Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy AGCO (Fendt i Massey Feruson)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Dnia 20.04.2019 o 15:18, Macius napisał:

Ja już mam zaklepane go 7718s za 390tys netto bez AdBlue w czerwcu ma firma go dostać na plac 😉 bo teraz jak bym nowego zamówił to za taki sam model z AdBlue już musiał bym dać 430tys

Coś Ci się pokreciło albo diler Cię oszukuje  ciągnik na pewno ma adblue bo inaczej by nie spełniał norm spalin i nie mógł by być zarejestrowany. Chyba że to kilkuletni i zarejestrowany już ciągnik  😉

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Ale MF nie stosował jeszcze DPF. MF to pionier we wprowadzaniu SCR do traktorów, a przynajmniej tak o sobie mówią/piszą. DPF będzie dopiero w tym roku i na 99% razem z SCR + DOC, jak wcześniej.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano

Valtra N114e + ladowacz Quick Q5s, przedni tuz, os i kabina amortyzowana, obciaznik 900kg, podlokietnik, skrzynia 40 eco, 4 pary wyjsc hydr, szersze blotniki, kolo 480,600 Trelleborg, oswietlenie premium, podnosnik 7,8t ostateczna cena 328 netto.. Wydaje sie przyzwoita cena

Opublikowano

Witam

Mam pytanie z prowu będę brał ciągnik 120 km który z tych 3 ciągników będzie najlepszy stosunek jakości do ceny MF 5712 sl, NH t 6,145,valtra N 114

ciągnik ma pracować przy opryskiwaczu 1000l zawieszany beczka 10 tys l na jednej osi jakie opony do oprysków a reszta to tur i drobne prace Jakie wyposażenie jest niezbędne do tego typu pracy (mam wycenionego we wniosku JD 6120 m (tls+ tuz)) 

Opublikowano

Macius napisał: Jest z DPFem ale AdBlue nie ma.  Na 200% ma adblue, chyba że jak koledzy piszą kupujesz używkę, nowe mf-y mają mieć DODATKOWO dpf, ja czekam na pokaz mf na sianokosy jeżeli podpasuje to trzeba będzie zmienić kolor dostawcy 😂😎 bo ci od niebieskiego to zje*y

Opublikowano

Pisałem w innym miejscu, steyr 4125 profi cvt, przedni tuz i WOM, amortyzacja osi i kabiny, 4 pary elektrycznej hydrauliki, koła 480/600 za 285 netto. A tu bieda za 350... Siedziałem w fendzie power. To powinno kosztować maksymalnie 300 netto... Jeśli już tyle przepłacać to chyba lepiej 6r na autopowr. 

Opublikowano (edytowane)

Ja jakieś 3 tyg temu odebrałem fendta serii 300 (choć jeszcze rok temu mówiłem że trzeba być wariantem aby tyle zapłacić za ciągnik) ale w wersji profi plus  i powiem wam że maszyna naprawdę przemyślana a obsługa jej to bajka .  Na gospodarstwie mamy też ciągnik jd serii 6  i w porównaniu do f300 to różnica spora a i gabarytowo 300 nie ustępuje jd.  Muszę zaznaczyć że jako wielki fan marki jd (kombajn jd nie claas) to jednak skrzynia vario to nie to samo co direct drive czy auto power.

Edytowane przez moss
  • Like 1