Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym rzecz, że w suszy będzie za rzadko. Lepsze 300 roślin z 4 rozkrzewieniami jak 250 z 15, bo tyle spokojnie się znajdzie.

Według mnie tego roślina nie wykarmi.

A ogólnie jest blade czy zimno mu nie służy?

Opublikowano
27 minut temu, Agrest napisał:

W tym rzecz, że w suszy będzie za rzadko. Lepsze 300 roślin z 4 rozkrzewieniami jak 250 z 15, bo tyle spokojnie się znajdzie.

Według mnie tego roślina nie wykarmi.

A ogólnie jest blade czy zimno mu nie służy?

Zimno a także cechą morfologiczna

Opublikowano (edytowane)

Avokado 22 kwietnia (u mnie gałązki brzozy jeszcze bez listków)

52 N1, V przy domu na górce

poniżej to samo stanowisko i stan na 15 stycznia

IMG_2066.JPG

IMG_2067.JPG

IMG_1486.JPG

Edytowane przez PanAres
Opublikowano
Nie wiem o co chodzi w tym roku ale u mnie przez brak deszczu przez cały marzec i pół kwietnia pszenżyto odrzuciło bardzo dużo pędów. Po zimie było ok, ładnie pokrzewione. Siane około 20 września. Można mu jeszcze jakoś pomóc? Pszenica znowu siana 9 października bardzo fajnie idzie. Weź tu bądź mądry.
Opublikowano

U mnie było to samo, sporo odrzutów.  Gdyby nie zawirowania z nawozami siałbym saletrosan lub saletrzak jak zawsze, w tym roku jest saletra i zboża dostały prawdziwego "kopa". Forma azotanowa najbardziej wpływa na części wegetatywne roslin. 

Opublikowano

Tydzień temu robiłem chwasty lancetem plus w pszenżycie planuje teraz wjechać z odrzywką i grzybówką jak myślicie kiedy bdz optymalnie żeby nie zasilić chwastów nawóz dawałem 3 marca więc już najwyższa pora mimo że pszenżyto wygląda ładnie 2 dawki azotu niestety nie będzie planuje wjechać tylko z odżywkami i mam tu pytanie czy mogę je mieszać z grzybówką odżywka z fosforem będzie

Opublikowano

Zamiast plonvita to lepiej kupić sobie za tą kasę piwa. Efekt na polu taki sam.

Opublikowano

przy 2-3 l coś tam wnosi, w płynie działa nawet jako polepszacz cieczy roboczej

9 godzin temu, krilan06 napisał:

Ale jak tak patrzę po okolicy to się zastanawiam - do czego to doszło że ludzi nie stać na nawóz? Chore czasy, nic dobrego to nie wróży 

wczoraj jadąc z Warszawy widziałem naprawdę zróżnicowane pola, zgadzam się, że dla wielu będzie to trudny rok

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Tu nie zasilisz żadnych chwastów. To działa inaczej. Tak jak by człowiek dostał jakąś truciznę i zjadł syty obiad. NIc ten obiad nie pomoże. Trucizna i tak zrobi swoje.

Dzięki za radę a powiedz mi jeszcze czy mogę tą odżywkę dac z grzybówką czy nie

Opublikowano
2 godziny temu, damianos95 napisał:

Mam pszenzyto do odchwaszczenie axial komplett pak i lancet plus pryskać w nocy pokazują do maja po 1-2stopnie czy poczekać ?

Czekaj, w nocy nie może być mniej niż 5stopni żeby Lancet podziałał i nie przypalił zboża.