Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy AGCO (Fendt i Massey Feruson)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, welwos29 napisał:

Panowie MF 5710 S w średniej wersji wyposażenia ile może kosztować ??

8 godzin temu, konio1011 napisał:

Pewnie 250 netto

3 godziny temu, tomek15h napisał:

Bliżej 270 netto zależy jakie wyposażenie dołożyć.

Za 270 tys. zł netto miałem ostatnio wycenę na MF 5712S w wersji Efficient (czyli tej środkowej) z amortyzowaną przednią osią i kabiną, z przednim tuzem, pompą wielotłoczkową, podłokietnikiem, kolami z felgami stałymi, rozmiar kół i opon - 420 70 R28, 520 70 R38. Skrzynia Dyna 4.

Między np. 5711S a 5712S jest około 7-8 tys. zł netto różnicy.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano
Dnia 26.01.2019 o 19:11, sumek666 napisał:

Tylko JCB. Reszta to złom i strata kasy...

Jeśli jesteś taki anty AGCO to co ty w tym temacie robisz oprócz gadania głupot o tym że np NH jest lepszy od Masseya??

Opublikowano
karolr2 napisał:

Doradzicie co wybrać MF 2015r 4.4l 4 cylindry tylko adblue. Amortyzowana oś, mocowanie pod ładowacz gumy Michelin 440i540, dyna4, 3 pary hydrauliki, pnełmatyka, itp. 218tyś netto Nh t5 100 to samo co MF tylko bez pnełmatyki ale za to z turem polskim za 213netto coś by jeszcze urwał. Case luxxum 100 tak jak wyżej tylko z amortyzowana kabina za 220tyś netto. Pnełmatyka i amortyzowana kabina do nh 12 tyś. Amortyzowana kabina do MF 5 może 6 tyś. Więc najtaniej wychodzi nh, MF i case to samo tylko case z igły a MF 4 lata.

Odniesie się ktoś

Opublikowano (edytowane)

@uzytkowniq duże serie mimo wszystko lepiej się opłacają, chociaż będę pisał o skrzyni Dyna 4 - 6712S za 300 tys. zł netto z amortyzowaną osią i kabiną, 3 pary wyjść hydraulicznych sterowanych mechanicznie, przedni tuz, pompy hydrauliczna tandem (zębate) 100l/min (a razem to jest ich 3, ale 2 moga pracować w układzie tandem), koła i opony 420/70 R28 i 520/70 R38 Trelleborg, podstawowa wersja wyposażenia + mniej więcej powyższe dodatki.

A 7714 Dyna4 w podobnym wyposażeniu j/w ale na szerszych oponach kosztuje 300-310 tys. zł netto... i dłuższa gwarancja.

Ale to już końcówka Dyny 4 w tych seriach MF. Lada moment Dyna 4 zostanie zdegradowana do niższych serii, a tu podstawą będzie Dyna 6.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano (edytowane)

Kiedyś w przyszłości większego MF-a raczej sprzedasz w lepszej cenie. A czy przez ten czas większy spali tyle więcej paliwa lub wygeneruje na tyle większe koszty obsługi, aby zredukować tę różnicę do 0, to nie wydaje mi się tak. Imo większe modele mają lepszą trwałość, są generalnie lepiej zaprojektowane i wykonane.

Ale jeśli większy gabaryt całkowicie będzie uniemożliwiał wykonanie jakiejś pracy, którą traktor miałby wykonywać, to wtedy jestem wstanie to zrozumieć.

Edytowane przez Kos_pl
  • Like 1
Opublikowano

Nie nie. Fendt 310 zaczyna się od 280 tys. Przynajmniej na Bednarach tak mi powiedział przedstawiciel. 

Nie ma JD 6150m aktualnie w ofercie. Za 350 tys to w miarę dobrze wyposażony 6 cylindrowy 6155M będzie. To jest aktualnie najmniejszy 6 cylindrowy JD. 

Opublikowano

Dokladnie mialem wycene na fenda 310 power z tuzem i amortyzowana osią za 290 netto takze te 10 tys jeszcze by urwał. Niestety nie chca zalozyc mi tura polskiego a za oryginal( ew quick) chca 50 tys netto.. taki drogi tur mi nie potrzebny

• Thanks 1
Opublikowano

Kuzyn ma 412 vario 10 lat 8000mtg i jak do tej pory zero awari oprocz 2-3 czujnikow + wymiana uszczelniacza w silowniku podnosnika. Troche nim pracowalem w plugu talerzowce prasie to powiem tak nie ma wygodniejszego ciagnika( a procowalem i jd , nh, mf )No i mimo ze jest dosc maly i krotki jak na 120 km to jest naprawde silny i mega wywazony( dla porownania przy 2800kg talerzowce buja go podobnie jak jd 6930) no i nie zapominajmy o niskim spalaniu. Mam tez sasiada ktory ma 312 vario zrobionego na 145km i tez zachwala(kupil mf 5609 jako pomocnika i do tej pory zaluje ze nie doplacil do 309 vario )

Opublikowano

te nowe 300 sa wieksze to prawda.w porwaniu do wczesniejszych 300.osobiscie bralbym 313.ale jesli to ma glownie w tuzie chodzic to kupilbym cos tanszego. 6155m za 350 tys to masz dosc drogo.ja za 6195m place 430netto

23 minuty temu, konio1011 napisał:

Kuzyn ma 412 vario 10 lat 8000mtg i jak do tej pory zero awari oprocz 2-3 czujnikow + wymiana uszczelniacza w silowniku podnosnika. Troche nim pracowalem w plugu talerzowce prasie to powiem tak nie ma wygodniejszego ciagnika( a procowalem i jd , nh, mf )No i mimo ze jest dosc maly i krotki jak na 120 km to jest naprawde silny i mega wywazony( dla porownania przy 2800kg talerzowce buja go podobnie jak jd 6930) no i nie zapominajmy o niskim spalaniu. Mam tez sasiada ktory ma 312 vario zrobionego na 145km i tez zachwala(kupil mf 5609 jako pomocnika i do tej pory zaluje ze nie doplacil do 309 vario )

fendt 412 d*py nie urywa.ten sam silnik co w 300 tylko mocniej skrecony. ciagnik ciezszy .ale nie jest to konkurencja dla 6930