Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, tommy66692 napisał:

Ale ciemnogród robią gazociąg źle jednemu z drugim to lepiej żeby nic nie robili, jadem od Ciebie człowieku bije 

Dobrze że na drogi jest ta ustawa że nie muszą się pytać o pozwolenie bo wcale nie mielibyśmy ekspresowek i autostrad jedynie drogi polne, chłopie przeżyjesz bez tych 40 arów a coś zostanie dla potomnych 

Ta wszystko daj , idź do miasta niech jakiemuś mieszczuchowi przekopią działkę to zobaczysz jaka będzie jazda.A poza tym mój pradziadek ze   80 lat temu dał kawałek pola bo budowali drogę ( żeby było dla potomnych jak mówisz) ok a teraz z 5  temu temu przyszło do mnie pismo ze starostwa pismo że przy drodze (na mojej działce) rosną topole (grube jak cholera ) i mam je usunąć jak najszybciej bo zagraża bezpieczeństwu itd. I teraz wniosek ty bądź dobry dla wszystkich pozwalaj  bo dla dobra itd. a później wychodzi jak zawsze.

Opublikowano

Pod jedną z naszych działek idzie gazociąg, pierw płacą za wejście na działkę, później za straty wyżądzone. Zadnej łaski nikt nikomu nie robi.

Opublikowano

Zapracowany zwykły gazociąg płacą, a popisowy gazociąg nie! Ten mądrala co napisał, że przez 40 arów przeżyję za 0 przez dwa lata niech mi k....wytłumaczy, dlaczego państwo nie przeżyje bez 1 grosza, jak us nie zapłacisz? Może tak jaruś bez siedziby na nowogrodzkiej by też dla potomności przeżył 2 lata za 0? Mądraliński zwolenniku pis co Ty na to? Jak takiś hojrak to podaj adres i zniszcze Ci 40 arów dla potomności za 0, ale podatek rolny masz zapłacić z tego państwu pis tak jaj ja, a nie to komornik. Dalej cwaniakujesz to adres poprosze.

Opublikowano

Paweł cisza wyborcza zabrania agitacji wyborczych, ja nie agotuję za nikim,jaruś,donek,budka,duduś,traskowski,zioberko,kosiniak,biedroń i inni myślą o swojej karierze i pozycji, a nie o poddanych😎

Opublikowano
11 godzin temu, Agent007 napisał:

Zapracowany zwykły gazociąg płacą, a popisowy gazociąg nie! Ten mądrala co napisał, że przez 40 arów przeżyję za 0 przez dwa lata niech mi k....wytłumaczy, dlaczego państwo nie przeżyje bez 1 grosza, jak us nie zapłacisz? Może tak jaruś bez siedziby na nowogrodzkiej by też dla potomności przeżył 2 lata za 0? Mądraliński zwolenniku pis co Ty na to? Jak takiś hojrak to podaj adres i zniszcze Ci 40 arów dla potomności za 0, ale podatek rolny masz zapłacić z tego państwu pis tak jaj ja, a nie to komornik. Dalej cwaniakujesz to adres poprosze.

Adres mogę podać ale wątpię czy pokonasz odległość koniem i wozem bo jak słyszę takie pierdzielenie to od razu stwierdzam że bije komuna na odległość 

No ale skoro twierdzisz że jesteś taka osobistościa że sam Kaczyński nad twoimi 40 arami się głowi to zwracam honor 

• Like 1
Opublikowano

Tommy skoro poza obrażaniem drugiego człowieka na wzór samego ptezesa brak Ci merytorycznych argumentów i piszesz pijąc do mnie o koniu i wozie, to rozumiem, że skoro takiego miliardera grasz to u Ciebie same maybachy na podwórku, którymi obdarowujesz dla dobra potomnosci ojca dyrektora Tadeusza😎

Tommy poproszę o adres, a konia i wóz to musze kupić, aby przyjechac do jaśnie miliardera na plac, rozumiem, że siedzac na wozie ujrze maybachy, lexiony, fendty i obejście w złocie i platynie. Ma ktoś na sprzedaż poczciwego konia i wóz, aby do jaśnie nowobogackiego tommy zajechać z małopolski na jego zamek i dwór?

Opublikowano

I w ten oto sposób z jeczmienia przez kanalizację schodzimy na politykę i kościół. A wystarczyło by się czasem ugryźdź w język.

Opublikowano

Zapracowany o kościele nic nie piszę tylko o ojcu dyrektorze i jego maybachach, geotermi i innych psedobiznesach niemających nic wspólnego z kościołem i wiarą, zatem proszę mnie nie pomawiać jak prezes pis to czyni i inne budki,schetynki, donki,biedronie, trzaskowskie,dudusie,sawickie itp.

Opublikowano

Ja się na przykład cieszę, że na moją ulice kanalizacja nie doszła i prędko nie dojdzie. Mniejsze opłaty a jeszcze sobie z szamba nieczystości wywiozę na pola. Zanim się do mnie dokopią to jest jeszcze sporu czasu żeby przemyśleć decyzję by się podłączyć, ale jak zrobią to wtedy już jedyne wyjście albo się podłączyć albo zamawiać szambiarkę żeby odebrali i jeszcze im płacić za to. 

Jutro idę do głównego majstra choć na cuda nie liczę, nie wiem czy wójt z nimi pogadał czy nie. Najbardziej mnie tylko denerwuje że wszyscy mają w głębokim poważaniu czy coś na polu rośnie czy nie. Po zbiorach niech ryją ale nie bezpośrednio przed, ale cóż zrobić, w takich czasach żyjemy i lepiej na pewno nie będzie.

Opublikowano

A co w nim takiego? Od zawsze  się wywoziło i wywozi dalej. Toż to sam nawóz i to dodatku naturalny bo pochodzący z naszych organizmów.

Opublikowano

A chemia z proszków do prania, płynów do kąpieli, do mycia naczyń?

Opublikowano

To mam gdzie indziej odprowadzone do innego "szamba" które raz na dwa-trzy lata wywożę. Kanał z którego wywożę na pola to tylko nieczystości z toalet w domu.

Opublikowano

Nie słuchajcie go, żeby się nie cieszyć z kanalizacji to ewidentnie dla niego świat zatrzymał się 30lat temu 😀 I jeszcze próbuje blokować, a tylko inni z rozkopanymi podwórkami będą przez niego cierpieć.

Opublikowano

Owszem dla mnie świat się zatrzymał i nie nadążam za tym co się teraz dzieje.

Ja im nie chcę nic zablokować tylko niech robią jak porządni ludzie po zbiorach a nie 3 tygodnie przed.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Rolnik200598 napisał:

A co w nim takiego? Od zawsze  się wywoziło i wywozi dalej. Toż to sam nawóz i to dodatku naturalny bo pochodzący z naszych organizmów.

Pisz takie rzeczy głośno, przypiepszą Ci kiedyś piękny mandacik i dopłaty zabiorą 🤦‍♂️

20200628_082708.jpg

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Nie pobieram dopłat, mandaty to każdemu na ulicy by musieli wlepiać jak leci.