Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, cris10 napisał(a):

Jakie dawki experta - dff i tribenuronu? Jęczmień to kws kosmos aktualnie faza 1-2 liść. Kusi żeby jechać bo wilgoć itp. Ale zielska mało wychodzi coś :)

Ja dawałem 330g experta, 0,1l dff i 15g tribe

11 minut temu, Dastan napisał(a):

Ja w tamtym roku jechałem takim zestawem na pierwszy liść 0.2 dff i było dobrze. W tym roku chce dać ctu + dff, ale niby taka mieszanina od 3 liścia w etykietach... to przez dff? Bo jak tak to nie ma co czekać. 

Jak przez dff? Chyba przez ctu. Być może na jednej działce też zrobię taką mieszaninę. W jakich temperaturach to działa?

• Like 1
Opublikowano

Panowie mam dziś jechać z herbicydem i robakiem w jęczmieniu

Expert Met 350g + 0.15l DFF (Diflanil 500 SC ) + 0.1 L karate zeon będzie dobrze czy coś zwiększyć?Karate zeon mam duży zapas także moge go więcej dodać

Czy 9-10 stopni po południu wystarczy do zabiegu?

Opublikowano

Temperatura w dzień ok, lepiej powiedz jaka temp w nocy. Ja jutro lecę 0.35 experta, 0.18 dff i 15 gram tribenuron (75wg). Co do karate to zależy czy masz nalot mszyc itp, jak od kilku dni nalot jest to bym zwiększył, zależy też od warunków na polu, wiatr, ciecz itp

Opublikowano

Tutaj chłopaki mówią że dają setkę DFF. Najwyżej trochę przebarwi na biało ale nic mu nie będzie. Karate setkę dasz półtorej będzie ok.

10 minut temu, Gerard123 napisał(a):

0.18 l Dff nie zrobi krzywdy jęczmieniu?

150 ml karate bd ok?

Opublikowano
Gerard123 napisał:

0.18 l Dff nie zrobi krzywdy jęczmieniu?

150 ml karate bd ok?

Z tego co czytałem i pytałem ludzi to dają 0.2 i nic mu nie jest. W etykiecie jest do 0.37, ale za to jary 0.12

Karate śmiało możesz dać 0.15, lepiej zadziała

Opublikowano
5 godzin temu, JarekBazydlo napisał(a):

Jak dla każdego herbicydu minimum 5 stopni przez minimum 3 noce. Zresztą zobacz na etykiecie 

Chyba Ci się z wiosennymi pomyliło, ludzie pryskają na oszronioną ziemię, a Ty o jakichś trzech nocach po 5 stopni. 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, jajonasz napisał(a):

Chyba Ci się z wiosennymi pomyliło, ludzie pryskają na oszronioną ziemię, a Ty o jakichś trzech nocach po 5 stopni. 

Wiosna jesień jeden ch*j, co roku te same problemy i jeszcze często u tych co jebią rok w rok to samo od ilus tam roków 😆

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

Dziś zrobiłem zabieg na mszyce plus mikro i miedz z intermagu, filtry zawalone ledwo dopryskalem takie coś w butelce było też, to normalne że tak się krystalizuje ? 

20251015_150631.jpg

Spójrz na tabelę mieszania, miedź jest wredna i nie ze wszystkim dobrze współgra.

• Thanks 1
Opublikowano
8 godzin temu, Gerard123 napisał(a):

Jaka minimalna temperatura w nocy na experta?

Przymrozek nie szkodzi 

8 godzin temu, JarekBazydlo napisał(a):

Jak dla każdego herbicydu minimum 5 stopni przez minimum 3 noce. Zresztą zobacz na etykiecie 

Na jakiej? 

Opublikowano
14 godzin temu, cris10 napisał(a):

Z tego co czytałem i pytałem ludzi to dają 0.2 i nic mu nie jest. W etykiecie jest do 0.37, ale za to jary 0.12

Karate śmiało możesz dać 0.15, lepiej zadziała

Ja w tamtym roku dawałem 0,2 dff i to ma pierwszy liść i nic mu nie było.