Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo każdy z nich ma z tego interes, jakby tylko jeden nie miał krów to by nie pomógł. Najważniejsza sprawa to z jakiego rejonu Polski jesteście bo myśle że wszędzie jest inaczej.

Opublikowano
16 minut temu, Ziel napisał:

Bo każdy z nich ma z tego interes, jakby tylko jeden nie miał krów to by nie pomógł. Najważniejsza sprawa to z jakiego rejonu Polski jesteście bo myśle że wszędzie jest inaczej.

Dokładnie, już nie idzie tego czytac, tak samo jak przeliczanie ile kg polifoski trzeba zaoszczędzić żeby porozmawiać z naukowcem 🤣 niech sobie idzie do tematu o pogodzie i tam plecie te swoje dyrdymały 

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Chłopaki to są w agencjach

A my jesteśmy młode wilki ;)

Tadeus siany 11.09 września na ten moment wygląda super, reszta zbóż siana co najmniej tydzień później już takiego wigoru nie ma.

Opublikowano

Akurat Ty jesteś idealnym przykładem tych moich dyrdymałów. 
Pierwszy do szydzenia, i do wyśmiewania. I to by było na tyle co pokazałeś swoją osobą przez minione dwa tygodnie. 
Jak potrzeba merytorycznej wiedzy, to milczysz. Argumenty? A co to takiego? 
Nie przepuścisz jednak okazji żeby, wbić szpilkę. Wychodzisz wtedy z tego swojego nickowego schronienia. 
Te dyrdymały pośrednio wpływają na wynik finansowy gospodarstwa. Odrzucasz argumenty badania gleby i oszczędności z tego wynikające? Ok. Szkoda tylko, że nigdy nie używasz argumentów w swoich wypowiedziach

8 minut temu, misio3p napisał:

A my jesteśmy młode wilki ;)

Tadeus siany 11.09 września na ten moment wygląda super, reszta zbóż siana co najmniej tydzień później już takiego wigoru nie ma.

Młody wilku. Jaki rejon Polski z takim siewem? I jaka obsada? Masz jakąś fotke może?

Opublikowano

Wszystko dlatego, że mam uczulenie na takich filozofów jak ty. Tata do pługa nie chce dopuścić, więc siedzisz w tej swojej wiosce, nosa po za nią nie wychylasz i sam wszystkich szufladkujesz co tak zarzucasz innym. Idź ze swoimi przemyśleniami do innych tematów albo nie wiem zrób na świetlicy jakieś spotkania i tam przemawiaj do ludu. 

• Like 1
Opublikowano

Rozumiem.

Jest też pewna doza prawdopodobieństwa, że jednak byłem gdzieś dalej niż granica wsi. I to nie były wakacje all w Turcji w zamknięciu w hotelu. I udało mi się poznać kulturę dużego miasta, kulturę zachodu, ludzi którzy nigdy pokoleniowo nie zaznali czegoś takiego jak okupacja, bywałem za granicą dłużej niż 7 dni, a nawet byłem tam wiele lat i mam szerszą perspektywę widząc to, co się dzieje. Ale to tylko prawdopodobieństwo.

Na zakończenie dodam jedynie, żebyś zapoznał się z definicją słowa filozof.

Miłego dnia, deszczu i ciepła. 
Podlasie pozdrawia, i chciałbym jedynie powiedzieć że: Dla mnie się tu podoba 😀

Opublikowano
1 godzinę temu, Miodek11500 napisał:

Ładne i przede wszystkim wyrównane. Wygląda jakby miało naprawdę dobre warunki na starcie. Jakiego siewnika używasz? 

Stary Kverneland 😉

1 godzinę temu, Strongman napisał:

To po nawozie donasiennym.

pewnie tak zaprawiane wodą święconą w Matki Boskiej Siewnej 🙂

43 minuty temu, Gimmeshelter napisał:

Ten Pan to może i z ręki posiać tylko musi to być Tadeus król który nigdy nie zawodzi 

Tak to Tadeus  który jeszcze nigdy nie zawiódł ! 😁

Pytanie do młodszych bo z racji wieku trochę nie ogarniam tych komputerów , jak wiecie używam telefonu z korekcją RTN do nawigacji prowadzenia równoległego na polu itp , cały czas nie mogę dojść co to ten DOP 3 czy to dokładność a jeśli to jaka ? 

Na polu czy Korekcja RTN włączona czy nie prowadzi tak samo jedyna różnica to z RTN pokazuje strzałką i w centymetrach ile się zboczyło z kursu.

1.jpg

2.jpg

Ps. z włączoną korekcją RTN pokazuje mniej satelit . 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, gregory81 napisał:

To zadałeś zagwostke🤭 jak co drugi sieje poznaniakiem. 🤭

a co ma do tego poznaniak , praktycznie każdy  ma jakiegoś srajfona to chyba jakoś go wykorzystuje szczególnie młodsi  a nie tylko yutuby ogląda !

Edytowane przez k16mk
Opublikowano

A niby jakim cudem ma być? Z tych 0,0000001g na ziarnko? Różnica to tylko w zabarwieniu ziarna, jak farbka jest.

Opublikowano

35 minut temu, pedro2 napisał:

Jak na razie nie widzę żadnej różnicy 

Na dwóch kawałkach po połowie dałem to cudo

Ooo, chętnie będę obserwował Twój eksperyment. Bo szczerze powiem, że biorąc pod uwagę koszt tego nawozu, nie oczekuję zysków, tylko spokojnego ducha, że robim co możem. 

Będziesz może wykopywał roślinę za jakiś czas? Moglibysmy zobaczyć jak wygląda system korzeniowy, bo to tam chyba powinna być ta różnica zauważalna 

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, k16mk napisał:

Stary Kverneland 😉

pewnie tak zaprawiane wodą święconą w Matki Boskiej Siewnej 🙂

Tak to Tadeus  który jeszcze nigdy nie zawiódł ! 😁

Pytanie do młodszych bo z racji wieku trochę nie ogarniam tych komputerów , jak wiecie używam telefonu z korekcją RTN do nawigacji prowadzenia równoległego na polu itp , cały czas nie mogę dojść co to ten DOP 3 czy to dokładność a jeśli to jaka ? 

Na polu czy Korekcja RTN włączona czy nie prowadzi tak samo jedyna różnica to z RTN pokazuje strzałką i w centymetrach ile się zboczyło z kursu.

1.jpg

2.jpg

Ps. z włączoną korekcją RTN pokazuje mniej satelit . 

Ja to chyba nie na czasie, ale co to za aplikacja? 

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Jak na razie nie widzę żadnej różnicy 

Na dwóch kawałkach po połowie dałem to cudo

Normalnie kasuj hajs jak tutaj młody chce porównanie, on ma taki zysk z pszenżyta że wrzuci to w koszta taką opłatę za jak to niektórzy mówią, wykład 😝😝

• Haha 1
Opublikowano

Kurczę @Gimmeshelter po co Ty mnie prowokujesz? Udowadniasz tym oczywiście to, że jesteś dokładnie taki jak Ci powiedziałem. Do szydzenia, i wyśmiewania, stajesz w pierwszym rzędzie. Szeregowy wyśmiewacz wychodzi z ukrycia.

Nie interesuje Cię coś takiego, to nie komentuj, serio. Bo wywołujesz mnie do tablicy, i ja później muszę Ci argumentować, a to nie ma racji bytu, bo Ty nie wiesz co to rozmowa na argumenty i rozmowa idzie w off-topic.

Naprawdę, daruj sobie, nie chcesz poszerzać wiedzy, to nie komplikuj innym. Nie wydawaj też moich pieniędzy.

Nie przekonuje Cię do nawozu donasiennego, ani nikogo innego. Tak samo nie przekonuje do zaprawy. Jest grupa rolników, która uważa że zaprawianie to strata pieniędzy. Czy mogą tak uważać? Oczywiście że tak. Czy słusznie? A no jest zupełnie jak z nawozem donasiennym. Jedni powiedzą, że tak, inni, że nie. Sami dokonujemy wyborów.  Każdy szuka oszczędności gdzie uważa za stosowne

Opublikowano

Mi w tym roku zabrakło jęczmienia zaprawionego a że pole słabo rokuje to posiałem resztę bez zaprawy zobaczę efekty. Co do nawozu to jak się zaprawia to w sumie nawóz to znikomy koszt a czy pomaga to już inna sprawa tak jak ktoś pisał wyżej uspokaja sumienie.

Też jestem ciekaw co to za aplikacja bo potrzebuje czegoś do oprysku i nawozów bo większość pola jest w nieregularnym kształcie i się wkurzam bo tu przypalone tu chwasty itd dokładności co do cm nie potrzebuję