Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja w tym roku chyba na jesień sam expert met, sporo mam chabra więc i tak muszę zrobić poprawkę. Bacara mi przepuściła sporo tego dziadostwa więc bije się z myślami czy moje myślenie ma sens ? Jak tak to exper na szpilkę a poprawka kiedy ?

Opublikowano

mam kupiony Quelex Complex Pak- Quelex 100G + Naceto 1L, czy można to zastosować w pszenżycie  i Zycie bo nie ma naceto rejestracji pow schodowo w pszenżycie i życie a chce to dać na 2,3 liście w piętek po deszczu na wilgotną glebę boję się przypaleń dawka 25 g qalexu i 250 ml naceto ??? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Janeczko napisał:

Ja w tym roku chyba na jesień sam expert met, sporo mam chabra więc i tak muszę zrobić poprawkę. Bacara mi przepuściła sporo tego dziadostwa więc bije się z myślami czy moje myślenie ma sens ? Jak tak to exper na szpilkę a poprawka kiedy ?

w zeszłym rok robiłem dff+ctu+tribenuren typowo na chabra i było bez poprawek. w bacarze masz tylko metrybuzene, która działa jako tako na chabra i jeszcze jest jej mało. W ulotce wpisali chaber we wrażliwych  i tylko wprowadzają w błąd. Nic lepszego na chabra nie ułożysz na dzień dzisiejszy. Zabieg niecałe 100 zł 

Opublikowano

na jednej działce była poprawka na przytulie. Nic innego nie poprawiałem. Przytulia wyglądała na uschniętą na wiosnę a potem ruszyła.  Tak się zastanawiałem czy wynikało z złych warunków podczas oprysku bo pszenica była późno siana. dff można podbić tylko wtedy zabieg będzie gdzieś 120 zł. Robi się drogo

Opublikowano

Jak 120 to moze lepiej wiosna axial kompett pak za 145zl ? Ostatnie lata kto odchwasza na jesieni robi poprawki wiosna nie wiem czemu tak wychodzi no i jak zboze nie wypali to trzeba orac a tal agregat i siac bezproblemowo

Opublikowano
7 godzin temu, kibix napisał:

w zeszłym rok robiłem dff+ctu+tribenuren typowo na chabra i było bez poprawek. w bacarze masz tylko metrybuzene, która działa jako tako na chabra i jeszcze jest jej mało. W ulotce wpisali chaber we wrażliwych  i tylko wprowadzają w błąd. Nic lepszego na chabra nie ułożysz na dzień dzisiejszy. Zabieg niecałe 100 zł 

Możesz jakieś przykłady produktów podać i proporcje ?

Opublikowano
10 godzin temu, MateuszKunik napisał:

mam kupiony Quelex Complex Pak- Quelex 100G + Naceto 1L, czy można to zastosować w pszenżycie  i Zycie bo nie ma naceto rejestracji pow schodowo w pszenżycie i życie a chce to dać na 2,3 liście w piętek po deszczu na wilgotną glebę boję się przypaleń dawka 25 g qalexu i 250 ml naceto ??? 

W paku ma rejestrację, ja w poniedziałek lecialem

Opublikowano
10 godzin temu, damianos95 napisał:

Jak 120 to moze lepiej wiosna axial kompett pak za 145zl ? Ostatnie lata kto odchwasza na jesieni robi poprawki wiosna nie wiem czemu tak wychodzi no i jak zboze nie wypali to trzeba orac a tal agregat i siac bezproblemowo

Od lat robię to na wiosnę. Kolega próbował jesienią i doglebowo i powschodowo i też robi na wiosnę. Południe podlaskiego.

10 godzin temu, krilan06 napisał:

Przy obecnych zimach nie wyobrażam sobie odpuścić jesiennego odchwaszczania, w tym roku u mnie ci co nie zdążyli jesienią to wjeżdżali z herbicydem w maju

U nas w okolicy od lat robi się to na wiosnę i zawsze w kwietniu jak pisałem wyżej.

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Janeczko napisał:

Możesz jakieś przykłady produktów podać i proporcje ?

1,5 snajper plus tristar 15g - 

według mnie chabra to nie puści, tym bardziej że dzisiaj pada w dużej części Polski. minimum 5 stopni

Edytowane przez kibix