Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

Ciii 🤫 za rok już nie wolno prochlorazem 😉

Ładnie zaspałeś, w jęczmieniu przecież już jest kłos - dał bym litra tebu.

W pszenżycie też już nie zadziałasz na podstawę źdźbła więc odpuścił bym sobie ten prochloraz. 

Albo robota albo brak pogody jedno okienko przespałem i teraz problem. A co byś proponował na teraz z tego co mam ?

Opublikowano

Witam. Nada się takie coś w pszenżycie ozimym na liść flagowy ? Dorzucić jeszcze siarczanu i coś od robaków ? Na t1 poszedł duet na start. Teraz przymierzam się do T2 i nie wiem czy te środki będą odpowiednie. Pierwszy raz prowadzę pszenżyto z ochroną i potrzebuje kilka rad.

IMG_20230512_090435.jpg

Opublikowano

naprawdę w okolicy nie macie tańszych dystrybutorów   i  u nich kupujecie ,u mnie co zadzwonią z ofertami ,albo podczas rozmowy sam o coś zapytam  to wszystko w okolicy jest tańsze.Albo np jak już w tej samej cenie to trzeba kupić 4t ,a tutaj dzwonię do miejscowego i 500 kg mam za godzinę 

• Thanks 2
Opublikowano (edytowane)

Pozycja pierwsza -0,5 azoksy to minimum 

pozycja druga - 0,2 protio to o wiele za mało. Potrzeba minimum 120 gram 

odpuść sobie Agrolok i daj 0,5azoksy i protio 0,4 (250 tki) lub 0,3 (3 setki ) i masz lux zabieg 

Ogolnie agrolok to cwaniaczki zaniżają dawki w tych pakach dla nieświadomych rolników celowo mówiąc że u nich tanio na ha wychodzi 

Co do zakupu środków polecam Rolniczą grupę zakupową z fb. Takich cen nie ma nigdzie i środki w większości świeżutkie 

Edytowane przez robert123farmer
Opublikowano

Mam 3 ha do opryskania wiec mogę zwiększyć dawki. Wychodzi na to że mają tanio ale mają zaniżone dawki. Teraz będę czujniejszy. Więc o ile zwiększyć te dawki ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Marco98 napisał:

Witam. Nada się takie coś w pszenżycie ozimym na liść flagowy ? Dorzucić jeszcze siarczanu i coś od robaków ? Na t1 poszedł duet na start. Teraz przymierzam się do T2 i nie wiem czy te środki będą odpowiednie. Pierwszy raz prowadzę pszenżyto z ochroną i potrzebuje kilka rad.

IMG_20230512_090435.jpg

Robak jest że Chcesz coś dokładać?

52 minuty temu, kopin napisał:

naprawdę w okolicy nie macie tańszych dystrybutorów   i  u nich kupujecie ,u mnie co zadzwonią z ofertami ,albo podczas rozmowy sam o coś zapytam  to wszystko w okolicy jest tańsze.Albo np jak już w tej samej cenie to trzeba kupić 4t ,a tutaj dzwonię do miejscowego i 500 kg mam za godzinę 

Nigdy z agrolokiem nie handlowałem aż do tego roku. NPK pod kukurydzę mieli najtańsze 

Opublikowano
3 godziny temu, robert123farmer napisał:

Pozycja pierwsza -0,5 azoksy to minimum 

pozycja druga - 0,2 protio to o wiele za mało. Potrzeba minimum 120 gram 

odpuść sobie Agrolok i daj 0,5azoksy i protio 0,4 (250 tki) lub 0,3 (3 setki ) i masz lux zabieg 

Ogolnie agrolok to cwaniaczki zaniżają dawki w tych pakach dla nieświadomych rolników celowo mówiąc że u nich tanio na ha wychodzi 

Co do zakupu środków polecam Rolniczą grupę zakupową z fb. Takich cen nie ma nigdzie i środki w większości świeżutkie 

O jakiej grupie mówisz może być na priv

Opublikowano
18 minut temu, damianos95 napisał:

O jakiej grupie mówisz może być na priv

Też tam kupuje , wczoraj doszedł Tezosar. pak na 7h wyszedł 832zl  brutto. Ampol czy inne składy gdzie pytałem blisko 1000zl 

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Robak jest że Chcesz coś dokładać?

Nigdy z agrolokiem nie handlowałem aż do tego roku. NPK pod kukurydzę mieli najtańsze 

Nie widać niby, a zapobiegawczo można dołożyć ?

Opublikowano
17 minut temu, JarekBazydlo napisał:

To nie działa zapopiegawczo

Niekoniecznie 

30 minut temu, Marco98 napisał:

Nie widać niby, a zapobiegawczo można dołożyć ?

Nie widzę sensu 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Pszenżyto salto, flaga do połowy widoczna . Myślałem jechać na dniach z T2, ale nie wiem czy jest sens gdy górki powoli usychają? Pojawiają się pojedyńcze liście jak na zdjęciu, co to może być? Na t1 poszła fentropidyna+tebu około 20.04. Dać już te T2 czy jeszcze poczekać trochę?

IMG_20230512_143204.jpg

Edytowane przez KTJW
Opublikowano
3 godziny temu, korasss napisał:

Też tam kupuje , wczoraj doszedł Tezosar. pak na 7h wyszedł 832zl  brutto. Ampol czy inne składy gdzie pytałem blisko 1000zl 

Zakupy przez FB czy jakaś firma normalna z fv ? Płatne z góry czy przy odbiorze 

Opublikowano
4 godziny temu, Janeczko napisał:

Zakupy przez FB czy jakaś firma normalna z fv ? Płatne z góry czy przy odbiorze 

Kupowałem opryski na ten rok przez tą grupę. Środki miałem na 3 dzień w domu. Rozpakowanie przy kurierze oraz sprawdzenie czy nic się nie uszkodziło. Za opryski przychodzi faktura na maila i masz czas do opłacenia jej. Osobiście jak najbardziej polecam.