Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy AGCO (Fendt i Massey Feruson)

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

NH T5.100 :) lub jak bardzo chcesz 5700S to sprawdź claas Arion 430. Ta sama skrzynia podnośnik ale silnik FPT moim zdaniem lepszy. Później możesz wydusic z niego 140-150 KM. Nie mylić z 410-420. Cena ok 210-220 tyś bez ośki i TUZ.  

Edytowane przez sumek666
Opublikowano

Ile Ci powiedzieli za tego nowego 5708 z Dyna 4 i kabiną amortyzowaną? Jak dałeś zaliczkę to ich męcz niech Ci załatwią 5709 S w dobrych pieniądzach. Nie wiem czy to u Ciebie będzie główny ciągnik czy pomocniczy ? 

Opublikowano (edytowane)

Model 5708 Dyna 4 225 tysi netto w tym jest przedni tuz  wom pełzaki i wąskie ogumienie,. Model 5608 miał być pomocniczy ale po zmianie koncepcji 5709S byłby głównym bo bym go podkręcił do 110. Inne ciągnik odpadają bo od dziecka jezdziłem mf-ami i przywiązanie do tej marki jednak zostało. 

Edytowane przez lukasagro111
Opublikowano

Więc myślę że jak go głównych prac 5709 S to będzie dobry wybór, 4 cylindry, duży rozstaw osi. Nie będzie się bał dużych maszyn. Sporo Ci powiedzieli za tego 5708, chyba że diler chce dużo zarobić. Ja stawiałem że w podstawowym wyposażeniu wyjdzie ze 160 netto. 

Opublikowano (edytowane)

No dużo, kto wie i może podać namiary na dealerów niezależnych od korbanka?  chce porównać ceny, bo jednak konkurencja wymusza działania i może korbanki zmiękną wiedząc że mam (alternatywe)..

Opublikowano (edytowane)

Poczytajcie sobie jakie opinie mieli oni przy serwisowaniu JD. Koniec końców - ostatecznie zeszli z JD na Farmtracka.

Inna jeszcze rzecz - z samego przywiązania do marki, chcecie tak przepłacać? Co Wy traktorem z żoną na wakacje będziecie jeździć? Godzicie się bez większej dyskusji na takie ceny? Jak wy jesteście wstanie wynegocjować z dealerem jakąś uczciwą cenę?

Ja negocjowałem, ale to ci się m.in powołają że mają wielu klientów (czyt. naiwniaków) którzy płacą takie ceny jakie oni chcą i nic nie dyskutują, i kupują jeszcze maszynę nawet jej wcześniej nie widząc. Uważałem to za blef, ale jak czytam posty powyżej to mam już wątpliwości (podobnie gdy czytam komentarze z zakupu JD 5R za 280 tys. zł netto). Oczywistym jest też jeszcze to, że S-ki mają obecnie też w cenie tzw. "premię" za nowość.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano

Południe polski .no tak dziś robiłem porządki i znalazłem oferte z tamtego roku na  John deere 6095 MC mięka oś przedni tuz 4 cylindy po 4,5 l 4900 udzwig i opony 540 przód i 600 tył za 226 netto i dopiero sobie zdaje sprawę co mnie może ominąć w porównaniu do mf-a...

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, lukasagro111 napisał:

Południe polski .no tak dziś robiłem porządki i znalazłem oferte z tamtego roku na  John deere 6095 MC mięka oś przedni tuz 4 cylindy po 4,5 l 4900 udzwig i opony 540 przód i 600 tył za 226 netto i dopiero sobie zdaje sprawę co mnie może ominąć w porównaniu do mf-a...

W tym roku raczej mają podobne ceny. Bo te różne promocje z ubiegłego roku dalej obowiązują. 6095MC, 6105RC, 6120M... modele nie z promocji mają też generalnie chore ceny. Ale np. 6120M ze skrzynią AQ Eco Shift 24/24 + biegi pełzające w niezłym wyposażeniu (tym najpotrzebniejszym - jak wzmocniony tylny podnośnik, 3 pary wyjść hydraulicznych, klima, fotel pneumatyczny, pneumatyka 2+1, full oświetlenie, zaczep 3w1 - górny automatyczny, dolny rolniczy i piton-fix, koła i opony 420/70 r28, 520/70 r38, Trelleborg ) - m.in też z amortyzowaną kabiną, lecz bez tls można kupić za 240 tys. zł netto bez większej negocjacji.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano (edytowane)

za 180 kupiłeś już spokojnie w podstawie wersje 5608. Dobra panowie ja  już przestaje pisać bo wyglada to jak typowe nabijanie postów ale nie o to chodzi. Jedno jest pewne mam poważny  mętlik w głowie i dylematy jak dobrze rozwiązać sytuacje abym ja był zadowolony i dealer Wszystko jeszcze musi przejść przez agencje i tu się robią komplikacje bo na dzień dzisiejszy w danej mocy  nic lepszego niema jak mf...

Opublikowano

sledze ten temat trochę i w sumie jestem w podobnej sytuacji, Tez mam zaklepanego  mf-a Ale po niedzieli będę pisać wnioski o zwiększenie mocy w arimr i jak dadzą więcej to kopnę w d*pę to całe agco....

• Like 1
Opublikowano

Nowe DF też popsuły. Była taka super wyposażona seria 5P, nawet wyposażeniem lepiej stał od Fandta 300 Vario. Ciągnik około 100 km mały zwrotny itp. Mógł mieć bardzo bogate wyposażenie, np. skrzynia bezstopniowa, czy kabina na poduszkach i tak dalej. To teraz mu zwiększyli dużo rozstaw osi, najmniejszy model ma aż 120 km, i nazywają go że to seria 6, ciągnik teraz typowo do ciężkich prac, do niczego się nie nadaje. A była taka seria 5C, to teraz z tej 5C zrobili niby główną serię 5, ciągnik taki ubogi, nic nie ma specjalnego, jedynie co mu dodali to oś amortyzowaną, no i grubaśna rura wydechowa bo SCR doszedł. I też teraz tołkują że nowa seria 5 to następca 5P, a to jest duża przepaść. 

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, fulton napisał:

ścinania opon to kwestia zbieżności jaki ciągnik? A co do bujania napisz coś więcej np przy jakim agregacie i przy jakiej prędkość się buja?

agregat to unia ares tl wal pakera  buja na boki juz od 20 km/h albo jak zapniesz rorzutnik z gnojem i mu dociazy tyl a ciagnik to mf 5612

Edytowane przez krzysztofMF
blad
Opublikowano

W ciągnikach JD występował taki efekt gdy założone były opony  firestone tak się działo. Wiem tyle że  od zewnątrz było oki ale od środka po wpuszczeniu kamerki przez wentel  okazało się ze  był zawinięty skrawek  gumy i on robił bicie na kole.

Opublikowano

u mnie opony to 540 65 38 michelin a felgi sa pelne juz niewiem zglaszalem to na gwarancji byl gosciu z michelin ale dla niego oczywiscie oponki sa cacy co bedzie mowil jak opony kosztuja 24tys zl co wiec jeszcze doradzacie a moze tak nie widac ze jest bicie jak dolo jest podniesiony co innego jak jest dociazone co byscie proponowali

Opublikowano

Ogolnie nie wiem na jakiej zasadzie wyglada współpraca mf z  producentami oponi ale mysle ze przez dealera mozesz kontaktować siesię z fabryką Massey Ferguson zeby oni zainterweniowali. Napisz im ze ciagnikiem nie da sie pracowac a producent opon umywa ręce. Tez mialem w ciagniku wade fabryczną ktora wyszla dlugo po  upływie gwarancji i fabryka przyznala sie do winy i przyslala nowe części.

Opublikowano (edytowane)

Po krótkich rozmowach na temat kombajnu MF, stwierdzam że przez tą zmianę to ta marka całkiem zniknie w sprzedaży jako nowy sprzęt. Póki co ceny do góry, a dealer nie wie nawet dobrze co sprzedaje.

Piszę jako użytkowników dwóch ciągników MF od poprzedniego dealera.

A sam miałem nadziejem, że będzie taniej bo wcześniej zarabiał Korbanek i subdealer, a teraz jeden dealer.

Edytowane przez ogorek_kiszony
Opublikowano
Dnia 19.02.2018 o 19:43, romanekdeutz napisał:

Ogolnie nie wiem na jakiej zasadzie wyglada współpraca mf z  producentami oponi ale mysle ze przez dealera mozesz kontaktować siesię z fabryką Massey Ferguson zeby oni zainterweniowali. Napisz im ze ciagnikiem nie da sie pracowac a producent opon umywa ręce. Tez mialem w ciagniku wade fabryczną ktora wyszla dlugo po  upływie gwarancji i fabryka przyznala sie do winy i przyslala nowe części.

A jak jest z tą gwarancją bo w prospektach piszą że na skrzynię isilnik 5 lat a w gwarancji nic o tym nie ma

Opublikowano

Z cenami zdecydowanie przesadzają za mf 7716 w średnim wyposażeniu + TUZ,  joystic , monitor - opony 650 na 540 cenna 400 netto :( pomimo że mam 2 mf to chyba przejdę na CNH .Dodatkowo ludzie w gravicie nie wiedzą co sprzedają .

Opublikowano

No cóż Gravit od dawna myśli żeby od rolnika jak najwięcej pieniędzy wydrzeć i to się nie zmieni. Szkoda że te kombajny Sampo on sprzedaje a nie kto inny, bo kombajny te są dość tanie, tylko oni chcą wiecej niż te JD.