Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja kiedyś robiłem 2lctu i 0,2 dff. Można tribenuron dorzucić.

Ostrożeń wyjdzie wiosną. Skrzypowi nic nie zrobisz

Opublikowano
16 minut temu, krilan06 napisał:

Kiedy siejesz i w jakiej obsadzie?

Jutro. Mondeo w obsadzie ok 350-360szt i będzie blisko 200kg/ha

11 minut temu, daron64 napisał:

Elegancka ziemia, równy kawałek - nie ma co narzekać

Ziemia bardzo dobra . kawałek już gorszy. Na tej działce są dwa duże kliny. Dziś jeszcze rosła tam kukurydza 

IMG20221005111812.jpg

Opublikowano
31 minut temu, k16mk napisał:

Panowie chyba coś się wreszcie ruszyło z cenami zbóż , dziś zadzwonił mój ulubiony handlowiec i proponował za pszenżyto 1410zł , a u was jak ?

Do mnie nie zadzwonił nikt dzisiaj w tej sprawie, zaraz ja zadzwonię i zjeby ktoś dostanie, dlaczego do mnie nie pisze ani nie dzwoni.

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, Agrest napisał:

Ja kiedyś robiłem 2lctu i 0,2 dff. Można tribenuron dorzucić.

Ostrożeń wyjdzie wiosną. Skrzypowi nic nie zrobisz

A tribenuron od ilu liści można dawać 🤔 , bo chce dać expert + diflufenikan+ tribenuron 

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Jak tylko widać chwasty to można dawać 

Z doświadczenia Ci powiem że ciut koliduje w terminie z expertem 

Wiem że koliduje 😉 a to jaką mieszaninę dać żeby zwalczyć głównie miotła , chaber, przytulia , fiołek , rumianki 

4 minuty temu, Tomek90 napisał:

Na szpilkę, jeśli z expertem

Ale chyba od 3 liści można tribenuron 🤔

Opublikowano

od kilku lat idzie jesienią  expert na 2-3 liść plus poprawka na wiosnę na 2 liścienne, jest tanio i pewnie. Były próby jesienią expet + dff+ tribenuron i zależy od wiosny, jak była sucha było czysto, ale jak przyszły deszcze  kwiecień -maj to było wtórne zachwaszczenie i trzeba było kombinować

Opublikowano
8 godzin temu, Tomek90 napisał:

A na co jest stosowany zasadanicze pytanie? 

Tribe jest środkiem bardziej nalistnym więc bardziej tu pasuje pytanie kiedy go zastosować aby był w pełni skuteczny

Jadąc na szpilkę wraz z ekspertem nie będzie miał na co zadziałać

Opublikowano
7 godzin temu, Karol0134 napisał:

czego ma nic na polu nie zostać ??

Bo kolega się pomylił i napisał 2,3l/ha

Opublikowano
2 godziny temu, tytanowyJanusz napisał:

Tribe jest środkiem bardziej nalistnym więc bardziej tu pasuje pytanie kiedy go zastosować aby był w pełni skuteczny

Jadąc na szpilkę wraz z ekspertem nie będzie miał na co zadziałać

Jadąc z expertem dostosowujemy się do experta, szpilka najlepsza skuteczność. Co taniej jest poprawić jedno czy dwuliścienne?? 

Samosiewy rzepaku bierze tribenuron u mnie, reszta w sumie mnie nie obchodzi bo dla tego chwastu dodaje się go do experta. 

Opublikowano

Z rana jutro zobaczę czy podeschlo na tyle, żeby wjechać i będę pryskał. Jeszcze jutro ma być ciepło i słońce, a później już w dzień pokazują 12-13 stopni, to w nocy może być już bardzo zimno. Także chyba nie będę już czekal