Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogolnie spotkalem sie ze stwierdzeniami ze steyr to taki "fendt" wsrod cnh.. Chodzi tu niby o wykonczenie i lepsze podzespoly.. Czy ktos to potwierdzi czy to bajki ?? Czy tylko kolor sie rozni?? W specyfikacjach wszystkie tak samo wygladaja jednak steyr najdrozszy

Opublikowano

Dobrze wiedziec:) Kolega ma steyra 4115 16/16 od ponad roku i jak na razie zadowolony ( jedyna awaria to jakis czujnik od adblue ale szybko naprawili) Poza tym amortyzacja osi i kabiny daja mega komfort a oswietlenie jest naprawde kozackie..jak w nocy wlaczy wszystkie halogeny to 360° jd wymieka. W polu tez sobie dobrze radzi np z gleboszem 4 lapy + wał kolczasty daje rade 6-7 km/ha

Opublikowano

case i tak najładniejszy... jeszcze z tą nową maską to już w ogóle. ja też słyszałem że niby wkładają lepsze odlewy do steyra, dobre do case a gorsze do nh, ale też myślę że to baja

Opublikowano (edytowane)

W ogóle takich debilizmów nie powtarzajcie z dwóch powodów. T6 budują w Anglii a Maxxum/Profi w Austrii w fabryce Steyr. Po drugie odlewy musza być jednakowe i nie ma jak zrobić zły/średni/dobry. Przecież to to tylko sprzedawca Case może wymyślić żeby NH nie kupować. 

To tak samo jak opowiastka z fabryki. Jeżeli Case po montażu nie odpali za pierwszym razem go malują to na niebiesko ;)

Edytowane przez sumek666
  • Like 2
Opublikowano

Ja za T6 145 w 2018 roku płaciłem 248000,00 netto opony 600/480 pompa wzmacniana 17 bieg 5 par hydrauliki oświetlenie led skórzana kierownica podgrzewany fotel ośki amortyzowanej nie chciałem bo jeździłem takim na testach i nie było różnicy z załączona czy wyłączona ośka i czytałem też w top agrze że w tych modelach ośka nie dziala .

Opublikowano
21 godzin temu, konio1011 napisał:

Ogolnie spotkalem sie ze stwierdzeniami ze steyr to taki "fendt" wsrod cnh.. Chodzi tu niby o wykonczenie i lepsze podzespoly.. Czy ktos to potwierdzi czy to bajki ?? Czy tylko kolor sie rozni?? W specyfikacjach wszystkie tak samo wygladaja jednak steyr najdrozszy

Sam mam steyra 4085 i w porownaniu do nh seri t4 ma multicontroler czyli sterowanie sprzeglem w guziku, polbiegi zmieniane pod obciazeniem (ale to ma akurat nh) , sterowanie od podnosinika i powtorzony rewers przod tyl. W moim odczuciu materialy sa lepszej jakosci, ale to nie jest mierzalne golym okiem, a to co jest mierzalne to opony jak sie rozgladalem to nh mial mitlasa a steyer byl na michellin i ma wzmacniana os HD a w nh nie bylo takiej opcji.

Opublikowano

Nie mam a co do multikontrolera to mozna tez sterowac nim przednim tuzem jak ktos zamowil fabryczny. Wciska sie wtedy te przyciski z tylu i wtedy sterowanie idzie na przedni podnosnik a nie tylni. Co do opon to wiem ze mozna sobie rozmiar dobrac a nie marke. Sam sie interesowalem przed zakupem i nh na 100% byl na Mitlasach 

Opublikowano

na wnętrze możesz sobie popatrzeć na ogłoszeniach na traktorpool. Ja mam jeszcze pamięć obrotów silnika i przydałoby się żeby było to na Multicontrollerze, bo sięganie do tyłu jest nie wygodne. A i co do podnośnika przedniego to możemy tylko go Multicontrollerem sterować wtedy gdy przedni podnośnik jest na EHR, a w takiej konfiguracji jest rzadko zamawiany.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v