Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Warto co to było parę stówek na materiał siewny  . Porównaniu  do plonu jaki  zebrać można . To na klasie ziemi 1 , plon byłby  15 ton .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Z całą pewnością liborius mozna wykreślić z tego zestawienia. Chyba spróbuje carmelo w tym sezonie choc nwm czy po prostu nie kupic borowika i dac se spokój z szukaniem czegos lepszego. Bo z tym liboriusem to masakra wyszła. Jutro moze podesle zdjecie pola pół borowik pół liborius i sami ocenicie. Choc nwm czy zdjecie odda to co w rzeczywistości jest.

Opublikowano
52 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

Chętnie zobaczę. 

A Carmelo ma piękne ziarno, jak najlepsza pszenica.

Kurczę to po tym co piszesz to chyba tez nie odmiana na moje piaskownice skoro to bardziej pod pszenice podchodzi.

Opublikowano

Z Tadeusa jestem zadowolony i narazie zostanie może coś nowego dokupie w typie pszennym ale zależy mi coś na wprowadzenie typu żytniego na gorsze kawałki i prawdopodobnie w monokulturze pszenzytniej będą 

Opublikowano
10 godzin temu, Michal014d napisał:

Kurczę to po tym co piszesz to chyba tez nie odmiana na moje piaskownice skoro to bardziej pod pszenice podchodzi.

Spokojnie, nadaje się na słabą ziemie, siałem to przez 3 lata i wygrało porównanie z Avokado 

Screenshot_20240715-085135~3.png

Opublikowano
48 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Spokojnie, nadaje się na słabą ziemie, siałem to przez 3 lata i wygrało porównanie z Avokado 

Screenshot_20240715-085135~3.png

Ale posiałeś na ziemię 5 klasy z domieszką 6? Bo też się już rozglądam za jakimiś pszenżytem na lekkie ziemie i oczywiście u nas niedobory wody jak zawsze są

Opublikowano

A miałeś może Tributo bo tu gdzie biorę ma zamówione Rotondo, Probus, Tadeus i Tributo, a tak samo trzeba czegoś na V klasę jeszcze poszukać, a z tych wymienionych nie miałem Probusa i Tributo. Czy szukać tego Liboriusa lub Borowika 

Opublikowano

Miałem w tym roku Tributo Z Probusa zrezygnowałem bo ziarno poślad i bardzo go grzyb atakował Rotondo fajna odmiana tylko lubi porastać w kłosie jak jest dużo wilgoci i ciepło Tadeusa też miałem i sieje go już kilka lat

Opublikowano
5 minut temu, Roki212 napisał:

A miałeś może Tributo bo tu gdzie biorę ma zamówione Rotondo, Probus, Tadeus i Tributo, a tak samo trzeba czegoś na V klasę jeszcze poszukać, a z tych wymienionych nie miałem Probusa i Tributo. Czy szukać tego Liboriusa lub Borowika 

Nie miałem Tributo. 

Probus tak jak Tomek napisał, wygląda fajnie a kosisz poślad.

Rotondo ogromną porażkę u mnie zaliczył.

Borowik i Liborius fajnie się u mnie spisywały, słomy dużo, niektórym to przeszkadza. 

Osobiście chętnie bym przetestował u siebie Tadeus vs Atletus ale portfel nie chce się otwierać 🤑

Chciał bym się przekonać na własnej skórze czy ten Tadeus taki za***isty...

@marulekk jak by co to o takie C1 u nas: 

Screenshot_20240703-092045~2.png

• Thanks 1