo1234 napisał(a):

@Aroo22 a czy będziesz jeszcze to il t3 w jeczmieniu?

Nie. To już ostatni wjazd u mnie. Miejscami już wychodziły ości. 

14 minut temu, Gerard123 napisał(a):

Co było na r1?

Modan 0,5l

Opublikowano

Cześć

T1 robione 13.04. Duetem na Start w zwiększonej dawce. 

Od przyszłego tygodnia zapowiadają ochłodzenie. 

Co myślicie jechać teraz z T2 czy po ochłodzeniu. 

W jęczmieniu wychodzą ości. 

Planowane 0,8 Priaxora + tebu. 

Opublikowano

A u mnie wydawało się że momentalnie się wykłosi, a tymczasem nadal z tydzień w tym tempie mu brakuje. Sandra puszcza pierwsze ości na najsilniejszych roślinach.

Na zdjęciu Jakubus. 

20250502_135648.jpg