Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na wszystkie, mam od 4b do 6z i na każdej wygląda dobrze. dla porównania mam kawałek corado to tadeus lepiej sobie radził jak przez 6 tygodni ani kropla nie spadła.

Opublikowano

Nie czepiaj się chłopak jest po dziennikarstwie i rzetelny informacje przekazuje😜😜😜

Opublikowano
17 minut temu, Agrest napisał:

Nie czepiaj się chłopak jest po dziennikarstwie i rzetelny informacje przekazuje😜😜😜

Sądzę że sąsiady mają z niego lepszą bekę jak oddaje zboże bez ważenia 🤭🤭🤭

• Haha 1
Opublikowano
58 minut temu, Agrest napisał:

No z jego rzetelnością myślę, że w TVP drzwi szeroko otwarte :)

• Haha 3
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Ciebie chyba to rajcuje 

TO u ciebie też talerzują a ty cicho siedzisz pachołku rządowy pewnie ze swoim ministrem rekordy rekordy ogłaszasz !!! 

Opublikowano
1 godzinę temu, k16mk napisał:

No panowie , ludziom już nerwy puściły pierwsze pszenice pod talerzówkę poszły !!!

IMG_20220611_182509.jpg

IMG_20220611_182524.jpg

Co tam się stanęło?!Jakie to województwo.U nas po deszczu na rekordy się ponownie zanosi.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Pawlak81 napisał:

Co tam się stanęło?!Jakie to województwo.U nas po deszczu na rekordy się ponownie zanosi.

Mazowieckie jak u nas w sumie na połowie pól , praktycznie zero nawozu , susza wiosną i pozamiatane!

Edytowane przez k16mk
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, k16mk napisał:

No panowie , ludziom już nerwy puściły pierwsze pszenice pod talerzówkę poszły !!!

IMG_20220611_182524.jpg

Te białe kłosy to zgorzel podstawy źdźbła, a nie susza. W tym roku trochę tego na polach będzie dzięki fatalnej pogodzie wiosną. Jednak po ich ilości można stawiać na  wieloletnią monokulturę zbożową.

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano
36 minut temu, k16mk napisał:

Mazowieckie jak u nas w sumie na połowie pól , praktycznie zero nawozu , susza wiosną i pozamiatane!

Zero nawozu, to tym bardziej  zero ochrony fungicydowej, a potem co to się stanęło.

Opublikowano

Panowie jest sens robić t3 da się to uratować. Robione tylko t1 działka ze zdrojami i muszę poczekac jeszcze ze dwa dni bez deszczu zeby tam wjechać. Całe pole tak nie wygląda.

20220606_144602.jpg

Opublikowano
12 godzin temu, Pawlak81 napisał:

W moim rejonie też ludzie liczą na rekordy. Każdy liczy pięterka w kłosach i liczy na duży mtz. Tylko mało kto sprawdza jaka jest obsada kłosów na m2. Zboża bardzo mocno poredukowały rozkrzewienia i szału nie będzie. 

Opublikowano
4 godziny temu, lukasz067 napisał:

Panowie jest sens robić t3 da się to uratować. Robione tylko t1 działka ze zdrojami i muszę poczekac jeszcze ze dwa dni bez deszczu zeby tam wjechać. Całe pole tak nie wygląda.

20220606_144602.jpg

U mnie tak TADEUSZA zjadło.Chciałem na T2 zaoszczędzić.Parskałem dwa dni temu 0,1 Kendo+0,5 Ambrosio+śm***dziel na skrzypionkę.Pszenżyto BELCANTO zdrowe od podstawy aż po kłos.

Opublikowano
Dnia 22.03.2022 o 20:36, Tomek90 napisał:

A ile masz w nocy?? A później, pytanie czym można poprawić w fazie liścia flagowego 😅

No i kurczę mieliście racje , muszę poprawiać , działka 20ha i chaber na omijaku takim szerokim pasem wyszedł 😉, dla informacji  pryskane 20 marca Pixxaro w dawce 0,25l/ha za 36 zł ! 😉

IMG_20220611_184608.jpg

IMG_20220611_184626.jpg

IMG_20220611_184638.jpg

Opublikowano
7 minut temu, k16mk napisał:

No i kurczę mieliście racje , muszę poprawiać , działka 20ha i chaber na omijaku takim szerokim pasem wyszedł 😉, dla informacji  pryskane 20 marca Pixxaro w dawce 0,25l/ha za 36 zł ! 😉

IMG_20220611_184608.jpg

IMG_20220611_184626.jpg

IMG_20220611_184638.jpg

A ja nie muszę, u mnie chaber nie szpeci pola 😉

• Haha 1
Opublikowano
17 godzin temu, k16mk napisał:

IMG_20220611_184608.jpg

IMG_20220611_184626.jpg

IMG_20220611_184638.jpg

tylko proszę się nie obrażać to taki żart , z nikogo się nie śmieję wprost przeciwnie, pokazuję tylko skuteczność małej dawki a podanej w porę po co lać opryski po 200zł i nabijać komuś kasę !!!

• Like 1